9 °C Budapest

Oszkó Péter: Belém nyilallt, hogy úristen, én vagyok a pénzügyminiszter

Forrás Dávid
2022. október 1. 12:05

Ez az Első Yard második évadjának nyitóepizódja, mely Oszkó Péterről szól. A ma kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Oszkó egészen gyors karriert tudhat magáénak: még diplomázás előtt elkezdett dolgozni a KPMG-nél, néhány év múlva egy ügyvédi irodánál saját adótanácsadói csapata volt, 31 évesen partnerként csatlakozott a Deloitte-hoz, ahol 34 évesen nevezték ki a teljes hazai iroda vezetőjének. 36 évesen vált a Bajnai-kormány pénzügyminiszterévé, majd pedig jött a kockázati tőkebefektetés, ahol előbb az OTP-hez tartozó Portfoliont vezette, majd pedig 2014-ben saját céget alapított OXO Labs néven. Oszkó karrierjén túl, a műsorban szó volt korai közéleti aktivizmusáról, arról, hogy mit gondol pályájának gyors felfutásáról, szóba került, hogy milyen dinamikáknak köszönhetően lett kormánytag 2009-ben, és a közszolgálattal töltött év után miért a kockázati tőkebefektetés területén folytatta.

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozzuk fel. Az első évad első része Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedikben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

NEKED AJÁNLJUK
Több podcast
Portfolio Podcast Lab   |   2023. december 25. hétfő 07:00
Villám Géza és a nap őrült Bamakója
Portfolio Podcast Lab   |   2023. december 11. hétfő 06:30
A másfél generációs értelmiségi Kolosi Tamás Líráról, TÁRKI-ról, Magyarországról
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem