3 °C Budapest

Segítség, minden esetre...

Pénzcentrum
2007. május 16. 12:30

Egy halandó életpályáját több szakaszra szokás bontani, hiszen különböző életkorban más a jövedelmi-megtakarítási helyzet, valamint más célok vezérlik az egyént.

Felismerve ezt a problémát, a hazai és külföldi társaságok már nem csak egy-két termékkel próbálják meg segíteni ügyfeleiket céljaik elérésében, hanem komplett csomagokat kínálnak, amelyek tartalma igény szerint összerakható, illetve változtatható. Ezeket nevezzük életprogramoknak.

Kezdjük most is egy példával: vegyünk egy átlagos "hőst", aki végez a tanulmányaival és nekivág az Életnek. A kezdeti szárnypróbálgatások után, mikor már rendelkezik némi megtakarítással, megvásárolja első lakását, autóját. Később megházasodik, gyermekei születnek, nagyobb lakásra, házra van szükség. Ekkor már időszerű lenne gondoskodnia a gyerekei tanulmányairól, jövőjéről és a saját, valamint párja nyugdíjas éveiről. Életében néhányszor munkahelyet vált, pályát módosít, esetleg vállalkozást alapít, majd a gyerekek "kirepülnek" a szülői házból és beköszöntenek a nyugdíjas évek.

Ez egy elég leegyszerűsített modell, de az jól látszik belőle, hogy egy, vagy néhány biztosítási termékkel nem lehet az élet folyamán fellépő, állandóan változó igényekre, megoldást kínálni. Ráadásul a hazai megtakarítási és vásárlási szokások merőben eltérnek a tőlünk nyugatabbra élő népek szokásaitól. Csak az érdekesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy például Angliában átlagosan 28 éves korukban kezdenek el a nyugdíjas éveikre takarékoskodni a polgárok és ennek megfelelő termékeket beszerezni - előbb, mint lakást vásárolni. Nálunk azért még nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Éppen az életpályák összetettsége miatt és a pénzügyi kultúra javítása érdekében kezdtek el a hazai társaságok is egyedi termékek mellett komplex csomagokat kínálni az ügyfeleik számára.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Holdblog  |  2022. december 9. 04:59
Befektetéspszichológiai egypercesek. Cikksorozatomban azokat a torzításokat mutatom be, amelyekkel n...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30