25 °C Budapest

Adókedvezmény, amelyről nem is hallottál - százezreknek járna

Pénzcentrum
2013. április 14. 18:32

Ezen a héten már 30 százalékos rezsicsökkentésről beszélt a kormány, de mi kiszámoltuk, hogy igazán sokat a lakások felújításával lehetne spórolni. Meg is mutatjuk, hogyan. Van egy adókedvezmény, ami több százezer embernek is járhat, pedig még nem is tudnak róla. Heti hírösszefoglalónk cikkeit a címükre kattintva tudod elolvasni.

Adókedvezmény, amelyről nem is hallottál - százezreket érint Magyarországon
Egy kézen meg lehet számolni a személyi jövedelemadó rendszerben megmaradt adókedvezményeket, mégis nagyon kevés szó esik róluk. A Pénzcentrum.hu mostani írásában a súlyosan fogyatékos magánszemélyek által igénybe vehető adókedvezmény lehetőségére kívánja felhívni a figyelmet. A kedvezmény megilleti a vele született fogyatékossággal, betegségekkel élők mellett egyebek között a későbbi életszakaszban kialakult cukorbetegségben, különféle szívbetegségekben szenvedőket is. Csak a cukorbetegséggel diagnosztizált betegek száma 700 ezerre tehető Magyarországon.

Külföldről mentik a magyar devizahiteleseket
Elemzők példátlannak nevezik azt a monetáris élénkítési tervet, amit a japán jegybank jelentett be. Hatalmas pénznyomtatásba kezdenek a szigetországban, ami a gazdasági szereplőket kockázatvállalásra ösztönözheti, hiszen nő az inflációs nyomás. Ez a folyamat végső soron hatással van az árfolyamokra is, és ezen a ponton érkeztünk el Magyarországra és a jenhitelesekhez, akiknek talán ez a legjobb hír, amit hallhattak.

Ez a valódi rezsicsökkentés, százezreket nyerhetsz vele
Minden negyedik magyarországi lakástulajdonos tervezi, hogy különféle fejlesztésekkel energiatakarékosabbá teszi ingatlanát, többségük elsősorban hőszigetelésben gondolkodik - derül ki az Energiaklub országos, reprezentatív lakossági kutatásának eredményeiből. A felújítást mellőző tulajdonosok háromnegyede anyagi okokra, gyakran a kedvező vagy támogatott pénzügyi konstrukciók hiányára hivatkozva nem korszerűsíti ingatlanát. Kevesen tudják, hogy a használt ingatlanok korszerűsítése akár államilag támogatott hitelből is megoldható. A hitelköltségeket nemcsak a beruházás megtérülési idejével érdemes összevetni, hanem azzal is, hogy mennyivel növeli meg az ingatlan értékét. A korszerűsítéshez történő hitelfelvétel feltételeiben való eligazodáshoz nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu Otthonteremtési cikksorozatának záró írásában.

Amit soha nem mertél megkérdezni a betétedről: itt a válasz

A ciprusi betétesek esete rávilágított, hogy ha a bankok bajba kerülnek akár a megtakarításunk nagy részét is elveszíthetjük. Kezdetben akár a legkisebb megtakarítások összegéből is elvontak volna, hogy kisegítsék a bajban lévő bankokat, de végül "csak" a 100 ezer euró feletti betéteseknek kell vesztességgel számolnia. Az ügy tanulságain kiindulva az európai szabályozás abba az irányba indulhat el, hogy a bankok bajba kerülése esetén a nagybetétesek is hozzá kell járulni a pénzügyi helyzet rendezéséhez. De ez inkább előrelépésnek tekinthető a megtakarítások védelmében, hiszen eddig a csőd volt az első figyelmeztetés, ami a biztosítással nem rendelkező betétek teljes elvesztését jelentette. De, ami leginkább izgathatja a magyar betéteseket, hogy mit kell tennünk, ha nem akarunk a ciprusiak sorsára jutni?

Nyugdíj: meglepő formában indulnak el az állami számlák
Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a társadalombiztosítási egyéni számlák felállítását, ezzel közel 2,5 éves várakozás után végre a kormány teljesítette ígéretét. Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok ellenére úgy látszik, hogy a korábban visszalépő magánnyugdíjpénztár tagok befizetései (nyugdíjjárulékai) is az állami számlára kerülnek. Az általános vélekedéssel ellentétben azonban ez nem tekinthető valós számlának - csak nyilvántartási számlának-, nincs mögötte sem tőke, sem befektetés, az ott lévő összegek alapján nem fognak nyugdíjat fizetni. Rogán Antal igaz elmondta, hogy gondolkoznak ezen a lehetőségen, konkrét döntés nincs, a választásokig pedig várhatóan nem is lesz. Túl nagy lélegzetvételű döntésről van szó, amely politikai kockázatokat is hordoz, ráadásul az idő sem sürgeti a kabinetet - értékeli a helyzetet a Portfolio.hu elemzése.

Ezek a legkisebb lakások Budapesten: mégis milliókba kerülnek + képek
Pofátlan-, a piacinál jóval magasabb négyzetméterárakon kínálják Budapest legkisebb, gyakran élhetetlen "lakásait".

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mikrogarzon a Váci utcában (Forrás: ingatlan.com)


Botrányos lakáshirdetések: képeken a magyar megtévesztés

Botrányos alaprajzokkal találkozhat az, aki ingatlanvásárlásra adja a fejét. A hirdetési portálokon megjelenő skiccek többnyire a hazai ingatlanközvetítők hozzánemértéséről tanúskodnak.

Már 30 százalékos rezsicsökkentést emleget a kormány

További rezsicsökkentésre lenne szükség - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen, aki szerint a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait - számol be az MTI.

Adóellenőrzés: ne fecsegj a revizornak, nagyon pórul járhatsz!
2013. április 12., péntek 5:28 Dutka Noémi
"Ne szólj szám, nem fáj fejem" - nagyon is megszívlelendő ez a mondás, ha valakit adóellenőrrel hoz össze a balsorsa. Alapszabály: szóban semmit ne nyilatkozz a revizornak. Különösen igaz ez a mostanában megszaporodott internetes aukciós oldalakon történő ingóságok eladásával kapcsolatos ellenőrzésekre, illetve a vagyonosodási vizsgálatokra.

Így kaphatsz több családi pótlékot, a gerincferdülés is tartós betegség
Megnyugodhatnak a gerincferdüléses gyermekeket nevelő szülők, nem szűnt meg április 1-jétől az emelt összegű családi pótlékra jogosultságuk, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az utolsó pillanatban módosította a vonatkozó rendelkezéseket, amelyek a hónap elejétől léptek hatályba. Így számos másik betegséggel és fogyatékossággal egyetemben a gerincoszlop különleges gyógykezelést igénylő deformitásában érintett gyermekek után továbbra is magasabb összegű családi pótlékot igényelhetnek a szülők, emellett a gyermekek jogosultak lesznek közgyógyellátási igazolványra, megkapják a különféle utazási, étkezési, illetve tankönyvvásárlási kedvezményeket is.

A hétvégén még olcsóbban vásárolhatsz belépőt a nyári fesztiválokra
Vasárnapig még olcsóbban vehetünk bérletet, napijegyet több magyarországi nyári zenei fesztiválra is, de szinte az összes nagy rendezvény kínál olcsóbb belépőket azoknak, akik időben döntenek. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?