18 °C Budapest

Segítség, minden esetre...

Pénzcentrum
2007. május 16. 12:30

Egy halandó életpályáját több szakaszra szokás bontani, hiszen különböző életkorban más a jövedelmi-megtakarítási helyzet, valamint más célok vezérlik az egyént.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Felismerve ezt a problémát, a hazai és külföldi társaságok már nem csak egy-két termékkel próbálják meg segíteni ügyfeleiket céljaik elérésében, hanem komplett csomagokat kínálnak, amelyek tartalma igény szerint összerakható, illetve változtatható. Ezeket nevezzük életprogramoknak.

Kezdjük most is egy példával: vegyünk egy átlagos "hőst", aki végez a tanulmányaival és nekivág az Életnek. A kezdeti szárnypróbálgatások után, mikor már rendelkezik némi megtakarítással, megvásárolja első lakását, autóját. Később megházasodik, gyermekei születnek, nagyobb lakásra, házra van szükség. Ekkor már időszerű lenne gondoskodnia a gyerekei tanulmányairól, jövőjéről és a saját, valamint párja nyugdíjas éveiről. Életében néhányszor munkahelyet vált, pályát módosít, esetleg vállalkozást alapít, majd a gyerekek "kirepülnek" a szülői házból és beköszöntenek a nyugdíjas évek.

Ez egy elég leegyszerűsített modell, de az jól látszik belőle, hogy egy, vagy néhány biztosítási termékkel nem lehet az élet folyamán fellépő, állandóan változó igényekre, megoldást kínálni. Ráadásul a hazai megtakarítási és vásárlási szokások merőben eltérnek a tőlünk nyugatabbra élő népek szokásaitól. Csak az érdekesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy például Angliában átlagosan 28 éves korukban kezdenek el a nyugdíjas éveikre takarékoskodni a polgárok és ennek megfelelő termékeket beszerezni - előbb, mint lakást vásárolni. Nálunk azért még nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Éppen az életpályák összetettsége miatt és a pénzügyi kultúra javítása érdekében kezdtek el a hazai társaságok is egyedi termékek mellett komplex csomagokat kínálni az ügyfeleik számára.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

További részletek a Net Média Zrt. gondozában megjelent Biztosításmagazin 2007-ben. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai biztosításpiacon található konstrukciókról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00