29 °C Budapest

Az Aegon is arra hajt, aki óvatosan hajt (2.)

2009. október 29. 12:14

Az Aegon várakozásai szerint idén 600 ezer autós fog biztosítót váltani, becsléseik szerint átlagosan néhány ezer forintot lehet spórolni majd a díjakkal. Stratégiai jellegű váltás történt a piacon az Aegonnál a közelmúltban, ugyanis 8.5 milliárd forintos kgfb-állományt halmozott fel mára, és 285 ezer ügyféllel rendelkezik ebben a szegmensben. Mindez azt jelenti, az elmúlt három évben a legnagyobb mértékben tudta növelni piaci részesedését - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Szombat Tamás, az Aegon nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Állományvédelemre, a meglévő ügyfelek megtartására nagy hangsúlyt fektet az Aegon, az ügyfeleket meglévő és növekvő kedvezményekkel és kedvező alapdíjakkal (a kármentes ügyfelek díja csökken) tartanák meg. A biztosítónál arra számítanak, a piacon lévő mintegy száz kedvezmény számosságában nem fog csökkenni. Az Aegon négy kedvezményt is bevezet (biztosításközvetítői kedvezmény, pénzügyi szektorban dolgozók kedvezménye, casco mellé járó kedvezmény más biztosítóknál lévő casco esetén is, e-mail cím vagy mobilszám kedvezmény, amennyiben ezeket az ügyfél megadja).

A biztosítók azoknak nyújtanak kedvezményt, akik részéről a rendelkezésre álló statisztikák alapján kevesebb káreseményre lehet számítani, ezért sem véletlen, hogy a családi és gyermekek után járó kedvezmények az Aegonnál is elérhetők továbbra is. Díjmódosító tényezők is vannak, mint a gyártmány korrekció, a kármentességi korrekció, az eltérő tulajdonos korrekció, vagy az üzemeltetés jellege szerinti korrekció, melyek ugyancsak a kármentes ügyfeleket részesítik előnyben. Az Aegon követi a PSZÁF felhívását, miszerint a flotta-tarifatáblázat alapján határozzák meg díjaikat a flottabiztosítások esetében, melyekhez szintén számos kedvezmény kapcsolódik - mondta el Szombat Tamás.

A tarifák összehasonlításakor a szakember szerint a kedvezmények nagysága önmagában nem irányadó, fontos, ezek milyen alapdíjra vonatkoznak. Szombat Tamás szerint ráadásul a közelmúlt tapasztalatai alapján a díjnál is fontosabb, hogy olyan biztosítót válasszanak az autósok, amelyenek a tőkhelyzete és szolgáltatásai is megfelelőek.

Mint ismeretes, az Aegon is elindította tavasszal saját direkt értékesítési csatornáját, Marosvölgyi Péter szakmai igazgató elmondta: ezen keresztül 8000 db kgfb szerződés megkötését tűzték ki célul. "Ígéreteink teljesültek" - közölte, utalva arra, hogy április végén elindult az ügyfél chat szolgáltatásuk, csomagválasztást már minden terméknél lehetővé tettek, a bankkártyás fizetés minden termék esetén lehetővé vált, valamint nyáron az utasbiztosítással, szeptember közepén pedig a kisállat-biztosítással is elindultak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az október az AEGONDirekt.hu-nál is a kötelező kampányra való felkészülés jegyében telt. Folyamatosan emelkedik a váltók és az online váltók száma, miközben az ügyfelek továbbra is spórolni akarnak. Ez utóbbi jegyében - a kgfb-től teljesen függetlenül is - havi 1 forintos lakásbiztosítás is köthető a cégnél, valamint (pl. a magánnyugdíjpénztári szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó) akciók tömkelegével is újít a társaság.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 19:31
Hogyan fordulhatott elő az, hogy beavatkozás nélkül végignézte a Való Világ 12 (VV12) készítőinek st...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm