"Én soha nem fogok kárt okozni" - magyar autós a kötelezőről

2009. október 28. 05:40

A MÁV ÁBE-botrány óvatosságra intette az ügyfeleket A MÁV ÁBE botránya előtt gyakorlatilag pusztán a díjak mértéke alapján választottak biztosítót az ügyfelek, a legfrissebb felmérések szerint azonban egyre többet nyom a latba a megbízhatóság és az adott biztosító stabilitása. A Generali Providencia Biztosító Zrt. az új ügyféligényekhez alkalmazkodva átlátható kedvezményrendszerrel és a direktbiztosítói platform erősítésével segít az ügyfeleknek a döntés meghozatalában.

"Az utóbbi időben egyes biztosító egyesületek körüli botrányok óvatosabbá tették az ügyfeleket, felértékelődött a megbízhatóság és a stabilitás szerepe. Nagyon fontos, hogy minél több autós felismerje: a díj mellett az egyik leglényegesebb szempont, hogy olyan stabil háttérrel rendelkező biztosítót válasszon, melynek tőkehelyzete megfelelő.

Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese

A Generali felelős vállalatként azonban nem csak a pénzügyi stabilitást és a megbízhatóságot tartja fontosnak, hanem az ügyfelek igényeit is. A társaság ebben az évben a kötelező biztosítás tarifájának egyszerűsítésével és átlátható kedvezmény-struktúrával segíti az autósokat döntésül meghozatalában. Mivel a Generali kiemelt hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedésre, a biztosító idén is extra kedvezményekkel jutalmazza a balesetmentesen vezető ügyfeleket" - mondta Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese.

A biztosító által egy 1000 fős mintán végzett ügyféligény felmérés végeredményéből megállapítható, hogy az autósok döntését elsősorban még mindig a díjak mértéke határozza meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokkal kapcsolatban, de egyre többen fokozott hangsúlyt fektetnek a megbízhatóságra és a biztosító hitelességére is. A Generali átlátható kedvezményrendszerrel és a Generali Direct beindításával könnyíti meg a fogyasztók döntését a novemberi kampányban.

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

A biztosító elemzéséből kiderült, hogy az autósok 44 %-a tervezi, hogy megnézi más biztosítók ajánlatait a kampány során, de közülük egyelőre csak 1 % biztos abban, hogy váltani is fog. A válaszadók 56 %-a elégedett a jelenlegi partnerével, nem tervez semmilyen lépést a kötelezőjével kapcsolatban.

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

Az informálódás során a legfontosabb platform az internet, az autósok 60 %-a tájékozódik a neten kötés előtt. Az autósok harmada (egészen pontosan 32 %-a) egyáltalán nem tájékozódik a választást megelőzően. A korábbi évek történésein okulva sokan csak tőkeerős biztosítóval szerződnének, egyre többen kérik ki szakavatott barátaik és ismerőseik tanácsait.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a tavalyi kampány során is voltak már erre utaló jelek, mivel díj alapján a második, harmadik, sőt még a negyedik hely is elég volt ahhoz, hogy az ügyfelek a Generali Biztosítót válasszák. Erre két évvel ezelőtt nem igazán volt példa, de tudjuk, hogy hova vezetett az akkori árverseny. Ilics László rámutatott a hatékony kárrendezési gyakorlat fontosságára is, ami tovább erősítheti egy biztosító jó hírnevét.

Mit vár a Generali a közeledő kampánytól?

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 29. 22:22
A Media1 podcastjának vendége volt Hivatal Péter, a Repropress, a magyar tartalomtulajdonosok közös...
Kiszámoló  |  2024. február 29. 18:17
Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címsz...
Bankmonitor  |  2024. február 29. 17:28
A 2024-ben átalakuló Babaváró hitel és az idén induló CSOK Plusz közös szabálya, hogy szigorú előírá...
Holdblog  |  2024. február 29. 06:09
Az elmúlt három évben sokkal nagyobb sebességbe kapcsoltak a megújulóerőmű-beruházások Európa-szerte...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem