3 °C Budapest

Dr. Ferro, CARamell, autókereskedők - Újabb bőr az autóreklámról

Pénzcentrum
2007. május 25. 09:30

Dübörög az il Ferro botrány, a cég telefonjai elnémultak, a rendőrség nyomoz, de nem kecsegtet a vizsgálat gyors és eredményes lezárásával. Pertársaság alakul, aki egyébként matricáz is, valamint az Interneten is osztják az észt a póruljárt ügyfeleknek.

Csaknem ezren jelentkeztek eddig abba a pertársaságba, amely az Il Ferro károsultjait szeretné egybegyűjteni. A társaság létrehozását az autóreklámos cég korábbi alvállalkozója, Kajtár András kezdeményezte. Többek között az ő vállalkozása végezte az autók matricázását. Az Il Ferro azonban neki sem fizetett, a tartozás összege meghaladja az ötmillió forintot. Magyar Hírlap információi szerint, a bajba jutottak jogi képviselője még nem kezdeményezte a bírósági eljárás elindítását, mert megvárják a rendőrségi vizsgálat eredményét.

Kajtár András a pertársaság megalakítása mellett egyébként egy új vállalkozást is alapított CARamell néven, amely szintén matricázással foglalkozik. A cég azonban nem kér az ügyfelektől regisztrációs díjat, nem is közvetít vásárlók és autókereskedések között. A reklámokért cserébe az autósoknak járó összeg változó. Például a motorháztető felmatricázásáért tízezer forintot fizetnek havonta, a tetőreklámért szintén ennyit, a teljes felmatricázásért pedig külön megegyezés alapján döntenek az összegről, az árak ugyanis a gépjármű reklámfelületének nagyságától is függenek. Az üzletkötés feltétele az autó tisztán tartása és napi harminc kilométer megtétele. A matricák állapotát és a megtett távolságot havonta egyszer ellenőrzik a cég munkatársai. S. Szilárd Ákos, a CARamell marketing-igazgatója elmondta, hogy jelenleg mintegy négyszáz ügyfelük van, akik közül sokan korábban az Il Ferróval kötöttek szerződést. Az ő autóikra most a CARamell nevet ragasztják fel. Az elképzelések szerint egy hónap múlva már a céges hirdetők reklámjai is megjelennek a járműveken S

Az Il Ferro ügyfeleinek segítséget kínál egy internetes blog is, a Dr. Ferro. Ezen a fórumon ingyenes jogi tanácsadást kaphatnak az érintettek, valamint elolvashatják a botránnyal kapcsolatos cikkek gyűjteményét is, amelyekhez ők maguk is hozzászólhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?