7 °C Budapest
Kevés ilyen kórház van Magyarországon: adományok is kellenek az európai színvonalú gyógyításhoz

Kevés ilyen kórház van Magyarországon: adományok is kellenek az európai színvonalú gyógyításhoz

2022. október 27. 11:15

A BioTechUSA-cégcsoport tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát. Küldetésükről és természetesen a bizniszről a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek a Pénzcentrum podcastjában, az Első Yardban is meséltek.

A BioTechUSA-cégcsoport tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát, melynek keretében 1500 doboz vitamin- és ásványi anyag készítményt és mintegy 1000 darab fehérjeitalt ajánlottak fel a dolgozóknak, valamint a rehabilitáció folyamatában alkalmazható eszközöket vásároltak a betegek és a szakemberek számára - értesült a Pénzcentrum. Mint arról lapunkat tájékoztatták, az intézmény komplex orvosi rehabilitációt végző centrum, mely ortopédiai és sebészeti aktív ellátást is nyújt, valamint öt területen rehabilitációs fekvőbeteg ellátást biztosít összesen 422 ágyon.

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során a támogatottak igényeinek maximális figyelembevételével készpénzt, eszközöket és termékeket adományoznak nagy volumenben. Az adomány keretein belül beszerzett eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek mindennapi ellátásához, mozgásterápiájához, segítve ezzel gyógyulásukat, és megkönnyíti a kollégák munkáját. Továbbá hozzájárulnak a pihenésükhöz, regenerációjukhoz a mindennapi terápiák utáni pihenőidő során. Ezzel a beszerzéssel biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátó minden osztály számára igényeikhez alkalmazkodó erősítő és fejlesztő eszközöket.

Az Országos Mozgásszervi Intézet-OORI szakemberei arra hivatottak, hogy a hozzánk forduló sérült emberek a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbb támogatást megkapva gyógyulhassanak, hogy ismét önállóan és tevékenyen élhessék megszokott életüket. Intézményünk csodálatos természeti környezetben és európai színvonalú épületben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt

– mondta dr. Cserháti Péter. Az OMINT-OORI orvos-igazgatója hozzátette, "a világjárvány magyarországi kezdete óta immár több mint két éve Intézetünk is részt vesz a COVID 19 fertőzött betegek ellátásában. Kórházi oltópontunkon közel 30.000 Covid-19 elleni védőoltást adtunk be. A járvány elleni védekezésben számtalan olyan feladattal kellett megbirkóznia közösségünknek, mely az Intézet alaptevékenységének nem képezi mindennapi részét. Kollégáink egy olyan helyzetben teljesítettek maximális odaadással és szakmaisággal, mely teljesen más hozzáállást, protokollt és dinamikát kívánt meg tőlük, amely az akut ellátást nem végző kórházak számára nem hétköznapi feladat. Ezután a megfeszített időszak után, amely a mai napig érezteti hatását, a mostani adomány segíti kollégáinkat a betegellátás szintjén jelentkező eszközhiány pótlására, a terhelés és túlterhelés következtében jelentkező mozgásszervi panaszaink enyhítésére és a regenerációra."

Testvéremmel, Lévai Bálint vezérigazgatóval őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és szakápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak, a mozgás öröme pedig megilleti a mozgásukban korlátozottakat is

– tette hozzá Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos.

A BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek az Első Yard podcastban

Az Első Yard, a Pénzcentrum podcastsorozatának második epizódja Lévai Bálintról és Lévai Balázsról szólt, akik a BiotechUSA tulajdonosai és vezetői. A most 34 éves Bálint és a 36 éves Balázs 2010-ben csatlakoztak az édesapjuk, Lévai Ferenc által 1993-ban alapított, majd feleségével közösen menedzselt céghez. Balázs 2012-ben vált a mára 52 milliárd forintos bevétellel rendelkező cégcsoport kereskedelmi vezetőjévé, ekkor lett Bálint a cég marketingvezetője, 2014-től pedig ő vezeti a vállalkozást.

A testvérekben sok közös van. Mindketten Bécsben jártak egyetemre, ebben az időben kezdték el építeni első közös vállalkozásukat, a Shaker Store-t, amely ma már a Biotech egyik üzletága kétmilliárdos éves árbevétellel, melyet Bálint felesége, Alexandra vezet. Mindketten stabil alapként tekintenek a küzdősportos múltra. Gyerekkorukban kempóztak, s a mai napig aktívan sportolnak. Balázs fekete övesen hagyta abba a kempót, ahol egy idő után már edzéseket is tartott.

Viszonylag fiatalon sok mindenre megtanított [..] kicsi dolognak hangzik, de 15-16 évesen ez egy nagyon jó kis iskola volt

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta el Balázs az Első Yardban. Ő egyébként ma – egyéb sporttevékenységei mellett – bokszol, közösen kollégáival. Ebben szerinte semmi furcsa nincs, hiszen sok munkatársa egyben a barátja is. A testvéri alap azonban nem merül ki a küzdősportokban. "Nagyon sok levegőt szívtunk együtt, ez egy olyan bajtársiasságot kovácsolt közénk, ami a mai napig ugyanaz" - mondta el Balázs.

Amikor Bálintot arról kérdeztük, hogy Balázs mindig jó báty volt-e, azt mondta hogy mindig biztonságot adott neki, amikor a bátyja közelében volt. Azt persze nem szerette, amikor idősebb testvére épp a hasán ült és pofozta, de hamar megtanulta, hogy védje meg magát. "Eljött az a pont, amikor már visszanyalt a fagyi és akkor ez már nem volt annyira vicces, akkor kiegyeztünk egy döntetlenben" – emlékezett vissza Balázs.

A céget 2014-ig édesapjuk vezette, a generációváltás fokozatosan zajlott le a cégben, ma már a tulajdonosi szerkezetben is többségben vannak a testvérek.

Bálint úgy emlékszik: voltak ugyan az elején konfliktusok, hiszen az édesapja a nulláról építette fel a Biotechet, de viszonylag hamar megszokták az új szerepeket. Lévai Ferenc ugyanis a cégvezetésről leköszönt 2014-ben, a stratégiai beruházásokat viszont a mai napig ő vezeti – ezzel a testvérek bevallása szerint nagy terhet vesz le a vállukról.

Az adásban szó esik még arról, hogy

  • a fehérjepor hogyan szakadt ki az évek alatt a gyúrópori státuszból,
  • miért vették meg 2017-ben Shopbuildert,
  • 2020-ban hogyan jutottak hozzá 5 millió euróért a korábbi nagy versenytárs Scitec Nutritionhöz,
  • miért volt különösen izgalmas számukra, amikor a Szuezi-csatornát eltorlaszolta egy konténereket szállító hajó,
  • mit keres az USA megjelölés egy színmagyar cég nevében, mennyibe kerülne azt elhagyni és melyik az az ország, ahol ez geopolitikai okok miatt már részben megtörtént,
  • mit tekintenek a legjobb húzásuknak és
  • mit gondolnak a szerencse szerepéről a sikeres pályájuk tekintetében.

Hol találom meg az Első Yard eddigi adásait?

Az Első Yard korábbi adásai meghallgathatóak a nagyobb podcast felületeken, például a Spotify-on, az Appe Podcasten vagy a Google Podcasten. Az első Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedik részben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

Elindult az Első Yard 2. évada! Az új széria nyitóepizódja Oszkó Péterről szólt. További részekért kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem