21 °C Budapest
Kövesdi Gábor, a Brancs alapítója (Fotó: Stiller Ákos)

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

2024. március 4. 15:45

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

A 40 napra tervezett kampány már a 10. napon elérte a kitűzött célt, addigra több mint 300-an elővásároltak jegyet (a résztvevők végleges létszáma egyelőre nem ismert, mert még tart a kampány) arra a márciusi eseményre, ahol egy ismert hazai online marketinges, valamint a Brancsközösség csapata segíti a résztvevőket vállalkozásindítás és pszichológia témákban. 

Ilyen méretű rendezvény megszervezésénél Magyarországon eddig még senki nem próbálkozott a közösségi finanszírozás modelljével, pedig a jelek szerint az első vásárlók megszerzésére nem csak kulturális, művészeti projekteknél, gasztronómiai és technológiai iparágakban lehet jó választás, de az esemény toborzás területén is működik.

A rendezvény előkészületeknél a szervező legnagyobb kihívása rendszerint az, hogy sokszor még napokkal ez esemény előtt sem látja tisztán, hogy mennyi résztvevőre számíthat, mekkora terem lenne ideális számára, és milyen méretű cateringre szerződjön. A közösségi finanszírozás előnye, hogy a szervező a fenti kérdésekre sokkal előbb kaphat lényegesen pontosabb válaszokat, amit fel tud használni a kalkulációjába

- mondta Kövesdi Gábor, a Brancsközösség, az első hazai közösségi piactér alapítója, amelyen két év alatt 93 elindult kampányból végül 35 futott be, és ezekre összesen 70 millió Forint értékben érkezett vásárlás.

A jutalomalapú közösségi finanszírozás azt jelenti, hogy a vásárlók valamilyen exkluzív terméket, szolgáltatást kapnak a pénzükért cserébe (például itt rendezvény belépőt, vagy a korábbi kampányokban: könyvet, szörpöt, kártyajátékot).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elővásárlók tehát nem adakoznak, hanem egy új termékre, szolgáltatásra fizetnek elő, amit a projektgazda akkor teljesít, ha sikerrel zárul a kampány. Ez a finanszírozási modell a kampánygazdáknak egy kiváló lehetőség üzleti ötletek tesztelésére, míg a fogyasztóknak teljesen kockázatmentes választás, hiszen ha határidőre mégsem teljesülne a kitűzött kampánycél, akkor visszakapják a pénzüket.

 

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem