5 °C Budapest

Mielőtt nyaralni indulsz ezt a néhány dolgot nem árt tudnod...

Pénzcentrum
2007. május 23. 12:00

Nyaralás, illetve síszezon idején a hazai híradásokban is egyre sűrűbben jelennek meg rémítőbbnél rémítőbb hírek arról, hogy külföldön mennyibe kerül az orvosi ellátás.

Ekkor bölcsen meg is szokták jegyezni, hogy "bezzeg, ha kötött volna utasbiztosítást a pórul járt utazó, most a biztosító fizetne helyette". De valójában miért is nem kötik meg sokan ezt a bonyolultnak és drágának egyaránt nem nevezhető terméket, amikor legtöbbször a biztosítás napi díja kevesebbe kerül, mint a célországban egy korsó sör, és probléma esetén ez is van olyan hűsítő?

Kétségtelen, hogy a biztosítóknál nem az utasbiztosítás a legnyereségesebb termék, ezért olyan reklámmal, amely arra ösztönözne, hogy mindenki biztosítsa utazását, nemigen találkozhatunk. A fent említett rémhírek azonban már szinte minden utazni vágyó polgárhoz eljutottak. Az értékesítési csatornák vertikuma is egyre szélesebb (bankfiók, internet, ügynök, alkusz, utazási iroda stb.), még sincs drasztikus emelkedés ezen a piacon.

Utasbiztosítást köthetünk egyénileg, csoportosan, vagy bizonyos esetekben a bankkártyákhoz (általában dombornyomott kártyákról van szó) is kapcsolódik "ingyenes" biztosítás. Általában ez a fajta biztosítás kisebb fedezetet nyújt a különböző balesetekből adódó károkra.

A biztosítók által kínált utasbiztosítási "csomagok" a segítségnyújtási szolgáltatások széles körét tartalmazzák. A termékekben általában megtalálhatók az egészségügyi segítségnyújtási és sürgősségi esetekre szóló betegségbiztosítási, a balesetbiztosítási, a poggyászbiztosítási és az egyéb segítségnyújtási szolgáltatások, továbbá több biztosítás esetében a jogvédelemi és néhány esetben a felelősségbiztosítási elemek is.

Mind a jogvédelmi, mind a felelősségbiztosítási elem magas szintű kielégítését szolgálja a külföldre utazó ügyfelek igényeinek, és különösen nagy segítséget nyújt külföldön, ha az utazó nem tud eligazodni a közlekedésben, vagy nem ismeri az ország nyelvét, jogrendszerét. A jogvédelmi biztosításról részleteiről egy másik fejezetben teszünk említést.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 08:58
Sok érdekességet tartalmaz a CANnual Report idei kiadása, amelyet a 14 ország független reklámügynök...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 07:38
Az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag nem változtattak lakáshiteleik kamatszintjén a bankok, ám ez az...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?