Önrészes kötelezővel indul az UNION a kampányban

2009. október 28. 13:32

Union24.hu néven egyedülálló, ténylegesen online kötelező biztosítást vezet be az UNION Biztosító. Az új biztosítás kizárólag interneten köthető, a szerződés időtartama során a teljes ügyintézés is online történik. A társaság piaci újdonságként jelentős díjkedvezményt nyújtó önrész-lehetőséget is kínál az ügyfeleknek.

Továbbra is a kockázatarányos díjszabást és az ügyfélérdekek szem előtt tartását helyezi kötelező biztosítási stratégiájának középpontjába az UNION. A társaság idén is jelentős újításokkal, innovációval készül a kötelező biztosítási piacon.

Az újításokat a témában végzett piackutatás indokolta, mely szerint a megkérdezettek 57%-a, köztük is elsősorban a fiatal- és középkorú korosztály tagjai érdeklődnének egy olyan kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás iránt, amelyet online módon, közvetlenül a biztosítóval, közbeiktatott biztosításközvetítő személy közreműködése nélkül köthetnek meg. Így minden lehetséges ügyintézés és a kárbejelentés is a lehető legegyszerűbb módon, online módon történik, aminek eredményeképp a szolgáltatás jelentősen olcsóbb a hagyományos biztosításokhoz képest.

"A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás témájában végzett kutatás eredményeire alapozva fejlesztettük ki azt a ténylegesen online felületetet, mellyel forradalmasítjuk az online-biztosítás fogalmát. Az új webes felületen a szerződéskötés online alkuszok beiktatása nélkül, közvetlenül a biztosítóval történik. Az érdeklődő egyrészt akár 24 másodperc alatt díjat kalkulálhat, másrészt egyszerűen, elektronikusan, papírmunka nélkül kötheti meg szerződését. Az új konstrukció innovatív elemeként a szerződéssel kapcsolatos minden lehetséges ügyintézés online módon végezhető." - mondta el Maják Viktor, az UNION Biztosító kommunikációs igazgatója.

A biztosítás előnye az autós számára nem csupán a kényelmes és gyors ügyintézésben jelentkezik, hanem a jelentősen, 25%-kal kedvezőbb árban is, amelynek forrása részben a közvetítői jutalék, részben a megtakarított adminisztrációs költség. Az union24.hu 2009 novemberében kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással indul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatás eredményére alapozva jelentős, Magyarországon csak az UNION nevéhez fűződő másik újítást is kínál a társaság, amikor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban is bevezeti az EU számos országában már elterjedt önrész fogalmát. Csupán ezzel a lehetőséggel, a társaság 20% illetve 30% díjkedvezményt nyújt az önrészes konstrukciót választó ügyfelek számára. 20 ezer forint önrész vállalásával 20%-kal, míg 50 ezer forintos önrész választásával 30%-kal is csökkenthető a kötelező biztosítás tarifája. A károsultnak a kár teljes összegét megtéríti a biztosító, az önrész összegét pedig a károkozó utólag befizeti a biztosító számára. Ráadásul az önrész egy biztosítási időszakon belül csak az első kárnál kerül alkalmazásra.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?