14 °C Budapest

Mindenki startra kész, kopogtatnak a biztosítók

2009. október 29. 10:33

Jelentős még a magyar kkv-k alulbiztosítottsága ahhoz képest is, amennyire az őket érintő kockázatokat érzékelik - derült ki a Groupama Garancia mai sajtótájékoztatóján, ahol elmondták: a fúzió során megújították a biztosító vagyon- és személybiztosítási megoldásait is. A társaság intenzíven készül a most induló kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányra, ezen a piacon jelenleg a harmadik legnagyobb szereplő.

Alulbiztosított kkv-k

A magyar GDP felét adó, az alkalmazottak 70%-át foglalkoztató kkv-k a biztosítók számára is rendkívül fontos szegmenst jelentenek, kockázataik kezelése a biztosítók számára is lényeges - fejtette ki Fábián Attila, a Groupama Garancia élet- és bankbiztosítási vezérigazgató-helyettese a biztosító mai sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve felmérést végzett a biztosító a kkv-k biztosítási szokásairól, és hogy megállapítsák, ezek összhangban állnak-e működésük kockázataival. A kkv-k mintegy 40-45 százalékának van valamilyen vagyonbiztosítása - hangzott el a sajtótájékoztatón. Nemzetközi kitekintéssel megnézték a francia modellen túl a német és angolszász modelleket is, és egy online felmérés felhasználásával hasonlították össze a magyar és nemzetközi tapasztalatokat.

Az eredmények szerint Nyugat-Európában a kkv-k sokkal jobban felismerték, milyen kockázatok ellen kell védekezniük, Magyarországon a személyi kockázatok közül a baleseti sérülésektől tartanak leginkább, de a nyugdíjas évekről is gondolkodnak. Az alulbiztosítottság elsődleges oka nem a tőkehiány, hanem a tájékozatlanság, így fel kell tárni számukra a biztosítóknál elérhető lehetőségeket.

Nyugat-Európában széles körű kínálattal találkozhatnak, Magyarországon viszont elsősorban az elemi kockázatokra koncentrálnak a kkv-k, a vállalkozások több mint fele személyre szabott csomagot igényel, jelentős részük nem is gondolkodik ezen túl. Ha egy biztosító sztenderd csomaggal közelíti meg őket, az előnyt jelenthet számukra is.

A Groupama Garancia az egyesüléssel megújította vagyon- és személybiztosítási megoldásait. Egy gyógyszertár példáján keresztül Fábián Attila bemutatta, például a biztosító menedzserbiztosításán keresztül milyen válaszokat adhat a biztosító szinte az összes felmerülő kockázatra.

A kkv-szektor jórészt olyan biztosítási fedezeteket hiányol, melyek a valóságban léteznek, mint pl. felelősség-, baleset-, táppénz-biztosítás. Több olyan kockázatot maguk viselnek a kkv-k, amelyeket a biztosítók tervezhetőnek tartanak, és a működési költségekhez képest igen alacsony költséggel átvállalnának. A fő probléma tehát a tájékozatlanság, pedig a független, több biztosítónak is dolgozó ügynökök is ajánlják például a Groupama Garancia szolgáltatásait amellett, hogy az OTP fiókjai közül is egyre többen elérhetők a termékeik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Indul a "kopogtató termék" kampánya

A kgfb piacon a verseny eddig az árakban nyilvánult meg - mondta Dr. Csurgó Ottó nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes. A versenytársak egyre szaporodnak, jelenleg 15 társaság kínál ilyen terméket. Kedvezményekből is egyre több van, a díjak átláthatatlanok. Elterjedtek az ún. kvázi flották, ezek szabályozása szigorodott, ezt az új törvény már nem teszi lehetővé. Elszaporodtak az alternatív értékesítési módok is (direkt biztosítók és alkuszok, saját honlapok, telecenteres, ATM-es megoldások), valamint megjelentek a finanszírozási szolgáltatásokba beépítetett, ún. integrált szolgáltatások is - foglalta össze Csurgó Ottó a legújabb piaci trendeket.

A Groupama Garancia az eddigi kiemelt ügyfélszegmensnek számító, 35 év feletti, családos ügyfelek mellett a Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon és Pécsett élő, valamint a 30 és 35 év közötti családos ügyfelekre is nagyobb figyelmet fog fordítani, kedvezőbb lehetőségeket biztosítva számukra. Az 1501-1700 köbcenti közötti személyautók tulajdonosai is kedvezőbb csomagba kerülnek, s a kisgyermekes ügyfeleket és az OTP-s folyószámlával rendelkező ügyfeleket is előnyben részesítik (lévén, hogy kárhányaduk kisebb), a kedvezőbb kibocsátású gépkocsikat pedig ún. zöld kedvezménnyel támogatják - hangzott el.

A Groupama 7.5 százalékos részesedéssel, 370 ezres szerződésszámmal a harmadik szereplő a piacon, de mindig nagy a verseny - ismerték el. A meglévő ügyfelek megtartására és újak szerzésére egyaránt törekszik a társaság, hűséges ügyfelei számára megőrzi a társaság tavalyi alapdíjait.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem