3 °C Budapest

KÖBE: Tudatos vezető = olcsóbb "kötelező"

2009. október 28. 11:02

Újdonsággal jelent meg Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) a "kötelező" biztosítás "piacán". Létrehozták a Tudatos Vezetők (virtuális) Klubját azzal a szándékkal, hogy megszólítsák azokat a vezetőket, akik a hazai átlag gépjárművezetőnél többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében, oly módon hogy hajlandóak a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bővíteni.

A magyar tulajdonú biztosító egyesület stratégiai célkitűzései között szerepel a tagság és a biztosítottak érdekeinek szem előtt tartása. A jelen Klub létrehozásával a balesetmentes vezetést kívánják elősegíteni.

Egy klubtagság mindig valamiféle kötelezettséggel is jár, ez jelen esetben sincs másképp. Az egyesület úgy gondolja, hogy ez a kötelezettség a biztosítottak esetében hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábbiaktól eltérő módon, más "szemüvegen" keresztül ítéljék meg a különböző közlekedési helyzeteket. Ez a megváltozott helyzetértékelés hozzájárulhat a felkészültebb, több információval rendelkező gépjárművezetői kör bővítéséhez, személyesen pedig az egyén és a családja biztonságához, a balesetmentes, körültekintő vezetéshez.

Díjazzák a biztonságot

A klubtagok vállalják, hogy kgfb szerződésük kezdetétől a szerződés fennállásáig, minden hónapban egyszer belépnek a KÖBE baleset-megelőzési oldalára (microsite-jára), ahol aktuális baleseti elemzéseket, évszaknak megfelelő vezetéstechnikai információkat olvashatnak, illetve kitöltik a havi aktuális baleset megelőzési és/vagy KRESZ tesztet.

A kitöltés után ellenőrizhetik saját magukat, hogy milyen találati arányt értek el, jövő decemberben pedig felmérhetik, hogy az év során mennyit gyarapodtak az ismereteik. Az egyesület a baleset megelőzési tevékenységét összehangolja, ennek szakmai hátterét éves együttműködési megállapodás keretében a GRSP Magyarország Egyesület biztosítja.

A GRSP = Global Road Safety Partnership, - a Partnerség a Közlekedés-biztonságban programot a Világbank 1999-ben indította útjára. Az EU tagországokban önálló Nemzeti GRSP Szerveztek jöttek létre a közlekedés-biztonság területén végzett nemzeti és európai munka eredményesebbé tétele érdekében (www.grsphungary.hu).

A klubtaggá válásért cserébe a biztosító a kgfb díjhirdetményben meghatározott kedvezményt ad a biztosítottak részére, a díjhirdetményben meghatározott feltételek szerint. A kedvezményt azonos szerződő maximum öt gépjárműre érvényesítheti. A kedvezmény visszavonásra kerülhet abban az esetben, ha a szerződő nem tesz eleget a belépési kötelezettségének és nem tölti ki a tesztet.

Regisztráció

A klubtagságot választó ügyfelek szerződésszámukkal/ajánlatszámukkal (felhasználónév) és rendszámukkal (első belépési jelszó) tudnak regisztrálni a www.kobe.hu/klub címen. Abban az esetben, ha a szerződő belépési kötelezettségét elmulasztja, a biztosító belépési emlékeztetőt küld a klubtag részére.

A KÖBE bízik benne, hogy több ezren csatlakoznak a Tudatos Vezetők Klubjához, mivel így két hasznos cselekedetet is végrehajthatnak: felfrissíthetik és gyarapíthatják gépjármű vezetéssel kapcsolatos ismereteiket, és jelentős összeget megtakaríthatnak a "kötelező" díjából.

A KÖBE több mit 170 ezer darab szerződést kezel, díjbevételének 96%-a gépjármű biztosításokból származik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 6. 06:13
Ki tudja, hány dominó dől még el, amíg a kriptovaluták világában konszolidálódnak a viszonyok. Jó hí...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?