Dr. Ferro, CARamell, autókereskedők - Újabb bőr az autóreklámról

Pénzcentrum
2007. május 25. 09:30

Dübörög az il Ferro botrány, a cég telefonjai elnémultak, a rendőrség nyomoz, de nem kecsegtet a vizsgálat gyors és eredményes lezárásával. Pertársaság alakul, aki egyébként matricáz is, valamint az Interneten is osztják az észt a póruljárt ügyfeleknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csaknem ezren jelentkeztek eddig abba a pertársaságba, amely az Il Ferro károsultjait szeretné egybegyűjteni. A társaság létrehozását az autóreklámos cég korábbi alvállalkozója, Kajtár András kezdeményezte. Többek között az ő vállalkozása végezte az autók matricázását. Az Il Ferro azonban neki sem fizetett, a tartozás összege meghaladja az ötmillió forintot. Magyar Hírlap információi szerint, a bajba jutottak jogi képviselője még nem kezdeményezte a bírósági eljárás elindítását, mert megvárják a rendőrségi vizsgálat eredményét.

Kajtár András a pertársaság megalakítása mellett egyébként egy új vállalkozást is alapított CARamell néven, amely szintén matricázással foglalkozik. A cég azonban nem kér az ügyfelektől regisztrációs díjat, nem is közvetít vásárlók és autókereskedések között. A reklámokért cserébe az autósoknak járó összeg változó. Például a motorháztető felmatricázásáért tízezer forintot fizetnek havonta, a tetőreklámért szintén ennyit, a teljes felmatricázásért pedig külön megegyezés alapján döntenek az összegről, az árak ugyanis a gépjármű reklámfelületének nagyságától is függenek. Az üzletkötés feltétele az autó tisztán tartása és napi harminc kilométer megtétele. A matricák állapotát és a megtett távolságot havonta egyszer ellenőrzik a cég munkatársai. S. Szilárd Ákos, a CARamell marketing-igazgatója elmondta, hogy jelenleg mintegy négyszáz ügyfelük van, akik közül sokan korábban az Il Ferróval kötöttek szerződést. Az ő autóikra most a CARamell nevet ragasztják fel. Az elképzelések szerint egy hónap múlva már a céges hirdetők reklámjai is megjelennek a járműveken S

Az Il Ferro ügyfeleinek segítséget kínál egy internetes blog is, a Dr. Ferro. Ezen a fórumon ingyenes jogi tanácsadást kaphatnak az érintettek, valamint elolvashatják a botránnyal kapcsolatos cikkek gyűjteményét is, amelyekhez ők maguk is hozzászólhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?