14 °C Budapest

Adókedvezmény, amelyről nem is hallottál - százezreknek járna

Pénzcentrum
2013. április 14. 18:32

Ezen a héten már 30 százalékos rezsicsökkentésről beszélt a kormány, de mi kiszámoltuk, hogy igazán sokat a lakások felújításával lehetne spórolni. Meg is mutatjuk, hogyan. Van egy adókedvezmény, ami több százezer embernek is járhat, pedig még nem is tudnak róla. Heti hírösszefoglalónk cikkeit a címükre kattintva tudod elolvasni.

Adókedvezmény, amelyről nem is hallottál - százezreket érint Magyarországon
Egy kézen meg lehet számolni a személyi jövedelemadó rendszerben megmaradt adókedvezményeket, mégis nagyon kevés szó esik róluk. A Pénzcentrum.hu mostani írásában a súlyosan fogyatékos magánszemélyek által igénybe vehető adókedvezmény lehetőségére kívánja felhívni a figyelmet. A kedvezmény megilleti a vele született fogyatékossággal, betegségekkel élők mellett egyebek között a későbbi életszakaszban kialakult cukorbetegségben, különféle szívbetegségekben szenvedőket is. Csak a cukorbetegséggel diagnosztizált betegek száma 700 ezerre tehető Magyarországon.

Külföldről mentik a magyar devizahiteleseket
Elemzők példátlannak nevezik azt a monetáris élénkítési tervet, amit a japán jegybank jelentett be. Hatalmas pénznyomtatásba kezdenek a szigetországban, ami a gazdasági szereplőket kockázatvállalásra ösztönözheti, hiszen nő az inflációs nyomás. Ez a folyamat végső soron hatással van az árfolyamokra is, és ezen a ponton érkeztünk el Magyarországra és a jenhitelesekhez, akiknek talán ez a legjobb hír, amit hallhattak.

Ez a valódi rezsicsökkentés, százezreket nyerhetsz vele
Minden negyedik magyarországi lakástulajdonos tervezi, hogy különféle fejlesztésekkel energiatakarékosabbá teszi ingatlanát, többségük elsősorban hőszigetelésben gondolkodik - derül ki az Energiaklub országos, reprezentatív lakossági kutatásának eredményeiből. A felújítást mellőző tulajdonosok háromnegyede anyagi okokra, gyakran a kedvező vagy támogatott pénzügyi konstrukciók hiányára hivatkozva nem korszerűsíti ingatlanát. Kevesen tudják, hogy a használt ingatlanok korszerűsítése akár államilag támogatott hitelből is megoldható. A hitelköltségeket nemcsak a beruházás megtérülési idejével érdemes összevetni, hanem azzal is, hogy mennyivel növeli meg az ingatlan értékét. A korszerűsítéshez történő hitelfelvétel feltételeiben való eligazodáshoz nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu Otthonteremtési cikksorozatának záró írásában.

Amit soha nem mertél megkérdezni a betétedről: itt a válasz

A ciprusi betétesek esete rávilágított, hogy ha a bankok bajba kerülnek akár a megtakarításunk nagy részét is elveszíthetjük. Kezdetben akár a legkisebb megtakarítások összegéből is elvontak volna, hogy kisegítsék a bajban lévő bankokat, de végül "csak" a 100 ezer euró feletti betéteseknek kell vesztességgel számolnia. Az ügy tanulságain kiindulva az európai szabályozás abba az irányba indulhat el, hogy a bankok bajba kerülése esetén a nagybetétesek is hozzá kell járulni a pénzügyi helyzet rendezéséhez. De ez inkább előrelépésnek tekinthető a megtakarítások védelmében, hiszen eddig a csőd volt az első figyelmeztetés, ami a biztosítással nem rendelkező betétek teljes elvesztését jelentette. De, ami leginkább izgathatja a magyar betéteseket, hogy mit kell tennünk, ha nem akarunk a ciprusiak sorsára jutni?

Nyugdíj: meglepő formában indulnak el az állami számlák
Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a társadalombiztosítási egyéni számlák felállítását, ezzel közel 2,5 éves várakozás után végre a kormány teljesítette ígéretét. Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok ellenére úgy látszik, hogy a korábban visszalépő magánnyugdíjpénztár tagok befizetései (nyugdíjjárulékai) is az állami számlára kerülnek. Az általános vélekedéssel ellentétben azonban ez nem tekinthető valós számlának - csak nyilvántartási számlának-, nincs mögötte sem tőke, sem befektetés, az ott lévő összegek alapján nem fognak nyugdíjat fizetni. Rogán Antal igaz elmondta, hogy gondolkoznak ezen a lehetőségen, konkrét döntés nincs, a választásokig pedig várhatóan nem is lesz. Túl nagy lélegzetvételű döntésről van szó, amely politikai kockázatokat is hordoz, ráadásul az idő sem sürgeti a kabinetet - értékeli a helyzetet a Portfolio.hu elemzése.

Ezek a legkisebb lakások Budapesten: mégis milliókba kerülnek + képek
Pofátlan-, a piacinál jóval magasabb négyzetméterárakon kínálják Budapest legkisebb, gyakran élhetetlen "lakásait".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mikrogarzon a Váci utcában (Forrás: ingatlan.com)


Botrányos lakáshirdetések: képeken a magyar megtévesztés

Botrányos alaprajzokkal találkozhat az, aki ingatlanvásárlásra adja a fejét. A hirdetési portálokon megjelenő skiccek többnyire a hazai ingatlanközvetítők hozzánemértéséről tanúskodnak.

Már 30 százalékos rezsicsökkentést emleget a kormány

További rezsicsökkentésre lenne szükség - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen, aki szerint a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait - számol be az MTI.

Adóellenőrzés: ne fecsegj a revizornak, nagyon pórul járhatsz!
2013. április 12., péntek 5:28 Dutka Noémi
"Ne szólj szám, nem fáj fejem" - nagyon is megszívlelendő ez a mondás, ha valakit adóellenőrrel hoz össze a balsorsa. Alapszabály: szóban semmit ne nyilatkozz a revizornak. Különösen igaz ez a mostanában megszaporodott internetes aukciós oldalakon történő ingóságok eladásával kapcsolatos ellenőrzésekre, illetve a vagyonosodási vizsgálatokra.

Így kaphatsz több családi pótlékot, a gerincferdülés is tartós betegség
Megnyugodhatnak a gerincferdüléses gyermekeket nevelő szülők, nem szűnt meg április 1-jétől az emelt összegű családi pótlékra jogosultságuk, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az utolsó pillanatban módosította a vonatkozó rendelkezéseket, amelyek a hónap elejétől léptek hatályba. Így számos másik betegséggel és fogyatékossággal egyetemben a gerincoszlop különleges gyógykezelést igénylő deformitásában érintett gyermekek után továbbra is magasabb összegű családi pótlékot igényelhetnek a szülők, emellett a gyermekek jogosultak lesznek közgyógyellátási igazolványra, megkapják a különféle utazási, étkezési, illetve tankönyvvásárlási kedvezményeket is.

A hétvégén még olcsóbban vásárolhatsz belépőt a nyári fesztiválokra
Vasárnapig még olcsóbban vehetünk bérletet, napijegyet több magyarországi nyári zenei fesztiválra is, de szinte az összes nagy rendezvény kínál olcsóbb belépőket azoknak, akik időben döntenek. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm