Nem olyan rossz, mint hisszük? Videójátékhoz láncolt gyerekek...

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 18:00

A Pew Internet & American Life Project által készített friss egyesült államokbeli felmérés adatai szerint majdnem minden gyerek játszik valamilyen videójátékot. A fiatalok kultúrájának szerves részét képezi már a játék, amely lehet, hogy nem is annyira rossz dolog, mint hisszük.

A felmérés szerint egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindegyik kiskorú amerikai ugyanazokat a játékokat játssza, annyi azonban bizonyos, hogy majdnem mindegyikük rendszeresen játszik videójátékot.

Ami pedig kulcsfontosságú a pozitív szemlélet oldaláról, az pedig az, hogy ezt a legtöbb esetben nem egyedül teszik. A játékos gyerekek közel kétharmada azért játszik, hogy együtt lehessen és közösen szórakozhasson barátaival, illetve családjával. Csupán a játékosok negyede nyilatkozott úgy, hogy cyber (internetes) barátokkal játszik.

A kutatás vezetője szerint ez pedig azt mutatja, hogy a játékosok társasági emberek, ugyanannyit kommunikálnak és találkoznak a barátaikkal, mint más gyerekek, csak emellett még e-mailt és sms-eket is írnak.

A felmérés során országszerte 1102 fiatalt kérdeztek meg a 12 és 17 éves korosztályból, illetve szüleiket. Persze más, kevésbé kellemes következtetésekre is lehetőséget ad a felmérés.

A válaszadók 97 százaléka játszik valamilyen videójátékot, a fiúk 99 százaléka és a lányok 94 százaléka. A megkérdezettek 7 százaléka úgy válaszolt, hogy ugyan nincs otthon számítógépe, azonban rendelkezik valamilyen konzollal, így mint a Sony PlayStation-je, a Microsoft Xbox-sza és a Nintendo Wii-je.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az azonban már bizonyosan nem annyira egészséges, hogy nagyon gyakran játszanak ezek a gyerekek, a válaszadók fele nyilatkozott úgy, hogy az előző napon játszott valamit. Viszont az ízlésük igen szerteágazó, van, aki a logikai, stratégiai, vagy sportjátékokat kedveli, de természetesen sokan játszanak akciójátékokkal is. A legnépszerűbb játékok közé a Guitar Hero, a Halo 3, a Madden NFL és a Dance Dance Revolution tartozik.

Ami szintén káros, hogy a fiataloknak nem jelent akadályt olyan játékokhoz is hozzájutni, amellyel csak felnőttek játszhatnának. A válaszadó szülők háromnegyede mondta azt, hogy mindig, vagy néha megnézi, mivel játszanak a gyerekek.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18