17 °C Budapest

e-GFB az Allianztól: az interneten robbantott a piacvezető

2010. november 2. 13:38

Az eddigi online felmérések egyhangúan állapították meg, hogy a piacvezető Allianz tarifái a díjszámítások többségében idén is ott vannak a dobogós helyek valamelyikén. Horváth Andrea nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy nem az az elsődleges céljuk, hogy a legolcsóbb konkurensekkel versenyezzenek, hanem, hogy a piacon elérhető előnyöket alacsonyabb díjak formájában továbbadják az ügyfeleiknek.

Pásti Zoltán értékesítési és hálózatirányítási vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az internet térnyerése az élet minden területén megfigyelhető. Ma már szinte nincs olyan termék, vagy szolgáltatás, amely ne lenne elérhető a világhálón, nincs ez másként a gépjármű kötelező-felelősségbiztosítások területén sem. A biztosító továbbment és nem csak a kötést, hanem a teljes biztosításhoz kapcsolódó ügyintézést elektronikus formában (is) kínálja.

Az első Allianz online sajtótájékoztató résztvevői: Pásti Zoltán, Horváth Andrea és Lenkei Anikó


Régi és új ügyfeleknek egyformán 20%-kal lehet alacsonyabb a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (gfb) díja a biztosítónál, ha a teljes mértékben elektronikus ügyintézésen alapuló, úgynevezett e-GFB nevű módozatot választják. Ennél a terméknél nemcsak a szerződés megkötése lehetséges az interneten keresztül, hanem minden további ügyintézés: a módosítás, a díjfizetés, valamint a kárbejelentés is elektronikusan, teljesen automatizáltan történik a 2011. január 1-jétől induló ügyfélportálon keresztül. Ez, valamint a magyarországi személyi sérüléses közúti balesetek számának csökkenése nagyarányú díjcsökkentést tett lehetővé.

Minden eddiginél mozgalmasabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltási időszakra számít az Allianz, annak ellenére, hogy az év végi kampányok fokozatosan megszűnnek. Ennek oka, hogy bár a szerződések már nem csak január 1-jei évfordulóval rendelkeznek és így a váltások már nem csak az év végére esnek, a biztosítóknak továbbra is október 30-áig kell meghirdetniük a jövő évi tarifákat, a január elsejével forduló szerződések pedig csak hosszú évek alatt "pörögnek ki".


Horváth Andrea

"Az Allianz ezért kiemelt figyelemmel készül erre az időszakra, és a gazdasági válság hatásait szem előtt tartva minden eddiginél kedvezőbb díjakat kínál, elsősorban az online szerződőknek" - mondta el Horváth Andrea nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes, hozzátéve: az Allianznál nincs különbség a meglévő és az új ügyfelek, valamint a "kampányos" és az évközi szerződések díja között.

Az elmúlt években az interneten keresztül szerződők aránya folyamatosan emelkedett a kampány időszakban, amely a piacvezető gépjármű-biztosító várakozásai szerint tovább fokozódik a jövőben. Ezért döntött a társaság egy új, a piacon jelenleg egyedülálló, teljes mértékben elektronikus ügyintézésen alapuló termék, az e-GFB bevezetése mellett. Ennél a módozatnál valamennyi törvényileg előírt kommunikációt, amelyek eddig postai úton történtek, az e-GFB esetében felváltja az elektronikus kapcsolattartás. Így például a díjigazoláshoz elektronikus formában jutnak az ügyfelek, amit bármikor - akár többször is - letölthetnek és kinyomtathatnak.

"Árazásunkban célként tűztük ki, hogy segítsük ügyfeleinket a piacon elérhető legjobb ár-érték arányú termék választásában. Az automatizált munkafolyamatok révén elérhető jelentős költségcsökkentés pedig lehetővé tette a 20%-kal kedvezőbb díjat az e-GFB ügyfelek számára" - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. A társaság a jövő évre vonatkozó díjstruktúra kialakításánál ugyanakkor figyelembe vette azt a két éve erősödő tendenciát is, hogy az ügyfelek rendszerint a legkedvezőbb szolgáltatás-ár kombinációt választják.


A sajtótájékoztatót Lenkei Anikó kommunikációs vezető moderálta

Erre válaszként született meg a 2011. évi díjstruktúra, ami szakított a korábbi Allianz és a piaci hagyományokkal azáltal, hogy idén a legolcsóbb díjat (az e-GFB díját) tekinti alapdíjnak, és a díjtarifa többi eleme erre jön rá pótdíjként. A biztosító nem tesz különbséget a meglévő és az újonnan szerződő ügyfelek között, azaz mindenki hozzájuthat az e-GFB által biztosított kedvező díjakhoz. A meglévő ügyfeleknek csupán annyit kell tenniük, hogy a társaság internetes oldalán külön erre a célra kialakított menüpontban meglévő szerződésük módosításával áttérnek az e-termékre, ahol rögtön megtekinthetik módosított jövő évi díjukat, és szükség esetén pótolhatják meglévő szerződésük adatait is. Ezzel a megoldással - a rendkívül kedvező díj mellett - a szerződéssel kapcsolatos ügyintézés is gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vezérigazgató-helyettes 2011. évi díjszabásával kapcsolatban rámutatott, hogy az Allianznál az elmúlt években végbement szervezet-átalakítási programnak köszönhetően egy hatékonyabb szervezet szolgálja ki az ügyfeleket. Másrészről a személyi sérüléses közúti balesetek száma 2010 első félévében közel 14%-kal csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Ezeknek köszönhetően az Allianz úgy tudta csökkenteni az átlagdíjakat, hogy az ügyfeleik 90%-a az új díjtarifával 2011-ben kedvezőbb helyzetbe kerülhet a 2010. évihez képest. "Az első független piaci elemzések alapján is látszik, hogy az egyik legkedvezőbb tarifákat az Allianz kínálja ügyfeleinek a piacon" - összegezte Horváth Andrea, majd hozzá fűzte: igencsak megéri éves vagy féléves díjfizetésre váltani, illetve lehívásos vagy bankkártyás díjfizetést választani, mert a díjak így jelentősen kedvezőbbek.

Az Allianznál például egy 37 kW teljesítményű, 796 ccm-es Chevrolet (Spark) esetében a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves díja 4560 forint* lesz a 2011-es évben. Amennyiben a példában említett ügyfél nem az e-GFB terméket választja, és a havi díjlehívásos fizetés mellett dönt, akkor a havi díj 520 forint lesz.


Pásti Zoltán

Felmérések szerint egyébként az ügyfelek "kedvezményvadászata" lecsengőben van, hiszen háromból két autós véli úgy, hogy a díjak már jelentősen nem mennek lejjebb. Mivel a többség nem számít díjcsökkenésre, ezért kevesebben fognak új ajánlatot keresni. A piaci helyzetet viszont megbolygathatja a hengerűrtartalomról a teljesítményalapú díjkalkulációra való átállás, illetve a feltörekvő szereplők, új belépők aktivitása. Habár az autósok úgy gondolják, 35%-kal kedvezőbb díjakkal lennének a legelégedettebbek, már 15%-os díjkedvezményt is méltányolnának. "Ezt a tendenciát már a tavalyi év is bizonyította, és az idén sem elsődleges célunk a legalacsonyabb ár kínálása, társaságunk továbbra is a szolgáltatás minőségét helyezi előtérbe" - mutatott rá Pásti Zoltán értékesítési és hálózatirányítási vezérigazgató-helyettes.

Ami a piacot illeti, az Allianz 2010 első félévében elért 35,2%-os piaci részesedésével továbbra is Magyarország vezető gépjármű-biztosítója, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint a gfb-szegmensben 22,956 milliárd forintos bevételt ért el, miközben az összes magyarországi gfb-bevétel 64,104 milliárd forintot tett ki. A MABISZ által megadott adatok szerint 1,5 millió ügyfél váltott biztosítót 2009 végén, ebből az Allianznak az új szerzések 28%-át sikerült megszereznie. "Emellett a díjképzésben kiemelten kezelt 25-35 éves korosztályú ügyfélkörünket sikerült megtartanunk" - fejezte be Pásti Zoltán.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem