16 °C Budapest

Mindenki startra kész, kopogtatnak a biztosítók

2009. október 29. 10:33

Jelentős még a magyar kkv-k alulbiztosítottsága ahhoz képest is, amennyire az őket érintő kockázatokat érzékelik - derült ki a Groupama Garancia mai sajtótájékoztatóján, ahol elmondták: a fúzió során megújították a biztosító vagyon- és személybiztosítási megoldásait is. A társaság intenzíven készül a most induló kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányra, ezen a piacon jelenleg a harmadik legnagyobb szereplő.

Alulbiztosított kkv-k

A magyar GDP felét adó, az alkalmazottak 70%-át foglalkoztató kkv-k a biztosítók számára is rendkívül fontos szegmenst jelentenek, kockázataik kezelése a biztosítók számára is lényeges - fejtette ki Fábián Attila, a Groupama Garancia élet- és bankbiztosítási vezérigazgató-helyettese a biztosító mai sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve felmérést végzett a biztosító a kkv-k biztosítási szokásairól, és hogy megállapítsák, ezek összhangban állnak-e működésük kockázataival. A kkv-k mintegy 40-45 százalékának van valamilyen vagyonbiztosítása - hangzott el a sajtótájékoztatón. Nemzetközi kitekintéssel megnézték a francia modellen túl a német és angolszász modelleket is, és egy online felmérés felhasználásával hasonlították össze a magyar és nemzetközi tapasztalatokat.

Az eredmények szerint Nyugat-Európában a kkv-k sokkal jobban felismerték, milyen kockázatok ellen kell védekezniük, Magyarországon a személyi kockázatok közül a baleseti sérülésektől tartanak leginkább, de a nyugdíjas évekről is gondolkodnak. Az alulbiztosítottság elsődleges oka nem a tőkehiány, hanem a tájékozatlanság, így fel kell tárni számukra a biztosítóknál elérhető lehetőségeket.

Nyugat-Európában széles körű kínálattal találkozhatnak, Magyarországon viszont elsősorban az elemi kockázatokra koncentrálnak a kkv-k, a vállalkozások több mint fele személyre szabott csomagot igényel, jelentős részük nem is gondolkodik ezen túl. Ha egy biztosító sztenderd csomaggal közelíti meg őket, az előnyt jelenthet számukra is.

A Groupama Garancia az egyesüléssel megújította vagyon- és személybiztosítási megoldásait. Egy gyógyszertár példáján keresztül Fábián Attila bemutatta, például a biztosító menedzserbiztosításán keresztül milyen válaszokat adhat a biztosító szinte az összes felmerülő kockázatra.

A kkv-szektor jórészt olyan biztosítási fedezeteket hiányol, melyek a valóságban léteznek, mint pl. felelősség-, baleset-, táppénz-biztosítás. Több olyan kockázatot maguk viselnek a kkv-k, amelyeket a biztosítók tervezhetőnek tartanak, és a működési költségekhez képest igen alacsony költséggel átvállalnának. A fő probléma tehát a tájékozatlanság, pedig a független, több biztosítónak is dolgozó ügynökök is ajánlják például a Groupama Garancia szolgáltatásait amellett, hogy az OTP fiókjai közül is egyre többen elérhetők a termékeik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Indul a "kopogtató termék" kampánya

A kgfb piacon a verseny eddig az árakban nyilvánult meg - mondta Dr. Csurgó Ottó nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes. A versenytársak egyre szaporodnak, jelenleg 15 társaság kínál ilyen terméket. Kedvezményekből is egyre több van, a díjak átláthatatlanok. Elterjedtek az ún. kvázi flották, ezek szabályozása szigorodott, ezt az új törvény már nem teszi lehetővé. Elszaporodtak az alternatív értékesítési módok is (direkt biztosítók és alkuszok, saját honlapok, telecenteres, ATM-es megoldások), valamint megjelentek a finanszírozási szolgáltatásokba beépítetett, ún. integrált szolgáltatások is - foglalta össze Csurgó Ottó a legújabb piaci trendeket.

A Groupama Garancia az eddigi kiemelt ügyfélszegmensnek számító, 35 év feletti, családos ügyfelek mellett a Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon és Pécsett élő, valamint a 30 és 35 év közötti családos ügyfelekre is nagyobb figyelmet fog fordítani, kedvezőbb lehetőségeket biztosítva számukra. Az 1501-1700 köbcenti közötti személyautók tulajdonosai is kedvezőbb csomagba kerülnek, s a kisgyermekes ügyfeleket és az OTP-s folyószámlával rendelkező ügyfeleket is előnyben részesítik (lévén, hogy kárhányaduk kisebb), a kedvezőbb kibocsátású gépkocsikat pedig ún. zöld kedvezménnyel támogatják - hangzott el.

A Groupama 7.5 százalékos részesedéssel, 370 ezres szerződésszámmal a harmadik szereplő a piacon, de mindig nagy a verseny - ismerték el. A meglévő ügyfelek megtartására és újak szerzésére egyaránt törekszik a társaság, hűséges ügyfelei számára megőrzi a társaság tavalyi alapdíjait.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Holdblog  |  2022. szeptember 24. 06:09
A kínai termékek egyre kisebb arányt képviselnek az Egyesült Államok importvolumenében. A korábban n...
MEDIA1  |  2022. szeptember 23. 19:35
Tvrtko az 50. születésnapjára idzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz ha...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17