5 °C Budapest

Matricafoszlányok és köddé vált cégek - Még egy bőrt húznak le az autósokról

Pénzcentrum
2007. május 31. 10:00

Az már biztosra vehető, hogy a holnapra ígért szemlét is elhalasztja az Il Ferro. Annak ellenére, hogy egy sajtótájékoztatón Körmendi Ákos a szavát adta, júniustól fizetnek. Ilyen hibába viszont nem esnek többé, ugyanis már a telefont sem veszi fel senki és az üres irodás előtt hivatalos dokumentumokat sodor a szél.

A társaság telefonon már hosszú ideje nem elérhető, a honlapján azt közölte, hogy a júniusi szemlét is elhalasztják. A cég ellen májusban csalás miatt nyomozás, majd felszámolási eljárás indítottak a cég partnerei. Az Il Ferro mintegy nyolcezer ügyfele elfelejtheti a szemlére járást és azt, hogy valaki besegít nekik a törlesztő részletbe. Valamint sajnos sokan búcsút mondhatnak az új járgányuknak, vagy betolhatják egy segítő jobbot nyújtó autókereskedésbe újrafinanszíroztatni.

Sajnálatos módon a másik két autóreklámozással foglalkozó cég is megingott kissé. A Hírautó Kft., amely képviselője februárban még azt mondta, rentábilisan tudnak működni, május elején azt közölte: kéthetes csúszással fognak fizetni. Vadla Viktor a cég ügyvezető igazgatója, telefonon elmondta: felajánlották új autós ügyfeleiknek, hogy szerződéseiket három hónapos időtartamra tartják. Ez azt jelenti, hogy a havidíj erre az időszakra nem jár, de az autót leszemlézik. A három hónap lejárta után ezeknek az ügyfeleknek folytatódik tovább a szerződéses viszonyuk. Azok az ügyfelek akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, felmondhatják a szerződésüket. Vadla elmondta, hogy minden ügyfelükkel rendezik az esetleges fennmaradó tartozásukat. A kialakult helyzetüket, elmondásuk alapján, a konkurencia körüli rossz visszhangnak köszönhetik.

Nem lehet elérni a váci székhelyű Mobil Reklám Hungáriát sem, amelynél május elején még azt közölték: a cég előreláthatólag a hónap közepén fog fizetni. Ez nem sikerült.

Viszont van a ki még egy bőrt lehúz a póruljárt autósokról, igaz Ő legalább szolgáltat. Az index.hu információi szerint, egy cég az interneten hirdeti autóreklámmatrica-eltávolító szolgáltatását. A honlap szerint az egy-másfél órát igénybe vevő szolgáltatás során először a matricát távolítják el, azt követően a ragasztót. A cég mindezt 10 ezer forintért vállalja.

NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?