26 °C Budapest

Netrisk.hu: 17 ezer forint alatt a kötelező átlagdíja

2010. november 1. 11:02

A kötelező biztosítások átlagdíja a tavalyi 25 ezer forintról 17 ezer forint alá esett az ügyfelek első valós díjszámításai alapján, az árcsökkenés tehát meghaladja a 30%-ot - áll a Netrisk.hu közleményében.

Aki nem vált, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthat, az átszerződőknek viszont 90%-a találhat a meglévőnél kedvezőbb ajánlatot az eddig végzett kalkulációk szerint. Ezért elképzelhető, hogy a váltók száma a legoptimistább prognózisokat is túlszárnyalva megközelíti a 2 milliót az idén.

Idén 14 biztosító kötelező biztosítási ajánlatával indult el a Netrisk.hu biztosítási portál. A hétfő hajnalban elvégzett díjszámítások, valamint az első szerződéskötések gyorsmérlege alapján a vártnál is nagyobb mértékben esett a kötelező biztosítások ára: a megkötött szerződések átlagdíja jelenleg a 17 ezer forintot sem éri el, szemben a tavalyi 25 ezer forinttal. Az árcsökkenés így meghaladja a 30%-ot.

Az első átszerződők jellemzően azon ügyfelek közül kerülnek ki, akik minden évben váltanak. A statisztika szerint ugyanakkor még közülük is tízből kilencen találnak a meglévőnél jobb ajánlatot, átlagos megtakarításuk pedig meghaladja a 12 ezer forintot. A rekorddöntéseknek pedig ezzel még koránt sincs vége. Azon autósok, akik nem váltanak, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthatnak, ezért elképzelhető, hogy a váltók száma az idén a legoptimistább előrejelzéseket is túlszárnyalja, és megközelíti a 2 milliót, ami az autótulajdonosok több mint 50%-át jelentené!

Az átszerződési boom az online biztosításközvetítésben is rekordszámú felhasználót hozhat. Tavaly már több mint félmillió autós használta az internetet szerződése újrakötésére, ebből csaknem 320 ezren a piacvezető Netrisk.hu szolgáltatását választották. A váltók száma az idén csak a Netrisken átlépheti a 400 ezret. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 12:15
90 éves korában érte őt a halál.
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?