Lakásbiztosítás: mit ne szúrjunk el kárbejelentéskor?

Pénzcentrum
2007. május 21. 14:00

A lakásbiztosítás megkötésénél kevés egyszerűbb dologgal találkozhatunk. Azonban egy káresemény bekövetkeztekor már többen gondolkozóba esnek a helyes kárbejelentés kapcsán. Megkérdeztük Szombat Tamást, az AEGON nem-életbiztosítási üzletágának igazgatóját, mire is figyeljünk lakásbiztosításunkkal kapcsolatban.


Pénzcentrum:
Mi a teendő egy káresemény kapcsán?

Szombat Tamás: Káresemény esetén elsődlegesen a kárenyhítési, további kármegelőzési kötelezettségének kell eleget tennie ügyfeleinknek. Például, ha csőtörés történik, intézkedni kell a főelzárók elzárásáról, vagy egy betörés esetén a lakást újra zárhatóvá kell tenni.

Az ügyfeleinknek a káresemény bekövetkezte után minél hamarabb, lehetőség szerint 2 napon belül be kell jelenteniük a kárügyüket biztosító Társaságunk felé.

Az ügyfelünk biztosítási előtörténetétől, a kár nagyságától és típusától függően a kárügyet akár telefonon keresztül is lerendezzük, vagy az ügyfeleink igényeinek megfelelően Társaságunkkal szerződött szakembereket küldünk a kár helyreállítására, és rendezésére. A szolgáltatói kárrendezés előnye, hogy ügyfeleinknek nem kell előre meghiteleznie a helyreállítás költségeit, hanem Társaságunk közvetlenül a szerződött partnere felé egyenlíti ki a kárhelyreállítás költségeit.

Nagyon fontos, hogy az ügyintéző által a bejelentés során közölt kárszámot az ügyfeleink írják fel és őrizzék meg, mert a későbbiekben erre hivatkozva érdeklődhetnek kárügyük állásáról!

Pénzcentrum: Milyen szempontok alapján válasszunk terméket?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szombat Tamás:Célszerű modulrendszerű lakásbiztosítási terméket választani, ahol az ügyfél igényének megfelelő módon tudja összeállítani a saját biztosítási védelmét. Ezeknél a szerződéseknél a biztosításoknál alapnak tekintető épület és az abban lévő ingóságok biztosíthatósága mellett választható még élet- és balesetbiztosítás, speciális többletkockázatok. Ilyen az AEGON Családi Biztosítás nevű lakásbiztosítása.

Ha valaki az egyszerű szerződéseket kedveli és nem akarja a biztosítások általánosnak tekinthető kockázati felsorolásait elemezgetni, azoknak ajánlhatjuk az all-risk jellegű lakásbiztosítást, ahol nem azt tartalmazza a szerződése, hogy a biztosító mire fizet, hanem csak azokat a kizárásokat sorolja fel, amely esetekben a biztosító nem áll kockázatban. Ez ajánlható azoknak is, akik sokat utaznak külföldre, mert ez a biztosítás az EU területén balesetbiztosítást nyújt, valamint a magával vitt ingóságokra is fedezetet ad. Ezen túlmenően hitelfedezeti életbiztosítás is kapcsolható hozzá, amely a hitelre vásárolt lakások esetén lehet célszerű.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
MEDIA1  |  2022. július 1. 17:10
Havas néhány hete még arról beszélt, hogy csak nyári szabadságra küldték a műsorát az N1TV-től. Most...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?