23 °C Budapest

Van néhány eldöntendő kérdés

Pénzcentrum
2007. május 15. 12:00

Milyen költségekre és adókedvezményekre lehet számítani a unit-linked termékek esetében? Egy befektetést, egy biztosítást vagy esetleg mindkettőt vásárolunk ügyfélként? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ Farkas Andrástól, az Aviva Biztosító vezérigazgató-helyettesétől.

Pénzcentrum: Milyen költségekre lehet számítani egy szerződés megkötése esetén?

A befektetéshez kötött életbiztosítások esetében a hagyományos termékekhez hasonlóan kezdeti költséggel kell számolnia az ügyfélnek, amellyel a biztosító elsősorban az első évben felmerülő ügyfélszerzés költségeit: a nyomtatványokat, ügyfélszolgálati háttérintézmények működését, tanácsadói jutalékot finanszírozza. Emellett a szerződés teljes tartama alatt számolni kell adminisztrációs és a biztosítási védelmet garantáló költségekkel, illetve a befektetés-menedzsment kapcsán felmerülő díjakkal (pl. alapkezelési díj).

Farkas András: Milyen szempontok alapján válasszunk a felkínált eszközalapok közül?

Az első és legnyilvánvalóbb eldöntendő kérdés céljaink meghatározása. Hosszú távú befektetést vagy nyugdíjcélú megtakarítást indítunk-e, esetleg gyermekeink részére halmozunk fel vagyont? Emellett az általunk igényelt befektetési biztonság, életkorunk és a tervezett tartam mind befolyásolják a választásunkat. A befektetés biztonsága és az eredmények maximalizálása érdekében több eszközalapból álló, diverzifikált portfóliót érdemes felépíteni, amely később igény szerint módosítható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Napjainkban széles befektetési eszközalap-palettáról választhatnak az ügyfelek, így akár a teljes biztonságot, akár a kockázatos, de magasabb hozamokkal kecsegtető befektetéseket kedvelik, biztosan megtalálják az igényeiknek megfelelő megoldást.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?