5 °C Budapest

Az Aegon is arra hajt, aki óvatosan hajt (2.)

2009. október 29. 12:14

Az Aegon várakozásai szerint idén 600 ezer autós fog biztosítót váltani, becsléseik szerint átlagosan néhány ezer forintot lehet spórolni majd a díjakkal. Stratégiai jellegű váltás történt a piacon az Aegonnál a közelmúltban, ugyanis 8.5 milliárd forintos kgfb-állományt halmozott fel mára, és 285 ezer ügyféllel rendelkezik ebben a szegmensben. Mindez azt jelenti, az elmúlt három évben a legnagyobb mértékben tudta növelni piaci részesedését - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Szombat Tamás, az Aegon nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Állományvédelemre, a meglévő ügyfelek megtartására nagy hangsúlyt fektet az Aegon, az ügyfeleket meglévő és növekvő kedvezményekkel és kedvező alapdíjakkal (a kármentes ügyfelek díja csökken) tartanák meg. A biztosítónál arra számítanak, a piacon lévő mintegy száz kedvezmény számosságában nem fog csökkenni. Az Aegon négy kedvezményt is bevezet (biztosításközvetítői kedvezmény, pénzügyi szektorban dolgozók kedvezménye, casco mellé járó kedvezmény más biztosítóknál lévő casco esetén is, e-mail cím vagy mobilszám kedvezmény, amennyiben ezeket az ügyfél megadja).

A biztosítók azoknak nyújtanak kedvezményt, akik részéről a rendelkezésre álló statisztikák alapján kevesebb káreseményre lehet számítani, ezért sem véletlen, hogy a családi és gyermekek után járó kedvezmények az Aegonnál is elérhetők továbbra is. Díjmódosító tényezők is vannak, mint a gyártmány korrekció, a kármentességi korrekció, az eltérő tulajdonos korrekció, vagy az üzemeltetés jellege szerinti korrekció, melyek ugyancsak a kármentes ügyfeleket részesítik előnyben. Az Aegon követi a PSZÁF felhívását, miszerint a flotta-tarifatáblázat alapján határozzák meg díjaikat a flottabiztosítások esetében, melyekhez szintén számos kedvezmény kapcsolódik - mondta el Szombat Tamás.

A tarifák összehasonlításakor a szakember szerint a kedvezmények nagysága önmagában nem irányadó, fontos, ezek milyen alapdíjra vonatkoznak. Szombat Tamás szerint ráadásul a közelmúlt tapasztalatai alapján a díjnál is fontosabb, hogy olyan biztosítót válasszanak az autósok, amelyenek a tőkhelyzete és szolgáltatásai is megfelelőek.

Mint ismeretes, az Aegon is elindította tavasszal saját direkt értékesítési csatornáját, Marosvölgyi Péter szakmai igazgató elmondta: ezen keresztül 8000 db kgfb szerződés megkötését tűzték ki célul. "Ígéreteink teljesültek" - közölte, utalva arra, hogy április végén elindult az ügyfél chat szolgáltatásuk, csomagválasztást már minden terméknél lehetővé tettek, a bankkártyás fizetés minden termék esetén lehetővé vált, valamint nyáron az utasbiztosítással, szeptember közepén pedig a kisállat-biztosítással is elindultak.

Az október az AEGONDirekt.hu-nál is a kötelező kampányra való felkészülés jegyében telt. Folyamatosan emelkedik a váltók és az online váltók száma, miközben az ügyfelek továbbra is spórolni akarnak. Ez utóbbi jegyében - a kgfb-től teljesen függetlenül is - havi 1 forintos lakásbiztosítás is köthető a cégnél, valamint (pl. a magánnyugdíjpénztári szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó) akciók tömkelegével is újít a társaság.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?