Hol érdemes szerencsét próbálni? A válasz megérkezett...

Pénzcentrum
2008. július 28. 10:06

A szabad munkaerő piaci áramlásnak és a globalizációnak köszönhetően egyre nagyobb számban próbálnak szerencsét a munkavállalók külföldi országokban. A Forbes magazin a napokban tette közzé a HSBC Bank által, több mint kétezer külföldön letelepedett személy megkérdezését követően összeállított tanulmányt.

Az országokat különböző szempontok szerint osztályozták és az eredmények összesítését követően Szingapúr végzett az élen, mögötte holtversenyben az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emirátusok következnek. A vizsgálat során összevetették az egyes országokban mért várható élettartamot, az átlagos jövedelmi szintet, a megtakarítások mértékét, a jóléti szolgáltatásokat, az ingatlanpiacot és a helyi sajátosságokat.

Szingapúr kettős hírnévre tett szert, az itt élőknek szigorú szabályokhoz kell alkalmazkodni a mindennapokban, de aki itt munkát kap, annak érdemes nagyon komolyan fontolóra venni a dolgot. Az ide költözőknek fel kell készülni a nagyon magas páratartalomra és a forró nyarakra egyaránt. Az Arab Emirátusokban nincs jövedelemadó, így talán nem meglepő, hogy rendkívül vonzó a külföldiek számára, bár a munkavállalási szabályok eléggé összetettek. Az országban magasak a lakásbérleti díjak, de számos jóléti szolgáltatás és luxuskörülmények várják az idelátogatókat.

Az ázsiai országok közül a listán szerepel még Hong Kong, India és Kína is. India kilencedik helye a felmérést készítők szerint is meglepetésnek számít. Az alacsony megélhetési költségeknek köszönhetően több pénzt lehet az országban megtakarítani, de az életszínvonal, az egészségügyi szolgáltatások és a közlekedési morál nem biztos, hogy elfogadható egy európai ember számára. Hong Kongban a külföldiek több mint 50 %-a 200 ezer dollár (30 millió forint) felett keres évente, a legtöbben a pénzügyi szektorban dolgoznak.

Az európai országok közül Belgium, Hollandia és Németország érte el a legelőkelőbb helyezést a listán, de megtalálható rajta még Franciaország és Spanyolország is. A külföldiek körében az egyik legnépszerűbb célország az Egyesült Királyság, a listán azonban csak a 14. helyet foglalják el, mivel a felmérés szerint London a világ harmadik legdrágább városa, egy kétszobás luxuslakás bérleti díja átlagosan akár a másfélmillió forintot is elérheti havonta.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?