Interior view of the abandoned and bullet-scarred hospital in Quneitra, Syria. Quneitra was occupied by Israel for seven years beginning in 1967. Today, though decades have passed since the Israeli withdrawal, the town has been left in its destroyed state.

Rendkívüli! Kikerült egy videó a magyar túszról, akit a Hamasz ejtett foglyul

2024. április 27. 19:59

A Hamasz palesztin terrorszervezet két új propagandavideót tett közzé, amelyen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható. Ez az első alkalom október 7-e óta, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású édesapáról.

Omri Mirant 204 napja rabolták el az otthonából, két kislánya és felesége mellől. A most közzétett felvételt a Hamasz egyfajta pszichológiai hadviselésnek szánja, a 3 perces videóban Omri és a másik túsz azonosítják magukat, és arról beszélnek, hogy reménykednek az újabb túszalkuban, hogy minél hamarabb a többi tússzal együtt haza tudjanak érni épségben - írja a hetek.hu. Habár a felvétel időpontjáról nem tudunk, az egyik túsz beszél a zsidó húsvét ünnepéről, ezért lehet feltételezni, hogy azt nemrégiben rögzíthették. 

A felvétel közzététele után a túszok családjai egy olyan közleményt adtak közzé, amelyben bírálják az izraeli kormányt, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. "Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború" - olvasható a közleményben. A hozzátartozók szerint a gázai övezet déli részén található Rafah városába való behatolása a túszok életét veszélyezteti.

A Hamasz túszokkal forgatott propagandavideóinak visszatérő eleme egyébként, hogy a Netanjahu-kormányt kritizálják és annak leváltását követelik. A pszichológiai hadviselés részének tartják az izraeli elemzők, hogy ezzel akarnak társadalmi feszültséget hozni Izraelben, hogy nyomást gyakorolva a kormányra lélegzetvételhez tudják juttatnia a gázai övezetben jelentős veszteségeket szenvedő terrorszervezetet. 

Omri Miran feleségével a Hetek is készített interjút, ebben az édesanya elmesélte az ominózusnap drámai történéseit és azt is, hogyan várják haza apjukat a kislányai. Lisaj nem olyan régen Budapesten is járt, ahol a magyar kormány tisztviselőivel is találkozott, valamint ellátogatott a Hit Gyülekezetébe is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm