15 °C Budapest

Megoldás a legerősebb félelmeidre

Pénzcentrum
2007. május 18. 14:00

Álmatlan éjszakán sokak fejében megfordult már a gondolat, hogy mi történik, ha elmarad egy-egy törlesztőrészlet befizetése, esetleg munkanélkülivé válik és a bank igényt tart a lakásra. Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat Czétényi Réka, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási termékmenedzsment vezetője segítségével.


Pénzcentrum:
Miért érdemes a hitel mellé biztosítást kötni?

Czétényi Réka: A törlesztési biztosítás az ügyfelekben felmerülő legerősebb félelemre, az előre nem tervezhető nehézségek kockázatára ad megoldást. Mind családfenntartóknak, mind egyedülállóknak ajánlható, hiszen hosszan tartó munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén az átmeneti időszakban nyújt segítséget.

A K&H Biztosító átmeneti keresőképtelenségre és munkanélküliségre vonatkozó csoportos hitelfedezeti biztosítása alapján a biztosított átmeneti keresőképtelensége és munkanélkülisége esetén a biztosító - a biztosítási szerződésben meghatározott feltételek szerint - kifizeti a banknak a biztosított helyett az esedékes törlesztő részleteket.

Pénzcentrum: Milyen feltételekkel vállalja át a törlesztő részleteket a biztosító?

Czétényi Réka: A törlesztési biztosítás a K&H Bank által nyújtott jelzáloghitelek mellé vehető igénybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A törlesztési biztosítás biztosítottja lehet a hitelszerződés első számú adósa (főadós), vagy valamely adóstársa, akinek a fizetendő havi törlesztő részlet nem haladja meg rendszeres és igazolt együttes havi jövedelme 50 százalékát, és aki a 18. életévét betöltötte, de a hitelszerződés lejáratakor a 65. életévét nem éri el; munkaviszonyban áll, vagy vállalkozó; egészséges, nincs keresőképtelen állományban; a hitelszerződés megkötését megelőző 12 hónap során sem volt 30 egymást követő napnál tovább keresőképtelen állományban; nincs öregségi vagy előrehozott öregségi nyugállományban; nem részesül rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjban.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08