"Én soha nem fogok kárt okozni" - magyar autós a kötelezőről

2009. október 28. 05:40

A MÁV ÁBE-botrány óvatosságra intette az ügyfeleket A MÁV ÁBE botránya előtt gyakorlatilag pusztán a díjak mértéke alapján választottak biztosítót az ügyfelek, a legfrissebb felmérések szerint azonban egyre többet nyom a latba a megbízhatóság és az adott biztosító stabilitása. A Generali Providencia Biztosító Zrt. az új ügyféligényekhez alkalmazkodva átlátható kedvezményrendszerrel és a direktbiztosítói platform erősítésével segít az ügyfeleknek a döntés meghozatalában.

"Az utóbbi időben egyes biztosító egyesületek körüli botrányok óvatosabbá tették az ügyfeleket, felértékelődött a megbízhatóság és a stabilitás szerepe. Nagyon fontos, hogy minél több autós felismerje: a díj mellett az egyik leglényegesebb szempont, hogy olyan stabil háttérrel rendelkező biztosítót válasszon, melynek tőkehelyzete megfelelő.

Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese

A Generali felelős vállalatként azonban nem csak a pénzügyi stabilitást és a megbízhatóságot tartja fontosnak, hanem az ügyfelek igényeit is. A társaság ebben az évben a kötelező biztosítás tarifájának egyszerűsítésével és átlátható kedvezmény-struktúrával segíti az autósokat döntésül meghozatalában. Mivel a Generali kiemelt hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedésre, a biztosító idén is extra kedvezményekkel jutalmazza a balesetmentesen vezető ügyfeleket" - mondta Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese.

A biztosító által egy 1000 fős mintán végzett ügyféligény felmérés végeredményéből megállapítható, hogy az autósok döntését elsősorban még mindig a díjak mértéke határozza meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokkal kapcsolatban, de egyre többen fokozott hangsúlyt fektetnek a megbízhatóságra és a biztosító hitelességére is. A Generali átlátható kedvezményrendszerrel és a Generali Direct beindításával könnyíti meg a fogyasztók döntését a novemberi kampányban.

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

A biztosító elemzéséből kiderült, hogy az autósok 44 %-a tervezi, hogy megnézi más biztosítók ajánlatait a kampány során, de közülük egyelőre csak 1 % biztos abban, hogy váltani is fog. A válaszadók 56 %-a elégedett a jelenlegi partnerével, nem tervez semmilyen lépést a kötelezőjével kapcsolatban.

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

Az informálódás során a legfontosabb platform az internet, az autósok 60 %-a tájékozódik a neten kötés előtt. Az autósok harmada (egészen pontosan 32 %-a) egyáltalán nem tájékozódik a választást megelőzően. A korábbi évek történésein okulva sokan csak tőkeerős biztosítóval szerződnének, egyre többen kérik ki szakavatott barátaik és ismerőseik tanácsait.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nagyításért kattintson az árbára! Forrás: Generali Biztosító Zrt.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a tavalyi kampány során is voltak már erre utaló jelek, mivel díj alapján a második, harmadik, sőt még a negyedik hely is elég volt ahhoz, hogy az ügyfelek a Generali Biztosítót válasszák. Erre két évvel ezelőtt nem igazán volt példa, de tudjuk, hogy hova vezetett az akkori árverseny. Ilics László rámutatott a hatékony kárrendezési gyakorlat fontosságára is, ami tovább erősítheti egy biztosító jó hírnevét.

Mit vár a Generali a közeledő kampánytól?

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?