Az Aegon is arra hajt, aki óvatosan hajt (2.)

2009. október 29. 12:14

Az Aegon várakozásai szerint idén 600 ezer autós fog biztosítót váltani, becsléseik szerint átlagosan néhány ezer forintot lehet spórolni majd a díjakkal. Stratégiai jellegű váltás történt a piacon az Aegonnál a közelmúltban, ugyanis 8.5 milliárd forintos kgfb-állományt halmozott fel mára, és 285 ezer ügyféllel rendelkezik ebben a szegmensben. Mindez azt jelenti, az elmúlt három évben a legnagyobb mértékben tudta növelni piaci részesedését - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Szombat Tamás, az Aegon nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Állományvédelemre, a meglévő ügyfelek megtartására nagy hangsúlyt fektet az Aegon, az ügyfeleket meglévő és növekvő kedvezményekkel és kedvező alapdíjakkal (a kármentes ügyfelek díja csökken) tartanák meg. A biztosítónál arra számítanak, a piacon lévő mintegy száz kedvezmény számosságában nem fog csökkenni. Az Aegon négy kedvezményt is bevezet (biztosításközvetítői kedvezmény, pénzügyi szektorban dolgozók kedvezménye, casco mellé járó kedvezmény más biztosítóknál lévő casco esetén is, e-mail cím vagy mobilszám kedvezmény, amennyiben ezeket az ügyfél megadja).

A biztosítók azoknak nyújtanak kedvezményt, akik részéről a rendelkezésre álló statisztikák alapján kevesebb káreseményre lehet számítani, ezért sem véletlen, hogy a családi és gyermekek után járó kedvezmények az Aegonnál is elérhetők továbbra is. Díjmódosító tényezők is vannak, mint a gyártmány korrekció, a kármentességi korrekció, az eltérő tulajdonos korrekció, vagy az üzemeltetés jellege szerinti korrekció, melyek ugyancsak a kármentes ügyfeleket részesítik előnyben. Az Aegon követi a PSZÁF felhívását, miszerint a flotta-tarifatáblázat alapján határozzák meg díjaikat a flottabiztosítások esetében, melyekhez szintén számos kedvezmény kapcsolódik - mondta el Szombat Tamás.

A tarifák összehasonlításakor a szakember szerint a kedvezmények nagysága önmagában nem irányadó, fontos, ezek milyen alapdíjra vonatkoznak. Szombat Tamás szerint ráadásul a közelmúlt tapasztalatai alapján a díjnál is fontosabb, hogy olyan biztosítót válasszanak az autósok, amelyenek a tőkhelyzete és szolgáltatásai is megfelelőek.

Mint ismeretes, az Aegon is elindította tavasszal saját direkt értékesítési csatornáját, Marosvölgyi Péter szakmai igazgató elmondta: ezen keresztül 8000 db kgfb szerződés megkötését tűzték ki célul. "Ígéreteink teljesültek" - közölte, utalva arra, hogy április végén elindult az ügyfél chat szolgáltatásuk, csomagválasztást már minden terméknél lehetővé tettek, a bankkártyás fizetés minden termék esetén lehetővé vált, valamint nyáron az utasbiztosítással, szeptember közepén pedig a kisállat-biztosítással is elindultak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az október az AEGONDirekt.hu-nál is a kötelező kampányra való felkészülés jegyében telt. Folyamatosan emelkedik a váltók és az online váltók száma, miközben az ügyfelek továbbra is spórolni akarnak. Ez utóbbi jegyében - a kgfb-től teljesen függetlenül is - havi 1 forintos lakásbiztosítás is köthető a cégnél, valamint (pl. a magánnyugdíjpénztári szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó) akciók tömkelegével is újít a társaság.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?