Megoldás a legerősebb félelmeidre

Pénzcentrum
2007. május 18. 14:00

Álmatlan éjszakán sokak fejében megfordult már a gondolat, hogy mi történik, ha elmarad egy-egy törlesztőrészlet befizetése, esetleg munkanélkülivé válik és a bank igényt tart a lakásra. Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat Czétényi Réka, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási termékmenedzsment vezetője segítségével.


Pénzcentrum:
Miért érdemes a hitel mellé biztosítást kötni?

Czétényi Réka: A törlesztési biztosítás az ügyfelekben felmerülő legerősebb félelemre, az előre nem tervezhető nehézségek kockázatára ad megoldást. Mind családfenntartóknak, mind egyedülállóknak ajánlható, hiszen hosszan tartó munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén az átmeneti időszakban nyújt segítséget.

A K&H Biztosító átmeneti keresőképtelenségre és munkanélküliségre vonatkozó csoportos hitelfedezeti biztosítása alapján a biztosított átmeneti keresőképtelensége és munkanélkülisége esetén a biztosító - a biztosítási szerződésben meghatározott feltételek szerint - kifizeti a banknak a biztosított helyett az esedékes törlesztő részleteket.

Pénzcentrum: Milyen feltételekkel vállalja át a törlesztő részleteket a biztosító?

Czétényi Réka: A törlesztési biztosítás a K&H Bank által nyújtott jelzáloghitelek mellé vehető igénybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A törlesztési biztosítás biztosítottja lehet a hitelszerződés első számú adósa (főadós), vagy valamely adóstársa, akinek a fizetendő havi törlesztő részlet nem haladja meg rendszeres és igazolt együttes havi jövedelme 50 százalékát, és aki a 18. életévét betöltötte, de a hitelszerződés lejáratakor a 65. életévét nem éri el; munkaviszonyban áll, vagy vállalkozó; egészséges, nincs keresőképtelen állományban; a hitelszerződés megkötését megelőző 12 hónap során sem volt 30 egymást követő napnál tovább keresőképtelen állományban; nincs öregségi vagy előrehozott öregségi nyugállományban; nem részesül rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjban.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 17:38
A negyvenes éveiben lévő kameramant többek között két gyermeke is gyászolja.
Holdblog  |  2022. június 28. 17:08
Előző két videómban arról volt szó, hogy eresztenek le a hitek, pukkannak ki a buborékok, zuhan...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?