12 °C Budapest

Hamarosan eredmény várható az Il Ferro ügyben

Pénzcentrum
2007. június 28. 10:45

Várhatóan csütörtökön vagy pénteken kapja meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében elrendelt igazságügyi könyvszakértői véleményt. Az ügyben május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás - írja a Magyar Nemzet

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Il Ferro-ügyben május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A BRFK a nyomozás elrendelése előtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8 ezer autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendeléséről május elején.

Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer ügyfél szerződéseit találták meg, a szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyiigazolvány-számok voltak.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban azt közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. A cég február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének. Az érintett autósok időközben bejelentették: pertársaságot alapítanak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?