18 °C Budapest
Red seats at the cinema

Nem csitul a tömeghisztéria: brutális pénzt hozott a magyar moziknak a 2023-as nyár két slágerfilmje

2023. augusztus 4. 16:02

Már két hete megy a magyar mozikban az új Barbie film, ami már a premier időpontjában is rekordokat döntött. Azonban nem csak a Barbie hasít a mozikban: bár a kezdetekhez képest kicsit lemaradt, de az Oppenheimer továbbra is az élvonalban van, szorosan követve a rózsaszín álmot. A Pénzcentrum most, ahogyan múlthéten is összeszedte, hogy melyik filmek hozták a legnagyobb bevételt Magyarországon.

Már két hete tarolnak a magyar mozikban a Barbie és az Oppenheimer című filmek, amiknek a zseniális marketingje már hónapok óta lázban tartják az egész világot. A két film, mintha folyamatosan egymással versenyezne, miközben a rajongók akarva, vagy akaratlan kettéosztják a nézőket: az Oppenheimer- és a Barbie-rajongókra.

A háborúból pedig a jelek szerint Greta Gerwig filmje, a Barbie fog győzteséként kikerülni. A bemutatás utáni első héten kicsit kevesebb, mint 378 millió forintot hozott, ami bár a második hétre jelentősen csökkent, azonban még így is magasan vezeti az eladási listákat. A Barbie-ra ugyanis 161 041 néző volt kíváncsi, miközben 316 millió 281 ezer forintot termelt. Az Oppenheimernek is hasonló mértékben csökkent a nézettsége: a héten már csak 125 751 ember volt rá kíváncsi, így 258 millió 119 ezer forintot hozott a moziknak.

A harmadik helyen sincsen változás a Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján: most is a Mission: Impossible – Leszámolás – Első része került fel még a dobogóra. 19 533 ember volt kíváncsi arra, hogy Tom Cruise megmenti a világot, amivel kicsit több mint 41 millió forintot termelt. Negyedik lett ezzel a múlthéten bemutatott Beszélj hozzám!, ami közel 35,5 millió forintot hozott, miután 18 520 ember váltott rá jegyet. Ötödik helyen végzett a héten az Elemi, amit 15 264-en néztek meg, miközben 30 millió forintot hozott a konyhára. A következő a sorban a Kísértetkastély, amit 13 575-en láttak a magyar mozikban és 28 millió forint bevételt hozott.

A múltheti negyedik, az Indiana Jones és a sors tárcsája a héten már csak a hetedik lett: 12 732 néző több mint 26 millió forintot fizetett a pénztárakban. Nyolcadik helyen nyitott az Amikor szerelembe estünk, amire 5500 néző váltott jegyet, miközben kicsit kevesebb, mint 11 millió forintot termelt. A Barátnőt felveszünk lett ezzel a kilencedik: kicsit több mint 10 millió forintot hozott, miután 4914-en váltottak rá jegyet. Ezzel pedig az Insodius: A vörös ajtó lett a tizedik helyezett, ami 8,3 millió forintot termelt, miközben 4105-en nézték meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem