-3 °C Budapest

Mindenki startra kész, kopogtatnak a biztosítók

2009. október 29. 10:33

Jelentős még a magyar kkv-k alulbiztosítottsága ahhoz képest is, amennyire az őket érintő kockázatokat érzékelik - derült ki a Groupama Garancia mai sajtótájékoztatóján, ahol elmondták: a fúzió során megújították a biztosító vagyon- és személybiztosítási megoldásait is. A társaság intenzíven készül a most induló kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányra, ezen a piacon jelenleg a harmadik legnagyobb szereplő.

Alulbiztosított kkv-k

A magyar GDP felét adó, az alkalmazottak 70%-át foglalkoztató kkv-k a biztosítók számára is rendkívül fontos szegmenst jelentenek, kockázataik kezelése a biztosítók számára is lényeges - fejtette ki Fábián Attila, a Groupama Garancia élet- és bankbiztosítási vezérigazgató-helyettese a biztosító mai sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve felmérést végzett a biztosító a kkv-k biztosítási szokásairól, és hogy megállapítsák, ezek összhangban állnak-e működésük kockázataival. A kkv-k mintegy 40-45 százalékának van valamilyen vagyonbiztosítása - hangzott el a sajtótájékoztatón. Nemzetközi kitekintéssel megnézték a francia modellen túl a német és angolszász modelleket is, és egy online felmérés felhasználásával hasonlították össze a magyar és nemzetközi tapasztalatokat.

Az eredmények szerint Nyugat-Európában a kkv-k sokkal jobban felismerték, milyen kockázatok ellen kell védekezniük, Magyarországon a személyi kockázatok közül a baleseti sérülésektől tartanak leginkább, de a nyugdíjas évekről is gondolkodnak. Az alulbiztosítottság elsődleges oka nem a tőkehiány, hanem a tájékozatlanság, így fel kell tárni számukra a biztosítóknál elérhető lehetőségeket.

Nyugat-Európában széles körű kínálattal találkozhatnak, Magyarországon viszont elsősorban az elemi kockázatokra koncentrálnak a kkv-k, a vállalkozások több mint fele személyre szabott csomagot igényel, jelentős részük nem is gondolkodik ezen túl. Ha egy biztosító sztenderd csomaggal közelíti meg őket, az előnyt jelenthet számukra is.

A Groupama Garancia az egyesüléssel megújította vagyon- és személybiztosítási megoldásait. Egy gyógyszertár példáján keresztül Fábián Attila bemutatta, például a biztosító menedzserbiztosításán keresztül milyen válaszokat adhat a biztosító szinte az összes felmerülő kockázatra.

A kkv-szektor jórészt olyan biztosítási fedezeteket hiányol, melyek a valóságban léteznek, mint pl. felelősség-, baleset-, táppénz-biztosítás. Több olyan kockázatot maguk viselnek a kkv-k, amelyeket a biztosítók tervezhetőnek tartanak, és a működési költségekhez képest igen alacsony költséggel átvállalnának. A fő probléma tehát a tájékozatlanság, pedig a független, több biztosítónak is dolgozó ügynökök is ajánlják például a Groupama Garancia szolgáltatásait amellett, hogy az OTP fiókjai közül is egyre többen elérhetők a termékeik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Indul a "kopogtató termék" kampánya

A kgfb piacon a verseny eddig az árakban nyilvánult meg - mondta Dr. Csurgó Ottó nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes. A versenytársak egyre szaporodnak, jelenleg 15 társaság kínál ilyen terméket. Kedvezményekből is egyre több van, a díjak átláthatatlanok. Elterjedtek az ún. kvázi flották, ezek szabályozása szigorodott, ezt az új törvény már nem teszi lehetővé. Elszaporodtak az alternatív értékesítési módok is (direkt biztosítók és alkuszok, saját honlapok, telecenteres, ATM-es megoldások), valamint megjelentek a finanszírozási szolgáltatásokba beépítetett, ún. integrált szolgáltatások is - foglalta össze Csurgó Ottó a legújabb piaci trendeket.

A Groupama Garancia az eddigi kiemelt ügyfélszegmensnek számító, 35 év feletti, családos ügyfelek mellett a Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon és Pécsett élő, valamint a 30 és 35 év közötti családos ügyfelekre is nagyobb figyelmet fog fordítani, kedvezőbb lehetőségeket biztosítva számukra. Az 1501-1700 köbcenti közötti személyautók tulajdonosai is kedvezőbb csomagba kerülnek, s a kisgyermekes ügyfeleket és az OTP-s folyószámlával rendelkező ügyfeleket is előnyben részesítik (lévén, hogy kárhányaduk kisebb), a kedvezőbb kibocsátású gépkocsikat pedig ún. zöld kedvezménnyel támogatják - hangzott el.

A Groupama 7.5 százalékos részesedéssel, 370 ezres szerződésszámmal a harmadik szereplő a piacon, de mindig nagy a verseny - ismerték el. A meglévő ügyfelek megtartására és újak szerzésére egyaránt törekszik a társaság, hűséges ügyfelei számára megőrzi a társaság tavalyi alapdíjait.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem