Horror lángosárakkal indul a szezon: 1900 a sima, 2800 a sajtos-tejfölös, 5000 a szalámis
A Parlament közvetlen szomszédságában működő Pick Bistro & Lángosban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha megkívánunk egy lángost.
A Parlament közvetlen szomszédságában működő Pick Bistro & Lángosban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha megkívánunk egy lángost.
Az all-inclusive üdülőhelyek új korszakba léptek: egyre több helyi élményt kínálnak vendégeiknek.
Miközben a budapesti elsődleges bevásárlóközpontokban szinte teljes a kihasználtság, a KSH adatai arra figyelmeztetnek, hogy országosan hétezerrel csökkent a működő üzletek száma.
Siófokon a szezon előtt is elég borsosak tudnak lenni az árak.
Több évtized után május 1-től bezárt a Lehel Íze kifőzde, a budapesti Lehel piac egyik kedvelt, olcsó vendéglátóhelye.
A kocsma még a covid miatti bezárásokat is átvészelte valahogy, de most lehúzzák a rolót.
Eladó a Dunakeszi dunapart kedvelt étterme és panziója, a Park Café: az ingatlanért 490 millió forintot kérnek, 140 fős étterem és 7 szobás panzió is tartozik hozzá.
A balatoni nyári munkák 2025-ben minden eddiginél magasabb bérekkel csábítják a fiatalokat és szezonális munkavállalókat.
A Szálka Halászcsárda beszerezte Szeged első robotpincérét, akit imádnak a vendégek, főként a gyerekek. Magát „Rob”-nak hívja, egyelőre inkább mosolyokat, mintsem halászlét szállít.
A vendéglátóipar itthon lassan a túlélésért küzd – a munkaerőhiány évről évre súlyosabb.
Egy nehéz időszakban vette át a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetését Somlyai Zoltán, aki szerint a szektor egyik legégetőbb problémája nem pusztán a bérhelyzet.
A magyar vendéglátás kettős helyzetben van: míg Budapest egyre vonzóbb a turisták számára, a vidéki éttermek sokszor az alacsony kereslet miatt küszködnek.
Mutatjuk, hogy 2025 tavaszán merre bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.
A kakaóbab drágulása miatt egy csokoládé fagylalt alapanyagköltsége már lassan a pisztácia fagylalttal vetekszik.
Járai Máté és felesége, Kíra, Horányban vásárolt háza immár vendégházként üzemel, JáraiLak néven.
A 3 millió forintos kocsmatámogatási program falusi viszonylatban egyhavi teljes fizetést jelent, a munkabérre fordítják a vállalkozások.
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa meg a hazai vendéglátás legjobbjait, hosszabb távon is komoly hatása van az iparágra.
Szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán a mecseknádasdi Bagoly Gasztrokult Élménytér csapata: az ikonikus Bagoly Csárda-Panzió végleg bezárja kapuit.
Március 1-től indul a fagyiszezon a Balatonnál. Ez a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
1,0 millió vendég közel 2,3 millió vendégéjszakát töltött el.