18 °C Budapest

Matricafoszlányok és köddé vált cégek - Még egy bőrt húznak le az autósokról

Pénzcentrum
2007. május 31. 10:00

Az már biztosra vehető, hogy a holnapra ígért szemlét is elhalasztja az Il Ferro. Annak ellenére, hogy egy sajtótájékoztatón Körmendi Ákos a szavát adta, júniustól fizetnek. Ilyen hibába viszont nem esnek többé, ugyanis már a telefont sem veszi fel senki és az üres irodás előtt hivatalos dokumentumokat sodor a szél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A társaság telefonon már hosszú ideje nem elérhető, a honlapján azt közölte, hogy a júniusi szemlét is elhalasztják. A cég ellen májusban csalás miatt nyomozás, majd felszámolási eljárás indítottak a cég partnerei. Az Il Ferro mintegy nyolcezer ügyfele elfelejtheti a szemlére járást és azt, hogy valaki besegít nekik a törlesztő részletbe. Valamint sajnos sokan búcsút mondhatnak az új járgányuknak, vagy betolhatják egy segítő jobbot nyújtó autókereskedésbe újrafinanszíroztatni.

Sajnálatos módon a másik két autóreklámozással foglalkozó cég is megingott kissé. A Hírautó Kft., amely képviselője februárban még azt mondta, rentábilisan tudnak működni, május elején azt közölte: kéthetes csúszással fognak fizetni. Vadla Viktor a cég ügyvezető igazgatója, telefonon elmondta: felajánlották új autós ügyfeleiknek, hogy szerződéseiket három hónapos időtartamra tartják. Ez azt jelenti, hogy a havidíj erre az időszakra nem jár, de az autót leszemlézik. A három hónap lejárta után ezeknek az ügyfeleknek folytatódik tovább a szerződéses viszonyuk. Azok az ügyfelek akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, felmondhatják a szerződésüket. Vadla elmondta, hogy minden ügyfelükkel rendezik az esetleges fennmaradó tartozásukat. A kialakult helyzetüket, elmondásuk alapján, a konkurencia körüli rossz visszhangnak köszönhetik.

Nem lehet elérni a váci székhelyű Mobil Reklám Hungáriát sem, amelynél május elején még azt közölték: a cég előreláthatólag a hónap közepén fog fizetni. Ez nem sikerült.

Viszont van a ki még egy bőrt lehúz a póruljárt autósokról, igaz Ő legalább szolgáltat. Az index.hu információi szerint, egy cég az interneten hirdeti autóreklámmatrica-eltávolító szolgáltatását. A honlap szerint az egy-másfél órát igénybe vevő szolgáltatás során először a matricát távolítják el, azt követően a ragasztót. A cég mindezt 10 ezer forintért vállalja.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?