Ukraine shown on political map

Véget értek az orosz-ukrán béketárgyalások: mutatjuk, mire jutottak a felek

2022. február 28. 18:19

Nemzetközi sajtóértesülések szerint kora este véget ért az ukrán-orosz béketárgyalás. Az eddig megjelent információk szerint egyelőre nem született megállapodás, várhatóan a következő napokban folytatódhatnak a tárgyalások.

Az orosz TASZSZ és RIA szerint véget értek a helyi idő szerint délelőtt tíz órakor kezdődött béketárgyalások az orosz és az ukrán delegációk között. A RIA szerint a tárgyaló felek visszatérnek a fővárosokba további konzultációra egy esetleges folytatásra, már ami a béketárgyalásokat illeti. A Sky azt írja a belarusz állami hírügynökségre hivatkozva, hogy a következő napokban folytatódhatnak a tárgyalások. További konkrétumokról egyelőre nem érkezett hír. Ezzel összecseng, hogy Podaljuk ukrán elnöki tanácsadó a helyszínen elmondta, hogy a tárgyalások első köre ért véget, ennek a célja az volt, hogy tűzszünet legyen Ukrajna területén. Annak érdekében, hogy további lépések születhessenek, mindkét fél visszatér a hazájába, hogy a továbbiakról egyeztethessenek.

„Találtak olyan pontokat, amelyekben haladást lehet elérni"

Leonyid Szluckij, az orosz delegáció egyik tagja úgy fogalmazott az orosz TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint, hogy „találtak olyan pontokat, amelyekben haladást lehet elérni”, így a következő napokban újabb tárgyalás várható. Szluckij megerősítette, hogy az orosz delegáció most visszatér hazájába, és a következő huszonnégy órában átbeszéli az ország vezetésével a történteket.

A béketárgyalás után robbanás rázta meg Kijevet

Nem sokkal azután, hogy lezárult az orosz-ukrán tárgyalások első köre, robbanás rázta meg Kijevet. A CNN tudósítása szerint a városközponttól keletre több robbanást hallottak helyi idő szerint 6 óra 40-kor. A robbanások elgondolkodtatóak, hiszen a béketárgyalások első körének célja épp az volt, hogy tűzszünet legyen Ukrajna területén, a további lépésekről pedig ezután terveztek tárgyalni. Az alábbi élő videón mutatjuk a kijevi utcákat:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm