1 °C Budapest

Mielőtt nyaralni indulsz ezt a néhány dolgot nem árt tudnod...

Pénzcentrum
2007. május 23. 12:00

Nyaralás, illetve síszezon idején a hazai híradásokban is egyre sűrűbben jelennek meg rémítőbbnél rémítőbb hírek arról, hogy külföldön mennyibe kerül az orvosi ellátás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ekkor bölcsen meg is szokták jegyezni, hogy "bezzeg, ha kötött volna utasbiztosítást a pórul járt utazó, most a biztosító fizetne helyette". De valójában miért is nem kötik meg sokan ezt a bonyolultnak és drágának egyaránt nem nevezhető terméket, amikor legtöbbször a biztosítás napi díja kevesebbe kerül, mint a célországban egy korsó sör, és probléma esetén ez is van olyan hűsítő?

Kétségtelen, hogy a biztosítóknál nem az utasbiztosítás a legnyereségesebb termék, ezért olyan reklámmal, amely arra ösztönözne, hogy mindenki biztosítsa utazását, nemigen találkozhatunk. A fent említett rémhírek azonban már szinte minden utazni vágyó polgárhoz eljutottak. Az értékesítési csatornák vertikuma is egyre szélesebb (bankfiók, internet, ügynök, alkusz, utazási iroda stb.), még sincs drasztikus emelkedés ezen a piacon.

Utasbiztosítást köthetünk egyénileg, csoportosan, vagy bizonyos esetekben a bankkártyákhoz (általában dombornyomott kártyákról van szó) is kapcsolódik "ingyenes" biztosítás. Általában ez a fajta biztosítás kisebb fedezetet nyújt a különböző balesetekből adódó károkra.

A biztosítók által kínált utasbiztosítási "csomagok" a segítségnyújtási szolgáltatások széles körét tartalmazzák. A termékekben általában megtalálhatók az egészségügyi segítségnyújtási és sürgősségi esetekre szóló betegségbiztosítási, a balesetbiztosítási, a poggyászbiztosítási és az egyéb segítségnyújtási szolgáltatások, továbbá több biztosítás esetében a jogvédelemi és néhány esetben a felelősségbiztosítási elemek is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mind a jogvédelmi, mind a felelősségbiztosítási elem magas szintű kielégítését szolgálja a külföldre utazó ügyfelek igényeinek, és különösen nagy segítséget nyújt külföldön, ha az utazó nem tud eligazodni a közlekedésben, vagy nem ismeri az ország nyelvét, jogrendszerét. A jogvédelmi biztosításról részleteiről egy másik fejezetben teszünk említést.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20