11 °C Budapest
Red square in Moscow, Russian Federation

Elképesztő pénzeket tárolhatnak az oroszok Európában: 100 milliárd dollárra rúghat Putyin vagyona

2022. február 28. 09:29

Nem meglepő módon az Oroszország elleni első nyugati szankciók direkt módon Vlagyimir Putyint célozták. Már pénteken megszületett a döntés, hogy zárolják az orosz elnök külföldön tartott vagyonát. Az eddigi ismereteink szerint a politikus egyébként dúsgazdag, te pontos vagyonát csak felbecsülni lehet.

Pénteken, az első nyugati szankciók között jelentették be, hogy befagyasztják Vlagyimir Putyin és Szergej Lavrov orosz külögyminiszter Európában tartott vagyonát. Ez elsőre jelképes lépésnek tűnhet, viszont a New York Times cikke szerint az orosz elnök elképesztő vagyonnal rendelkezhet, bár ennek jó részét "rejtve tartja". Míg hivatalosan Putyin évi 140 000 dollárt (46 378 forint) keres és csak egy kisebb lakás van a nevén, rejtett vagyonának értéke 100 milliárd dollár körül lehet. Ha ez az információ pontos, akkor az orosz elnök a világ 10 leggazdagabb emberének egyike.

A hatalmas vagyona egy részét Putyin nyilván Oroszországban tartja. Ezek közé tartozhat a tavaly a nemzetközi sajtóban ismertté vált, hivatalosan nem az elnök nevén lévő kastély. De hasonlóan mesés vagyontárgy Putyin, a becslések szerintem 100 millió dolláros tételnek számító jachtja is, amit németországban tároltak, de a háború kitörése előtt nem sokkal elhagyta a hamburgi kikötőt.

Emellett szinte biztosra vehető, hogy az orosz elnök európai bankokban is igen komoly vagyont halmozott fel. Persze kérdéses, hogy ebből direkt módon mennyi lehet hozzá köthető, tehát az is, mekkora részét zárolhatták most a hatóságok. Persze ugyanez vonatkozik ingatlanvagyonára is, az orosz milliárdosok ugyanis számos európai országban birtokolnak villákat, házakat és több mint valószínű, hogy az elnök ezek közül többet birtokol valamilyen strómanjain keresztül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem