22 °C Budapest

Nem olyan rossz, mint hisszük? Videójátékhoz láncolt gyerekek...

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 18:00

A Pew Internet & American Life Project által készített friss egyesült államokbeli felmérés adatai szerint majdnem minden gyerek játszik valamilyen videójátékot. A fiatalok kultúrájának szerves részét képezi már a játék, amely lehet, hogy nem is annyira rossz dolog, mint hisszük.

A felmérés szerint egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindegyik kiskorú amerikai ugyanazokat a játékokat játssza, annyi azonban bizonyos, hogy majdnem mindegyikük rendszeresen játszik videójátékot.

Ami pedig kulcsfontosságú a pozitív szemlélet oldaláról, az pedig az, hogy ezt a legtöbb esetben nem egyedül teszik. A játékos gyerekek közel kétharmada azért játszik, hogy együtt lehessen és közösen szórakozhasson barátaival, illetve családjával. Csupán a játékosok negyede nyilatkozott úgy, hogy cyber (internetes) barátokkal játszik.

A kutatás vezetője szerint ez pedig azt mutatja, hogy a játékosok társasági emberek, ugyanannyit kommunikálnak és találkoznak a barátaikkal, mint más gyerekek, csak emellett még e-mailt és sms-eket is írnak.

A felmérés során országszerte 1102 fiatalt kérdeztek meg a 12 és 17 éves korosztályból, illetve szüleiket. Persze más, kevésbé kellemes következtetésekre is lehetőséget ad a felmérés.

A válaszadók 97 százaléka játszik valamilyen videójátékot, a fiúk 99 százaléka és a lányok 94 százaléka. A megkérdezettek 7 százaléka úgy válaszolt, hogy ugyan nincs otthon számítógépe, azonban rendelkezik valamilyen konzollal, így mint a Sony PlayStation-je, a Microsoft Xbox-sza és a Nintendo Wii-je.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az azonban már bizonyosan nem annyira egészséges, hogy nagyon gyakran játszanak ezek a gyerekek, a válaszadók fele nyilatkozott úgy, hogy az előző napon játszott valamit. Viszont az ízlésük igen szerteágazó, van, aki a logikai, stratégiai, vagy sportjátékokat kedveli, de természetesen sokan játszanak akciójátékokkal is. A legnépszerűbb játékok közé a Guitar Hero, a Halo 3, a Madden NFL és a Dance Dance Revolution tartozik.

Ami szintén káros, hogy a fiataloknak nem jelent akadályt olyan játékokhoz is hozzájutni, amellyel csak felnőttek játszhatnának. A válaszadó szülők háromnegyede mondta azt, hogy mindig, vagy néha megnézi, mivel játszanak a gyerekek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?