2 °C Budapest

Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

2009. október 30. 09:47

A gazdasági válság miatt a lakosság nagyobb hányada kényszerül a gépjármű fenntartási költségeinek racionalizálására. Mivel a benzin és a karbantartás költségeire nincs ráhatása az autósoknak, ezért az idén várhatóan a korábbinál jóval nagyobb lesz a kedvezményes tarifákért biztosítót váltók aránya. A Genertel direktbiztosító 800 ezerre - a tavalyi kétszeresére - teszi az idei kötelezőt váltó lakossági piacot, ennek a 10%-át igyekszik megszerezni.


Csikós Dániel

A korábbiaknál kisebb díjkülönbözetért, akár 1000 forintért is válthatnak az autósok az idén biztosítót. "Várakozásaink szerint megmozdul az évek óta egy biztosítónál elkötelezett autósok nagyobb tömege. A mintegy 4 milliós személygépkocsi állománynak tavaly mindössze 20%-ára kötöttek kötelező biztosítást az év végi váltókampányban, a Genertel éppen ezért olyan kedvezményrendszert alakított ki, amivel ösztönzi a gépjármű tulajdonosokat, hogy az olcsóbb tarifáért biztosítót váltsanak." - hangsúlyozza Csikós Dániel, a Genertel direktbiztosító vezérigazgatója.

A Genertel kiemelt célcsoportnak tekinti azokat az ügyfeleket, akik évek óta hűségesek a biztosítójukhoz, de a kedvezőbb biztosítási díj miatt az idén mégis váltani szeretnének. Azok az autósok, akik 2008. január 1. előtt kötöttek biztosítást, azóta hűségesek voltak biztosítójukhoz, és most a Genertelt választják, az egyébként is attraktív díjból további 10%-os "welcome!" kedvezményben részesülnek.

A Genertel továbbra is honorálja az elővigyázatosan közlekedő, mások iránt is felelősséget érző vezetőket, ezért például, aki 5 évesnél idősebb jogosítvánnyal rendelkezik és nem okozott kárt, az - évközben nem visszavonható - extra kármentességi kedvezményt kaphat, amelynek mértéke elérheti akár az 55%-ot is. Azoknak sem kell aggódniuk, akik fiatalabb jogosítvánnyal rendelkeznek és kármentesek voltak, hiszen a Genertel az idén a kedvezményeket nem a kármentes szerződés, hanem a jogosítvány élettartamához köti, ezért a fiatal, mindössze néhány éve kármentesen vezető autósok is kedvezményes tarifákat találhatnak.

A Genertel által végzett felmérés szerint az ügyfelek szívesen választanak biztosítót ajánlás alapján. Éppen ezért az idén a Genertel bevezeti az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat, és ezt díjjóváírással jutalmazza. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri összeget jelent. A jóváírás a honlapon meghirdetett szabályzat alapján nem csak a kötelező szezonban, hanem egész évben valamennyi Genertel termékre, így a casco, a lakás és a balesetbiztosításra is érvényes marad.

A Genertel az idén elindítja partner kedvezmény rendszerét, amelynek keretében a tarifa hirdetéstől kezdődően például a Shell smart programban résztvevők 5% kedvezményt kapnak, és egyszeri 2 ezer Smart pont jóváírásban is részesülnek. A meglevő ügyfelek, akik továbbra is a Genertelnél kötik kötelező biztosításukat, ingyenes Európára szóló assistance fedezetet kapnak ajándékba 2010-re, ami baleset esetén jelent segítséget és információt.


Sebestyén László

A KGFB kampány a casco szerződések felülvizsgálatára is ráirányítja a figyelmet. "Nem csak kedvezményes kötelező biztosításokról, hanem gépjármű biztosításról kellene gondolkodniuk az autósoknak és a biztosítóknak is." - hangsúlyozza Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Genertel direktbiztosító az interneten gyorsan elérhető új casco tarifaszámítási módszert dolgozott ki, ami a KGFB tarifához szükséges paraméterek alapján egyszerűen és gyorsan kiszámítja a casco ajánlatot is. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy a kötelező biztosítás mellé cascot is köt, akkor casco díjból 10 % együttkötési kedvezményt kap.

Az ügyfelek körében végzett felmérés szerint a legtöbben az avulás mentes kártérítést tartják a legnagyobb értéknek, így a Genertel a kampány időszakban megkötött casco biztosítások mellé ezt adja ajándékba az ügyfeleknek. Amennyiben a casco biztosítás fordulónapja nem egyezik a kötelezőével, az ügyfél halasztott hatályú cascot köthet, ami azt jelenti, hogy a most kiajánlott tarifával a jelenlegi szerződésének lejártakor szerződik vele a Genertel direktbiztosító.

"A gépjármű biztosítási díjak évről évre csökkennek, nemcsak a kötelező, de a casco tarifák is egyre olcsóbbak. A versenyt a Genertel azért tudja állni, mert új, innovatív biztosítás-értékesítési modellt működtet sikeresen a hazai biztosítási piacon. A tanácsadók közbeiktatása helyett egyszerű és jól felépített weboldal, valamint jól felkészült call-center segíti a biztosítás iránt érdeklődőket. Az így adódó megtakarítás jelentős részét a biztosító olcsóbb, versenyképesebb díjak formájában átengedi ügyfeleinek." - tette hozzá Csikós Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm