31 °C Budapest

Díjfelező kötelező! Együtt örül a BMW-s a Suzukissal!

2010. november 2. 07:32

A 2011-es kötelező tarifálások szerint az Astra, az Allianz és a K&H Biztosító osztozik a dobogós helyeken - áll az pba.hu első ezer szerződő alapján készített közleményében.

Az első órákban több mint ezer akvirált kötés alapján megállapították, hogy a Magyarországon most első alkalommal kötelezős díjat hirdető, új piaci szereplőként bevonuló és romániai anyacéggel rendelkező Astra Biztosító megdöbbentően alacsony áraival betört a piacra, ugyanakkor a jelenleg 1,4 millió szerződést birtokló Allianz is tartja magát az árversenyben, meglepetésként szerepel dobogós helyen a K&H Biztosító igen alacsony díjszabása miatt.

A Pénzcentrum.hu felmérése szerint az autósok 63%-a már kevesebb, mint ötezer forintos különbség esetén is biztosítót váltana, 30%-a évi 5-15 ezer forintos megtakarítást szeretne elérni a tavalyi díjakhoz képest, 4%-a nem vált, további 3% pedig csak évi 15 ezer forint feletti spórolás esetén cseréli le a kötelező biztosítását (Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?).

 

Az eddigi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy kötelező mellett igen alacsony számban kötnek cascót, ezzen a területen a fellendülés mégvárat magára, igaz most a kötelezők harca folyik. Az autósok átlagban akár 40-50%ot is spórolhatnak a kötelezőn, további kedvezményeket pedig a világhálón való kötés, díjfizetés, az éves egyösszegű kiegyenlítés és a gyerekkedvezmény jelenthet.

Minden kgfb-hír egy helyen!

A piacon új szereplőként megjelenő Astra biztosító szinte minden kategóriában tarol, a K&H az alacsony díjakkal továbbra is kockázatarányos árat kíván adni. Az Allianz új elemként bevezette az úgynevezett e-GFB-t, ami éves vagy féléves díjlehívásos vagy bankkártyás díjfizetést esetén még további jelentős kedvezményt ad.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


2010-ben, harminc éves szegedi férfiként, az 530-as, 230 lóerős BMW-t legolcsóbban 66 ezer 395 forint éves díjért biztosíthattuk, addig 2011-re díjunk 27 ezer 365 forintra zuhant, ami közel 60 százalékos díjcsökkenés!

Itt a rekord! 240 000 forintot spórolt az új kötelezőjével!

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?