15 °C Budapest

Újabb áremelés a kutakon, ezúttal a dieselesek sem ússzák meg

Pénzcentrum
2011. február 28. 15:45

Bruttó 5 forinttal emeli a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL szerdán 0 órától. Az olajcég lépését a tőzsdei üzemanyag jegyzésárak múlt heti emelkedése teszi indokolttá, melynek hatására a hazai árak újabb rekordmagasságba híznak.

Szerdán (2011. március 2-án) nulla órától 5 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 352,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 349,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (+5Ft-os) árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 369-370 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 366-367 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Az üzemanyagárak emelését az tette indokolttá, hogy múlt héten a gázolaj és a benzin tőzsdei jegyzésára nagyot emelkedett, amit a forint árfolyamának erősödése is csak kismértékben tudott tompítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?