20 °C Budapest
Experienced Maintenance Engineer with protective Helmet is Working with Electric Equipment and is Installing Power Supply in New Apartment. Electrician Builder Engineer is Doing Reinstallation of Residential Electrical System by Connecting Electrical Cables. Building, Renovation, Technology, Electricity and People Concept.

Új villanyszámlarendszer jöhet Magyarországon: jól járhat, aki hajlandó váltani

2023. augusztus 6. 18:02

Ezen a héten sem volt hiány hírekből és érdekességekből. A 31. héten kiderült többek között kivezetésre került az élelmiszer-árstop, a boltláncok pedig sorra jelentették be új mennyiségi korlátozásaikat. Kiderült, hogy novemberig nem látja szükségesnek a kormány az évközi nyugdíjemelést. A múlt heti ponthatár lelepzés után megindult a várt roham az albérletekért és kollégiumi férőhelyekért. Bejelentették, hogy szeptembertől drágulnak a legnépszerűbb lottójátékok. Már milliók látták a nyár két bombasiker filmjét - a Barbiet és az Oppenheimert. Kihirdették az idei Ország Tortája győztesét, és az is kiderült, mennyibe kerül majd egy szelet. A hétvége híreit pedig nagyrészt a vihar határozta meg. Három megyében vasárnaptól feloldották a tűzgyújtási tilalmat. A Pénzcentrum vlogja, a CashTag, eheti videójában a szervízdíj és borravaló megítélésével foglalkoztunk. Mutatjuk az elmúlt hét legfontosabb, legérdekesebb híreit, és legolvasottabb cikkeinket.

Otthon, ingatlan, rezsi

Több akadálya is van annak, hogy bevezessék a dinamikus áramtarifákat Magyarországon: Balogh József energetikai szakértő a Pénzcentrumnak arról beszélt, hogy többek között több tíz- vagy százezer okos mérőórát kellene beszerezni, ami mostanában amúgy is hiánycikk a piacon. Emellett a teljes jogi hátteret meg kell alkotni, kidolgozni a felmerülő részletkérdéseket - éppen ezért a magyar kormány előterjesztése is csak 2025. második felére teszi, hogy befejeződnek az előkészületek. A szakember szerint ugyanakkor a rendszer rengeteg ügyfélnek jelenthet segítséget, ha egyszer sikerül bevezetni Magyarországon - hiszen manapság már óriási különbségek vannak a legmagasabb és legalacsonyabb napi energiaárakban:

Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató a Pénzcentrumnak adott interjújában beszélt arról hogyan érhető el a hosszútávú energiafüggetlenség Magyarországon. A szakember szerint a Paks 2 beruházási költségét célszerűbb lenne a hazai épületállomány energetikai korszerűsítésére fordítani, ezze mind a természet, mind a magyar háztartások jobban járnának. Az interjúban szó esik még a klímaváltozás elleni harcról, a túlnépesedés hatásairól és a túlfogyasztás veszélyeiről:

 

Fontos tudni, ezért a Pénzcentrum idén is felhívja a lakosság figyelmét, hogy szociális helyzettől, illetve egészségügyi állapottól függően védendő fogyasztóvá válhat Magyarországon az áram-, a gáz- és a víziközmű-szolgáltató ügyfeleiből. Bár rászorultsági alapon sokan igényelhetnék - és már igényelhették volna tavaly is - ezt a státuszt Magyarországon, jelenleg még kevesebben vannak, mint 2022-ben voltak. De ki lehet védendő fogyasztó és ez milyen előnyökkel, kedvezményekkel jár? Mutatjuk:

Egyre több magyar már nem csak a külföldre költözést, szerencsét próbálást fontolgatja, hanem már a kiköltözéstől kezdve céljuk más országban állampolgárságot szerezni. Viszont országa válogatja, ezt milyen feltételekhez kötik. A Pénzcentrum országváltással foglalkozó cikksorozatának első része a spanyol állampolgárság megszerzését járja körül:

Az utóbbi években hozzászokhattunk, hogy Európában nem múlik el nyár jelentős károkat okozó viharok nélkül. Bár a legnagyobb természeti csapásokat jellemzően a tőlünk nyugatabbra fekvő országoknak kell elszenvedniük – gondoljunk csak például a hatalmas észak-németországi viharokra -, azért Magyarországon sem ritkák az akár jelentős anyagi károkat okozó záporok, zivatarok, jégverések. Most ez utóbbi témakör kapcsán kérdeztük körbe a hazai biztosítókat: arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen módon kerülhetjük el az autónkban esetlegesen keletkezett jégkárok okozta jelentős anyagi kiadásokat.

Boltok, vásárlás, infláció

Friss adatokból kiderült, hogy mialatt az idei első negyedévben egy átlagos ember több mint 500 ezer forintot költött el a kiskereskedelmi üzletekben Budapesten, addig Nógrád megyében ez az összeg több mint 200 ezer forinttal kevesebb volt. Elemzésünkben összevetettük, milyen különbségek adódnak országrészenként a bolti költésekben:

Az utolsó pillanatban, július 31-én éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a boltoknak milyen új táblákon, plakátokon kell hirdetnie a 15 százalékosra emelt kötelező akciókat. Íme:

Újra fellángolt a vita a december 24-i pihenőnap körül: a kiskereskedelmi dolgozók azt szeretnék, hogy ez is hivatalosan kerüljön be a pihenőnapok sorába - az ügy téma lesz az augusztus végi egyeztetéseken is. Korábban a kormány azon az állásponton volt, hogy egy újabb szabadnap bevezetése nagy kiesést jelentene a magyar gazdaságnak. 2017-ben népszavazást is kezdeményeztek az ügyben, ám végül nem lett belőle semmi, mert nem jött össze a szükséges mennyiségű aláírás. Most a Pénzcentrum megkérdezte olvasóit az esetleges újabb szabadnapról, a válaszadók több mint 85 százaléka egyetért azzal, hogy december 24-e legyen pihenőnap Magyarországon a kiskereskedelemben is. Itt vannak az eredmények:

Mivel augusztus 1-ig tartott a hosszú ideje velünk lévő élelmiszer-árstop, nagy váltást jelentett ez a boltok és a vásárlók számára egyaránt. A nagyobb boltláncok azonnal be is jelentettek bizonyos termékekre mennyiségi korlátozást, másokra pedig a korlátozás feloldását. A bejelentésekről ezekben a cikkekben írtunk:

A szerbiai Pepco hivatalos közleményt adott ki, miután múlt szerdán az a döntés született, hogy csőd miatt likvidálják az üzletlánc többségi tulajdonosát, a Steinhoff International Holdingsot. Kérdéses volt, hogy a szomszédban zavartalan lesz-e a boltok további működése a boltoknak. A kétségeket eloszlatta a közlés, miszerint a Steinhoff International Holdings helyzete nem fogja befolyásolni a Pepco N.V. Group működését. "A Pepco már néhány éve önállóan működik, sikeres a tőzsdén, és erős a pénzügyi mérlege, ami független a Steinhoff International Holdings-tól" – áll a közleményben:

Amióta megkezdődött az árhorror a boltokban - tehát nagyjából egy éve -, amely nagyban érintetette a száraztésztákat is, a Barilla egyfajta mércévé vált: megmutatja hogy mennyivel magasabbak a magyar árak a külföldiekhez képest egy diszkontban. A tésztához azonban szósz is dukál, egy ilyen összehasonlítás hoztunk ezen a héten:

Munka, karrier

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2022-ben 115 635-en vettek igénybe gyermekgondozási díjat, 2,3 százalékkal többen, mint 2021-ben. Egy évtizede növekszik folyamatosan a GYED-et igénybe vevők átlagos havi száma, nagyobb kiugrás 2019-ről 2020-ra, illetve korábban 2016-ról 2017-re mutatkozott. A gyermekgondozási díj havi átlagos összege pedig 2022-ben 13,4 százalékkal emelkedett, 207 686 forintra:

Tizenkét év alatt a Padthai Wokbar Budapest megkerülhetetlen gyorsétteremláncává nőtte ki magát, melynek sikerét mi sem jelzi jobban, hogy magyarországi egységei mellett már Pozsonyban is van éttermük, ráadásul további terjeszkedést is terveznek. A kelet-ázsiai ízeket kínáló étterem nem csak a vásárlók, de a munkavállalók tetszését is igyekszik minél inkább elnyerni. Megnéztük, hogy pontosan milyen fizetéseket, extra jutattásokat kínál a cég az újonnan belépő munkavállalók számára:

Ismét barista álláshirdetésekre vadásztunk, ezúttal a legnagyobb magyar tulajdonú és a nemzetközi piacon is aktív kávézóláncnál, a Cafe Frei-nél. A világ kávékülönlegességeit kínáló, kellemes hangulatú üzletekben a szokásos barista feladatokat kell elvégezni, de az exkluzívabb élmény mégis megkülönbözteti ezt a helyet a konkurenciától. Talán éppen ez az oka annak is, hogy a Cafe Frei-nél kedvezőbb fizetésre bukkantunk, mint a korábban vizsgált versenytársaknál. Megnéztük, hogy milyen feltételekkel keresnek dolgozókat Magyarország egyik legnépszerűbb kávézójába:

Újra elnöki asszisztensét keresi Balogh Levente, elindult a jelentkezés Az álommeló második évadába. A milliárdos üzletember elmesélte, hogy az első évad győztese, Keserű Balázs sikert sikerre halmozott és pár hónap alatt bebizonyította rátermettségét. Így őt előlépteti, a megüresedett helyére lehet jelentkezni:

Szeptember 5-től indítja új autóbusz-vezetői tanfolyamait a BKV, amire már B kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni, vagyis ezentúl a tehergépkocsi-jogosítvány megszerzése nélkül is részt lehet venni a képzésen. A BKV tanfolyamaira a karrier.bkv.hu oldalon keresztül lehet B kategóriás jogosítvány, PÁV II vizsga, és EÜ2 orvosi alkalmassági meglétével regisztrálni. A jelentkezők már a tanfolyam ideje alatt munkatársak lesznek és a munkabér mellett a tanfolyam moduljaihoz (3+1 db) kapcsolódóan br. 150.000 Ft/modul (összesen: br. 600.000,- Ft) sikerdíjat is kapnak. Részletek:

Oktatás, iskolakezdés

Nemrég közzétették a a 2023/24-es tanév rendjéről szóló rendelettervezetet, amely alapján az egyik legnagyobb változás, hogy hosszabb lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tnév egy héttenl tovább tart majd. Az iskolakezdéssel kapcsolatban amúgy két nagy kérdés lebeg most a szülők előtt: lesz-e tanár, aki tanítani fogja a gyerekeket, illetve a még továbbra is magas inflációs környezetben vajon mennyivel kell többet fizetni idén a tanszerekért? Ezzel kapcsolatban felmérést is indított a Pénzcentrum:

A múlt hónap végén közzétett tervezet szerint rövidülne a nyári és hosszabbodna a téli és tavaszi szünet. Egy oktatáskutató szerint viszont így csak tovább romolhat az oktatás színvonala. A rövidebb nyári szünet a pedagógusoknak fog többletterhet jelenteni, főként adminisztratív szempontból a szakértő szerint - az adminisztratív terheket viszont jellemzően nem veszik figyelembe a tanárok teljesítményénél. Pedig a tanítás minőségének rovására is mehet, ha még több tanórán kívüli időt vesznek el a pedagógusoktól. Részletek:

Közel 100 ezer fiatal élete fordult fel fenekestül azzal, hogy bejutottak valamelyik egyetemi, vagy főiskolai szakra. A sikerélmény mellett pedig a friss hallgatóknak számos kihívással is szembe kell nézniük. A Pénzcentrum most összegyűjtötte a legfontosabb dolgokat, amiket a szülőknek érdemes átadniuk nekik még szeptember előtt:

A ponthatárok kihirdetése után szokott megindulni az igazi roham az alberletekért és kollégiumi férőhelyekért. A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést. Egy friss körkép megmutatta, hogy alakulnak a kollégiumi árak a 2023/24-es tanévben:

Pénzügyek, hitel, befektetés, bank

A pénzügyi abúzus a bántalmazás egyik formája, ami bár sokakat érint, mégis kevés szó esik róla. Holott a legtöbb esetben kéz a kézben jár az abúzus egyéb formáival, miközben több százezer magyart érinthet a szakértők szerint. Ez a bántalmazási forma pedig ezerféleképpen megjelenhet 1-1 párkapcsolatban, ráadásul az esetek többségében a nőket érinti a leginkább. A Pénzcentrum a héten annak járt utána szakértők segítségével, hogy milyen formái vannak a pénzügyi abúzusnak, hogy ismerhetjük fel a jeleit, illetve, ha már bajba kerültünk mit tehetünk ellene:

Egészen szépen teljesítettek a személyi hitelek júniusban a jegybank frissen közzétett adatai szerint. A június az egyik fő hónapnak számít a hitelezésben, így ezen nincs is mit csodálkozni, de azon már sokkal inkább, hogy a magyarok a továbbra is durva kamatkörnyezetben is inkább vesznek egy nagy levegőt, és belevágnak. Mutatjuk a friss számokat:

A babaváró hitel is egy apró felfutást mutatott be júniusban a legfrissebb adatok szerint, így ha lassan is, de kezd visszazárkózni a személyi hitelek és a lakáscélú kölcsönök mellé. Az ugyan nem valószínű, hogy a kormány bejelentése után rohamot indítók már szerepelnének a statisztikákban, de ez a júliusi számokon valószínűleg már jobban meg fog látszani. Benéztünk a számok mögé:

Hónapok óta Barbie-lázban ég az egész ország, ami miatt egyre többen keresik a híres babákat a játékboltokba vagy online. Ezzel párhuzamosan pedig sokan körülnéznek otthon is: előkeresik az évekkel ezelőtt eltett játékaikat. Azonban ezek között a régi Barbie-k között nem csak a nosztalgia miatt érdemes nézelődni. Egy-egy különlegesebb darab ugyanis az eredeti árának a sokszorosát is érheti. A játékok ugyanis befektetésnek sem utolsóak, főként akkor, ha egy ritka, jóállapotú ritkaságra bukkanunk vagy sikerül egy új, limitált szériás játékot találnunk jóáron:

Szórakozás

Hidegzuhanyként érhetett sok szerencsevadász a hír a héten, hogy szeptembertől egységesen 50 forinttal változik a legismertebb számsorsjátékok alapdíja. Az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog, azaz várhatóan több pénzt vihetnek majd haza a szerencsés játékosok minden nyereménykategóriában:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Már két hete megy a magyar mozikban az új Barbie film, ami már a premier időpontjában is rekordokat döntött. Azonban nem csak a Barbie hasít a mozikban: bár a kezdetekhez képest kicsit lemaradt, de az Oppenheimer továbbra is az élvonalban van, szorosan követve a rózsaszín álmot. A Pénzcentrum ezen a héten is összeszedte, hogy melyik filmek hozták a legnagyobb bevételt Magyarországon:

Utazás, turizmus, vendéglátás, gasztro

A nyári szezon egyik központi témája, hogy hol mennyi pénzből lehet kihozni egy családi nyaralást szállással, étkezéssel, fürdőbelépővel együtt. Különösen igaz ez az idei nyárra, hiszen amíg a korábbi években reális viszonyítási alapot nyújtottak az elmúlt nyarak tapasztalatai, a 2023-as - illetve a múlt - évi rekorddrágulás keresztülhúzta a tervezhetőséget. Sokkal bizonytalanabb jelenleg, mekkora kiadásokra számíthat egy átlagos család. Az _a_szabi nevű felhasználó most TikTokon rántja le a leplet arról, mennyibe került 5 nap, 4 éjszaka Hajdúszoboszlón egy családnak:

 

Lehullt a lepel az idei évi Ország Tortájáról is a héten. A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett. Részletek:

Továbbá az is kiderült, mennyibe kerülhet majd átlagosan egy szelet a 2023-as évi Országtortából:

Nemcsak az Ország Tortája, hanem az Ország Kenyere címet is kiosztották a héten. A Szent István napi kategóriában első helyezést ért el a dunabogdányi Heim Sütöde Bt. Szent István napi Durumkenyere. Részletek:

Bár már 2005-ben bevezették, a mai napig megosztó kérdés, hogy a szervízdíj mellett szabad-e, kell-e, illik-e még borravalót is adni. Nemcsak a vendégek, hanem a vendéglátósok körében sincs konszenzus abban, hogy a szervízdíj az árba épített borravaló, vagy attól független fizetendő tétel. A Pénzcentrum vlogjának, a CashTagnek legújabb adásában ezt a témát jártuk alaposan körbe, meglepő válaszokat kaptunk az utca emberétől:

Nyugdíj

A nyugdíjrendszer körüli bizonytalanság és magyarok egyre tudatosabb hozzáállása miatt soha nem látott népszerűségnek örvendenek az utóbbi években az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítások. Az ilyen öngondoskodási formák iránti rendkívüli érdeklődés a kedvező kondíciók mellett az utánuk igényelhető adóvisszatérítésnek is köszönhető. A nyugdíjbiztosítások esetében viszont van ezen felül egy érdekes kiskapu is, amivel még többen juthatnak ingyen százezrekhez. Mutatjuk ki élhet a lehetőséggel:

A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt – többek között ez a válasz érkezett a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnökének nyílt levelére a kormánytól. Juhász László augusztusban a nyugdíjak 3 százalékos, januárig visszamenőleges emelését, és az ellátások éves növelésének átalakításáról szóló egyeztetést kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől. A hét nagy, országos idősügyi szervezetet tömörítő tanács vezetője azért fordult a kormányfőhöz – aki egyben az Idősek Tanácsának elnöke is –, mert a magas infláció miatt gyorsuló ütemben szegényedik a nyugdíjas társadalom.

Varga Mihály azt írta, a nyugdíjakat a korábbi éveknél magasabb mértékben, tavaly 14-, idén pedig 15 százalékkal emelte a kormány, de ha a kormány igyekezete ellenére az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lesz nyugdíjkorrekció. Ez egyben azt is jelenti, hogy előbb nem. Részletek:

Egészség, egészségügy

A stressz része a mindennapjainknak, egy automatikus válaszreakció a testünk részéről bizonyos helyzetekre. Manapság rengeteg inger ér bennünket, így sok tényező válthat ki stresszt, de ezzel önmagában még nem lenne baj, hiszen a szervezetünk által adott stresszválasz éppen a rázós helyzetek megoldását hivatott elősegíteni. A gondok ott kezdődnek, ha az ember nem csak néha, hanem folyamatosan stressznek van kitéve. Ez rendkívül megterhelheti a szervezetet, krónikus fáradtság, álmatlanság, fejfájás alakulhat ki, hosszú távon pedig még súlyosabb következményei is lehetnek. Azt viszont nehéz meghatározni, mekkora stresszel tud még megbirkózni a szervezetünk, és honnantól válik fenyegetővé a fizikai és mentális egészségünkre. Ennek felismerésében segíthet, ha figyelünk a testünk jelzéseire. Mutatjuk a tüneteket, amelyek jelzik, hogy túl sok stressznek vagyunk kitéve és változtatnunk kell az életmódunkon az egészségünk érdekében:

A hetek óta tartó aszpartámhisztéria újabb fordulatot vett. Mint kiderült, a gyümölcscukor akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet, de már rövid távon sem egészséges a fogyasztása. A szakértő szerint az idesítőszer, ami az egyik üdítő márka reklámjaiban is kulcsszerepet kapott kifejezetten káros:

Autó, közlekedés

Közlekedési akciót tart a rendőrség a jövő héten, ezért hétfőtől ellenőrzésre számíthatnak az autósok az egész országban - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a police.hu oldalon. A közlemény szerint Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót augusztus 7. és 13. között:

7 százalékkal kevesebb autó állt forgalomba Magyarországon júliusban, mint 2022 azonos hónapjában. Az éves összesítésben is egyre nő a lemaradás a tavalyi évhez képest. A márkák versenyét egyelőre a Toyota vezeti, a Suzuki pedig még a dobogóról is lecsúszott. Nagyot ment a Tesla és az új kínai autómárka is a friss adatok szerint, viszont Magyarország kedvenc autója még mindig a Skoda Octavia 2023-ban. Mutatjuk a toplistát:

Jelentősen megemelnék a közlekedéssel összefüggő bírságok összegét, derült ki egy friss kormányrendelet tervezetéből. Ha jóváhagyják, nem csak a sofőrökre, hanem a gyártókra kiszabható büntetési tételek is növekednek, mivel a típusjóváhagyás során elkövetett hibákat is durván szankcionálni fogják:

Több ezer forinttal is megterheli a nyaralni indulók zsebét, hogy a benzin és a gázolaj ára az elmúlt egy hónapban csaknem a tizedével drágult. Az áremelkedésnek azonban sem rövid-, sem középtávon nincs még vége, és az autósok rettegve várhatják a januárt, amikor a bevezetni tervezett súlyos további adók is rátelepednek majd az árra. A szakértők sem látják rózsásan a helyzetet:

Alaposan leteszteltük az MG első elektromos autóját, amely a vastagon árazott villanyautó-piacon viszonylag olcsónak számít. Az MG 4-es több esetben is pozitív meglepetéseket okozott, de vannak olyan hibái, amelyeket sürgősen orvosolni kellene:

Egyéb hírek

Négy hónappal azután, hogy ismeretlen vadászok lelőtték a M273-as néven ismertté vált, Svájcból Magyarországra érkezett jeladós farkast, a rendőrség elfogott két szabolcsi férfit, akiket természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak meg:

A dm elővigyázatosságból visszahívja polcairól a 04.06.2024. lejárati dátummal rendelkező dmBio málnás puffasztott rizskorongot. Nem zárható ki, hogy a fenti lejárati dátummal rendelkező csomagok megnövekedett aflatoxinszintet tartalmaznak:

Az online Árfigyelőre megtévesztésig hasonlító mobilapplikációval próbálják félrevezetni internetes csalók a fogyasztókat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezúton is felhívja a figyelmet, hogy senki ne töltse le az ingyenes alkalmazást, akik pedig letöltötték, haladéktalanul töröljék azt a mobilkészülékeikről:

 

Egy friss statisztika szerint a magyarok közel 5 százalékának nincs pénze otthoni internetre. Ez az eredmény az Unión belül a harmadik legrosszabb, a helyzet pedig a szegénység által veszélyeztetettek körében még rosszabb. Az önmagában is ijesztő adatok pedig önmaguknál többet is elárulhatnak hazánk nehéz helyzetéről:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom három vármegyében - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton. A közlés szerint az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem