15 °C Budapest

Címke: üzemanyag árak mol (22 cikk)

Pénzcentrum | 2012. január 29. 08:11

Sógoréknak meg sem kottyan a brutális benzinár

Soha nem látott magasságokba emelkedtek az üzemanyag árak Magyarországon, és elemzők véleménye szerint az sem elképzelhetetlen, hogy rövid-közép távon további drágulás fenyegeti a hazai autósokat. Bár régiós szinten is igen magasnak számítanak a hazai töltőállomások árai, tovább borzolja a kedélyeket, hogy a hazai fizetések eltörpülnek számos nyugat-európai országéhoz képest. A Pénzcentrum.hu ezúttal annak járt utána, mennyiért mérik az üzemanyagok literjét Európa egyes országaiban, illetve, hogy mennyire is fáj a különböző állampolgároknak a rekordokat döntögető üzemanyagár.

Nagy Bálint | 2012. január 8. 08:05

Sokkol a benzinár: ezeket a kutakat jobb, ha elkerülöd

A hazai üzemanyagárak szinte az összes magyart sokkolják, s sokakban merülhet fel a kérdés; a környező országokban mi is a helyzet? A Pénzcentrum.hu utánajárt, mennyiért mérik a 95-ös motorbenzin, és a dízel literjét az unió egyes országaiban, főként a jelenlegi forintárfolyamok mellett. Bár lehet, hogy sokan hüledeznek a magyar árakat látva, de van, ahol több mint 500 forintot kérnek el egy liter üzemanyagért.

Népszava | 2011. november 17. 09:03

Ahol 306 forint a benzin, 290 a gázolaj...

A nálunk rekordokat döntögető üzemanyagárak miatt még jobban megéri a határon túl teletölteni az autók benzintartályát, ezért egyre többen tankolnak a szomszédos országokban.

Pénzcentrum | 2011. november 16. 11:07

Így spórolj a benzinnel: egekben az árak a kutakon

Soha nem volt még ilyen drága az üzemanyag a magyar kutakon. A mai naptól bruttó 5 forinttal emelte a MOL a benzin, 8 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 401-402 forintos, a gázolajat pedig átlagosan 431-432 forintos literenkénti áron tankolhatják az autósok. Talán soha nem volt még akkora jelentősége annak, hogy okosan használva akár 20-30 százalékkal is csökkenthető járművünk fogyasztása.

Világgazdaság | 2011. november 15. 08:32

Minden drágul, ha a gázolaj ára emelkedik

Az előttünk álló újabb üzemanyagár-emelés nem csak a személyautók tulajdonosait sújtja: a városi árufuvarozóknál jelentkező költségterhek hamarosan megjelennek a kiskereskedelmi árakban is - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2011. április 4. 04:44

Ezeket a benzinkutakat jobb, ha elkerülöd

A múlt héten újabb történelmi csúcsot döntött a benzin ára. Egyre inkább tendencia, hogy aki csak tudja, otthon hagyja a négykerekűt. Erre azonban nincs mindenkinek lehetősége. A legrosszabbul azok járnak, akinek munkaeszköze az autó. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik településen kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat. Az összeállításban külön foglalkoztunk a fővárosi kutakkal is.

Pénzcentrum | 2011. március 17. 04:44

Így szívjuk meg mindannyian a benzin drágulását

Gyomorgörcs és mély sóhajok közt elsuttogott mondat - hogy fogjuk ezt kifizetni - jellemzi a lakosság érzéseit a folyamatosan emelkedő benzinárak kapcsán. Utoljára múlt hét szerdán emelte a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, 5-5 forinttal és e hét pénteken további 5 forinttal emelkedik a gázolaj ára. Elemzők már kilátásba helyezték a 400, pesszimistább jóslatok szerint az 500 forintos üzemanyagárat is. Az egyre inkább egekbe szökő üzemanyagárak hatására rengeteg ember hagyja otthon autóját, azonban kérdéses, hogy az üzemanyagárakra érzékeny ágazatok, mint például a tömegközlekedés vagy a taxis cégek meddig képesek áremelés nélkül nyújtani szolgáltatásukat.

Pénzcentrum | 2011. március 7. 16:02

Ezek megőrültek? Már megint emelkedik a benzinár

A MOL bruttó 5 forinttal emeli a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától. Az olajcég lépését ezúttal is a tőzsdei üzemanyag jegyzésárak múlt heti emelkedése teszi indokolttá, melynek hatására a hazai árak újabb rekordmagasságba emelkednek - értesült a Portfolio.hu.

Pénzcentrum | 2011. február 28. 15:45

Újabb áremelés a kutakon, ezúttal a dieselesek sem ússzák meg

Bruttó 5 forinttal emeli a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL szerdán 0 órától. Az olajcég lépését a tőzsdei üzemanyag jegyzésárak múlt heti emelkedése teszi indokolttá, melynek hatására a hazai árak újabb rekordmagasságba híznak.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm