28 °C Budapest
Brutális bukta a Toyotánál: erre kevesen számítottak, minden egy irányba mutat

Brutális bukta a Toyotánál: erre kevesen számítottak, minden egy irányba mutat

2024. május 30. 17:14

A Toyota Motor áprilisi globális eladásai és termelése az előző évhez képest csökkent. Ez részben magyarázható a Kínában zajló árháború, a japán gyártósorok egyes leállításai és a kisautó-egység biztonsági tesztbotrányával - jelentette a Reuters.

A Toyota Motor április hónapban tapasztalt globális eladási és termelési mutatói csökkenést mutattak az előző év azonos időszakához képest. Ennek oka részben a Kínai piac intenzív árversenye, valamint Japánban bizonyos modellek gyártásának ideiglenes felfüggesztése volt.

Áprilisban a cég globális eladásai 0,5 százalékkal maradtak el az előző év azonos hónapjától. Ez a visszaesés főként Kínában történt, ahol 27 százalékos csökkenést regisztráltak. Japánban is 14 százalékos csökkenést könyveltek el. Ezzel szemben az Egyesült Államokban és Európában kétszámjegyű növekedést értek el.

Kína autópiacán az autógyártók közötti árharc kiéleződött, különösen az elektromos járművek és plug-in hibridek terén. A Toyota japán piaci teljesítményét hátrányosan érintette többek között a Prius modell gyártásának ideiglenes leállítása minőségellenőrzés céljából a Tsutsumi üzemben, valamint a Noah és Voxy kisbuszok gyártásának részleges leállítása a Toyota Auto Body egyik üzemében. De további problémát jelentett a Daihatsu kisautó-gyártónál kirobbant botrány is.

A Toyota globális termelése 4 százalékkal esett vissza áprilisban, amit elsősorban Kína, Japán, Thaiföld és Mexikó alacsonyabb termelési szintje okozott.

Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban és Indiában magasabb termelési volumeneket regisztráltak. Korábban februárban és márciusban többször is szükségessé vált a termelés leállítása Mexikóban, Tijuanaban található üzemükben, ahol a Tacoma pickup teherautót gyártják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Toyotától április hónapban értékesített járművek közel 40 százalékát benzin-elektromos hibridek tették ki, míg az elektromos járművek aránya mindössze 2 százalék volt. Az adatok magukba foglalják a Toyota Lexus luxusmárkájának eredményeit is. A Daihatsu esetében külön jelentett adatok szerint világszerte 54 százalékos visszaesést szenvedtek el az eladásaik április folyamán.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Diego Azubel

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem