Game Over: játékkonzolon gyakorolnak a valódi sebészek

2009. június 24. 12:02

A Nintendo Wii konzolja a mozgásérzékelős irányítójának köszönhetően óriási siker lett, világszerte már több, mint 50 millió példányt adtak el belőle. A rendszer előnyei azonban jóval túlmutatnak az aktív játékon.

A mozgásérzékelős irányító kezelése ugyanis némi precizitást igényel, márpedig arra igencsak szüksége van operációkor a sebészeknek. Egy egyszerű teszttel sikerült is bebizonyítani, hogy a Wii fejleszti a finom-motorikus képességeket. Nyolc egyetemi hallgatót kértek meg, hogy játsszanak a Wii-vel, mielőtt részt vesznek egy operációs gyakorlaton. A "játékos" hallgatók 48 százalékkal teljesítettek jobban, mint a "bemelegítés nélkül" érkező társaik, gyorsabbak és pontosabbak is voltak.

Noha ez a kísérlet még csak egy teljesen átlagos Wii-játékkal zajlott, hamarosan teljes operációs programcsomagot készítenek majd a hallgatók számára. Mivel a sebészi szakmában a hallgatók gyakoroltatása lényegében egyenesen a műtőasztalon zajlik, ezért a Wii nagyban felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a hallgatók képzését. Persze vannak már műtőszimulátorok, de azok nagyon drágák és nem minden egyetem engedheti meg magának a beszerzésüket.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem