29 °C Budapest

Több mint hitel, több mint biztosítás...

Pénzcentrum
2007. május 17. 13:00

Az életbiztosítással kombinált hitelkonstrukciók ebben az évben minden hazai társaság első számú kedvence. Azonban már a PSZÁF is felfigyelt a termékek esetleges veszélyeire? De melyek is lehetnek ezek? Erről kérdeztük Lengyel Márkot, a Generali-Providencia Biztosító termékfejlesztési csoportvezetőjét.


Pénzcentrum: Mivel nyújt többet egy kombinált termék egy hagyományos lakáshitelnél?

Lengyel Márk:Általában a biztosítással kombinált hitelek a biztosítási szolgáltatásaikban nyújthatnak többet az ügyfelek számára. A havi törlesztő részletek nagysága megegyezik a piacon található annuitásos hitelek törlesztő részleteinek mértékével. Azonban a kombinált termékek magasabb fokú védelmet nyújtanak, a hitel felvevőknek. A Generali a CIB bankkal közösen olyan konstrukcióval lépett a piacra 2006 tavaszán, amely felveszi a versenyt az annuitásos hitelek díjaival.

Ennek a terméknek az a sajátossága, hogy a tartam első harmadában - felében a havi törlesztő részletek 15-30%-kal alacsonyabbak mint egy hagyományos hiteltermék esetében. Ráadásul a teljes visszafizetendő összeg jelenértéke is versenyképes, sok esetben kedvezőbb az annuitásnál. Ezt a magyar piacon unikumnak számító tiszta elérési életbiztosítás (a tőke fedezetére), a rendkívül alacsony árú portfólió biztosítás (a kockázatok fedezetére) és egy igen kedvező hitel kombinációjával tudjuk megvalósítani.

Pénzcentrum: A konstrukciók nyújtanak-e fedezetet arra az esetre, ha valamiért nem tudom törleszteni a hitelemet?

Lengyel Márk: A legtöbb esetben a biztosítások kizárólag arra az esetre nyújtanak fedezetet, ha az adós elhalálozik, hiszen általában kockázati biztosításokról van szó. Sok esetben kiegészíthető az alap kockázat, baleseti konstrukciókkal, de ezt a bankok már nem követelik meg az ügyféltől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Generalinál ezt a fedezetet a kockázati portfólió biztosítás jelenti, amely kortól és nemtől függetlenül rendkívül alacsony egységáron biztosítja a hitelszerződések alanyait. Ez a biztosítás típus könnyedén és nagyon kedvező költségszinten alakítható át akár úgy, hogy munkaképesség csökkenésre, vagy akár munkanélküliségre is fedezetet nyújtson, mint ahogy ez már a személyi kölcsönök esetében működik.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22