3 °C Budapest

A világ legdrágább városai - London már az első 10-ben sem szerepel!

2009. július 7. 11:02

2001 óta először csúszott le a tízes listáról a szigetország fővárosa, amely tavaly még a 3. helyen végzett a legdrágább városok rangsorában, idén azonban már csak a 16. helyen végzett. Az élen idén Tokió áll.

Idén leszorította a trónról Moszkvát Tokió a külföldiek számára legdrágábbnak titulát városok listáján, második helyen pedig Oszaka végzett, köszönhetően a jen dollárral szembeni erősödésének - derül ki a Mercer felméréséből. Az orosz főváros, amely 2006 óta vezette a rangsort, idén a harmadik helyre csúszott.

A megélhetési költségek alapján felállított rangsorban idén azért történtek nagyobb átrendeződések, mert rengeteg valuta - így az euro és a brit font is - leértékelődött a dollárral szemben.

London idén Venezuela fővárosa, Caracas mögött végzett, amely a 89. helyről lépett a tizenötödikre, New York a 22.-ről a nyolcadik helyig kúszott előre. Ezzel egy egyedüli amerikai város a tízes listán.

Oslo a 14. helyett a 4. helyen végzett idén, míg Glasgow és Birmingham több mint 60 helyett visszalépve, a 129., illetve a 125. helyre került.

A top10-es listán egyébként öt ázsiai város található, Peking például a tizenegy helyet lépett előre, így a kilencedig legdrágább városnak számít idén, egyel megelőzve Szingapúrt.

A közel-keleten található városok szintén előrébb kerültek a ranglistán, mivel az emirátusok pénze dollárhoz kötött. Dubai 20 helyet lépett előre, Abu Dhabi a 65.-ről a 26. helyen végzett, Tel Aviv pedig a 14.-en.

Tizes listát kiegészítve: Genf a negyedik, Zürich a hatodik, Koppenhága a hetedik, Hongkong pedig az ötödik.

A 143 várost összehasonlító éves listán egyébként New York megélhetési költségeit tekintik benchmarknak, és több mint 200 áru- és szolgáltatás árát hasonlítják össze.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?