Matricafoszlányok és köddé vált cégek - Még egy bőrt húznak le az autósokról

Pénzcentrum
2007. május 31. 10:00

Az már biztosra vehető, hogy a holnapra ígért szemlét is elhalasztja az Il Ferro. Annak ellenére, hogy egy sajtótájékoztatón Körmendi Ákos a szavát adta, júniustól fizetnek. Ilyen hibába viszont nem esnek többé, ugyanis már a telefont sem veszi fel senki és az üres irodás előtt hivatalos dokumentumokat sodor a szél.

A társaság telefonon már hosszú ideje nem elérhető, a honlapján azt közölte, hogy a júniusi szemlét is elhalasztják. A cég ellen májusban csalás miatt nyomozás, majd felszámolási eljárás indítottak a cég partnerei. Az Il Ferro mintegy nyolcezer ügyfele elfelejtheti a szemlére járást és azt, hogy valaki besegít nekik a törlesztő részletbe. Valamint sajnos sokan búcsút mondhatnak az új járgányuknak, vagy betolhatják egy segítő jobbot nyújtó autókereskedésbe újrafinanszíroztatni.

Sajnálatos módon a másik két autóreklámozással foglalkozó cég is megingott kissé. A Hírautó Kft., amely képviselője februárban még azt mondta, rentábilisan tudnak működni, május elején azt közölte: kéthetes csúszással fognak fizetni. Vadla Viktor a cég ügyvezető igazgatója, telefonon elmondta: felajánlották új autós ügyfeleiknek, hogy szerződéseiket három hónapos időtartamra tartják. Ez azt jelenti, hogy a havidíj erre az időszakra nem jár, de az autót leszemlézik. A három hónap lejárta után ezeknek az ügyfeleknek folytatódik tovább a szerződéses viszonyuk. Azok az ügyfelek akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, felmondhatják a szerződésüket. Vadla elmondta, hogy minden ügyfelükkel rendezik az esetleges fennmaradó tartozásukat. A kialakult helyzetüket, elmondásuk alapján, a konkurencia körüli rossz visszhangnak köszönhetik.

Nem lehet elérni a váci székhelyű Mobil Reklám Hungáriát sem, amelynél május elején még azt közölték: a cég előreláthatólag a hónap közepén fog fizetni. Ez nem sikerült.

Viszont van a ki még egy bőrt lehúz a póruljárt autósokról, igaz Ő legalább szolgáltat. Az index.hu információi szerint, egy cég az interneten hirdeti autóreklámmatrica-eltávolító szolgáltatását. A honlap szerint az egy-másfél órát igénybe vevő szolgáltatás során először a matricát távolítják el, azt követően a ragasztót. A cég mindezt 10 ezer forintért vállalja.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem