14 °C Budapest

Megszólalt a Netrisk.hu! Ki számolta el magát? De nagyon

2010. október 30. 10:02

Alaposan elszámolta magát, aki azt gondolta, hogy a kötelező biztosítások versenyében nincs már tér további, jelentős árcsökkentésre. Az új szereplőként megjelent Astra Biztosító, az Allianz és az internet ismét felkavarták a piacot. A legújabb kedvezményekből pedig már az is látszik: a novemberi kampányoknak hosszú távon sem lesz vége.

Alaposan felkavarhatja a biztosítók közötti erősorrendet az Astra Biztosító megjelenése: a társaság számos kategóriában elsőként kerül ki az árversenyből a ma közzétett, 2011-re vonatkozó kötelező biztosítási (kgfb) díjak előzetes összehasonlítása alapján. A Netrisk.hu gyorselemzése szerint ugyanakkor az Allianz új e-tarifájával ismét felvette a kesztyűt.

Az árverseny harmadik kulcsszereplője az internet, hiszen a piacvezető biztosító, az Allianz e-tarifája csak az online - így a Netrisk.hu biztosítási portálon keresztül - megkötött szerződésekre érvényes. Aki a hagyományos módon szeretne biztosítást váltani, és a megszokott, negyedéves, csekkes díjfizetést választja, az Allianznál már 49%-kal magasabb díjat lesz kénytelen fizetni a jövő évben.

Az online biztosításközvetítés szerepét erősíti tovább a tarifatáblák szinte áttekinthetetlen mennyisége is. Aki nem internetes kalkulátorral keresi meg a számára kedvező ajánlatot, hanem az újságban közzétett táblázatok alapján szeretne tájékozódni, már több mint 60 oldalnyi adatot bogarászhat végig. Az alapdíjak pedig semmiféle fogódzót nem adnak az összevetéshez, miután a több mint százféle kedvezmény, pótdíj a korábbi éveknél is nagyobb mértékben szabják át az árat, illetve a biztosítók erősorrendjét. A fizetendő díj a tulajdonos lakhelye, kora, bónuszfokozata, gyermeke, az autó típusa, üzemanyagfajtája, és még számtalan egyéb kitétel nyomán az alapdíjnak akár kevesebb, mint harmada is lehet. Az Allianz esetében a számítás éppen fordított, itt ugyanis az alacsony alapdíjra rakódnak rá pótdíjak, melyek a jármű használatának módjától függően elérhetik akár a 149%-ot.

Bombameglepetés! Tovább zuhan a kötelező ára! Biztosítónkénti elemzés

További meglepetés, hogy a most meghirdetett tarifákból úgy tűnik, a tavalyi törvénymódosítás ellenére hosszú távon is fennmaradhat az év végi kampány. Mint ismert, egy múlt évi törvénymódosítás nyomán azoknak a biztosítási évfordulója, akik az év közben vásároltak új autót, már nem január elsején, hanem a vásárlást követő naptári év leteltekor lesz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Netrisk.hu portálon ugyanakkor ezen autósok is válthatnak már novemberben. A most megkötött kötelezőjük ebben az esetben is a törvényes évfordulóval lép majd életbe. A novemberi átszerződést emellett a biztosítók is ösztönözhetik. Már van egy biztosítótársaság, a Wabard, amely külön kedvezményt ad azon autósoknak, akik biztosítási évfordulója nem január elsejére esik, de már most, novemberben megkötik új szerződésüket. A tarfiák programozása a Netrisknél jelenleg is zajlik, így a tervek szerint november elsején már elérhetők lesznek a 2011-es díjak és megköthetőek az új szerződések portálon keresztül. 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?