22 °C Budapest

Megint győzött a Nintendo, a Sony sorozatosan alulmarad

Pénzcentrum
2007. június 25. 16:00

Újabb sikert könyvelhetett el a Nintendo a Sonyval szemben, most a piaci érték tekintetében került a dobogó első fokára a Wii gyártója.

Ma reggel az oszakai tőzsdén a Nintendo részvényei 46 350 jenes árat értek el, így a vállalat piaci kapitalizációja 6,56 ezer milliárd jenre emelkedett. Ezzel szemben a Sony részvényeiért már csupán 6460 jent adtak, így a kapitalizáció 6,5 ezer milliárd jenre csökkent.

Emellett az értékesítés tekintetében is jobbnak bizonyult a Nintendo, az idei év ötödik hónapjában Japánban ötször annyi Wii konzolt értékesítettek, mint Sony PS3-at. Április során az Amerikai Egyesült Államokban a Wii konzolok négyszer jobban teljesítettek a Sony-nál.

Profit tekintetében is hasonló a helyzet, a Nintendo eredménye 77,2 százalékkal, 174,3 milliárd jenre növekedett a legutolsó üzleti év során, míg ugyanezen időszak alatt a Sony eredménye 2,2 százalékkal gyarapodott, s 126,33 milliárd jent tett ki.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?