14 °C Budapest

A világ legdrágább városai - London már az első 10-ben sem szerepel!

2009. július 7. 11:02

2001 óta először csúszott le a tízes listáról a szigetország fővárosa, amely tavaly még a 3. helyen végzett a legdrágább városok rangsorában, idén azonban már csak a 16. helyen végzett. Az élen idén Tokió áll.

Idén leszorította a trónról Moszkvát Tokió a külföldiek számára legdrágábbnak titulát városok listáján, második helyen pedig Oszaka végzett, köszönhetően a jen dollárral szembeni erősödésének - derül ki a Mercer felméréséből. Az orosz főváros, amely 2006 óta vezette a rangsort, idén a harmadik helyre csúszott.

A megélhetési költségek alapján felállított rangsorban idén azért történtek nagyobb átrendeződések, mert rengeteg valuta - így az euro és a brit font is - leértékelődött a dollárral szemben.

London idén Venezuela fővárosa, Caracas mögött végzett, amely a 89. helyről lépett a tizenötödikre, New York a 22.-ről a nyolcadik helyig kúszott előre. Ezzel egy egyedüli amerikai város a tízes listán.

Oslo a 14. helyett a 4. helyen végzett idén, míg Glasgow és Birmingham több mint 60 helyett visszalépve, a 129., illetve a 125. helyre került.

A top10-es listán egyébként öt ázsiai város található, Peking például a tizenegy helyet lépett előre, így a kilencedig legdrágább városnak számít idén, egyel megelőzve Szingapúrt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közel-keleten található városok szintén előrébb kerültek a ranglistán, mivel az emirátusok pénze dollárhoz kötött. Dubai 20 helyet lépett előre, Abu Dhabi a 65.-ről a 26. helyen végzett, Tel Aviv pedig a 14.-en.

Tizes listát kiegészítve: Genf a negyedik, Zürich a hatodik, Koppenhága a hetedik, Hongkong pedig az ötödik.

A 143 várost összehasonlító éves listán egyébként New York megélhetési költségeit tekintik benchmarknak, és több mint 200 áru- és szolgáltatás árát hasonlítják össze.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm