15 °C Budapest

KÖBE: Tudatos vezető = olcsóbb "kötelező"

2009. október 28. 11:02

Újdonsággal jelent meg Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) a "kötelező" biztosítás "piacán". Létrehozták a Tudatos Vezetők (virtuális) Klubját azzal a szándékkal, hogy megszólítsák azokat a vezetőket, akik a hazai átlag gépjárművezetőnél többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében, oly módon hogy hajlandóak a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bővíteni.

A magyar tulajdonú biztosító egyesület stratégiai célkitűzései között szerepel a tagság és a biztosítottak érdekeinek szem előtt tartása. A jelen Klub létrehozásával a balesetmentes vezetést kívánják elősegíteni.

Egy klubtagság mindig valamiféle kötelezettséggel is jár, ez jelen esetben sincs másképp. Az egyesület úgy gondolja, hogy ez a kötelezettség a biztosítottak esetében hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábbiaktól eltérő módon, más "szemüvegen" keresztül ítéljék meg a különböző közlekedési helyzeteket. Ez a megváltozott helyzetértékelés hozzájárulhat a felkészültebb, több információval rendelkező gépjárművezetői kör bővítéséhez, személyesen pedig az egyén és a családja biztonságához, a balesetmentes, körültekintő vezetéshez.

Díjazzák a biztonságot

A klubtagok vállalják, hogy kgfb szerződésük kezdetétől a szerződés fennállásáig, minden hónapban egyszer belépnek a KÖBE baleset-megelőzési oldalára (microsite-jára), ahol aktuális baleseti elemzéseket, évszaknak megfelelő vezetéstechnikai információkat olvashatnak, illetve kitöltik a havi aktuális baleset megelőzési és/vagy KRESZ tesztet.

A kitöltés után ellenőrizhetik saját magukat, hogy milyen találati arányt értek el, jövő decemberben pedig felmérhetik, hogy az év során mennyit gyarapodtak az ismereteik. Az egyesület a baleset megelőzési tevékenységét összehangolja, ennek szakmai hátterét éves együttműködési megállapodás keretében a GRSP Magyarország Egyesület biztosítja.

A GRSP = Global Road Safety Partnership, - a Partnerség a Közlekedés-biztonságban programot a Világbank 1999-ben indította útjára. Az EU tagországokban önálló Nemzeti GRSP Szerveztek jöttek létre a közlekedés-biztonság területén végzett nemzeti és európai munka eredményesebbé tétele érdekében (www.grsphungary.hu).

A klubtaggá válásért cserébe a biztosító a kgfb díjhirdetményben meghatározott kedvezményt ad a biztosítottak részére, a díjhirdetményben meghatározott feltételek szerint. A kedvezményt azonos szerződő maximum öt gépjárműre érvényesítheti. A kedvezmény visszavonásra kerülhet abban az esetben, ha a szerződő nem tesz eleget a belépési kötelezettségének és nem tölti ki a tesztet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Regisztráció

A klubtagságot választó ügyfelek szerződésszámukkal/ajánlatszámukkal (felhasználónév) és rendszámukkal (első belépési jelszó) tudnak regisztrálni a www.kobe.hu/klub címen. Abban az esetben, ha a szerződő belépési kötelezettségét elmulasztja, a biztosító belépési emlékeztetőt küld a klubtag részére.

A KÖBE bízik benne, hogy több ezren csatlakoznak a Tudatos Vezetők Klubjához, mivel így két hasznos cselekedetet is végrehajthatnak: felfrissíthetik és gyarapíthatják gépjármű vezetéssel kapcsolatos ismereteiket, és jelentős összeget megtakaríthatnak a "kötelező" díjából.

A KÖBE több mit 170 ezer darab szerződést kezel, díjbevételének 96%-a gépjármű biztosításokból származik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem