Címke: hibridautó (21 cikk)

Pénzcentrum | 2010. január 13. 13:57

Fejlesztik a magyar hibridet - képekkel

Hibrid meghajtású autó fejlesztésén dolgoznak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpontjában, Kádár Lehel tudományos főmunkatárs vezetésével - tudósít az MTI.

Pénzcentrum | 2008. december 13. 10:00

Exkluzív! Nézze meg Leonardo DiCaprio ökolakását

Sokszor elképzelte már, hogyan élhet a XXI. század egyik legtehetségesebb, legjobbképű és leggazdagabb szívtiprója, a Titanic tejfölszőke sztárja, Leonardo DiCaprio? Most exkluzív sétára indulhat velünk, Leo New York-I otthonában (Forrás: ingatlan.net).

Pénzcentrum | 2008. március 4. 11:00

Keveset fogyasztó luxusautók: amikor nem megy rá a gatyád a benzinre...

A korábbi felfogás szerint azok az autók, amelyek keveset fogyasztanak, minden valószínűség szerint nem is rendelkeznek olyan jó teljesítőképességgel, mint benzinfaló társaik. De ez többé nem így van. Íme a lista a keveset fogyasztó, de mégis luxuskategóriás autókról...

Pénzcentrum | 2007. december 5. 09:00

Itthon is hódítanak a hibridek: már 3 milliótól megkaphatod

Bár lassan, de hazánkban is bővül a környezetkímélőbb hibridautók kínálata, így 2007 karácsonyán már hét modellből választhatnak, akik hajlandóak megfizetni az esetenként 20-30 százalékos többletet azért, hogy a vegyes meghajtású modellel magukban üzemanyag-költséget, a környezetnek pedig szén-dioxidot spóroljanak meg.

Pénzcentrum | 2007. június 21. 16:00

40 százalékkal csökken a fogyasztás - te mennyit adnál a megoldásért?

A környezet és az autós érdeke a hibrid autók esetében esik egybe, vallják a környezetkímélő gépkocsikkal rendelkezők. Persze a környezetet leginkább a kerékpár használatának elterjedése óvná, ennek ellenére a kocsijukhoz ragaszkodó autósok is tehetnek valamit, amikor autót választanak.

Pénzcentrum | 2007. június 6. 14:00

Megbukott a hibrid modell: milyen autót nem veszünk?

Azt hihetnénk, hogy a magas üzemanyagárak és a környezettudatosság fokozódása egyenesen a hibridautók kedveltségének növekedéséhez vezet, ezzel szemben a Honda épp most jelentette be, hogy a kiábrándító értékesítési adatok miatt nem gyártja tovább a hibrid Accord sedant.

Pénzcentrum | 2006. május 24. 12:00

Mennyit ér egy hibrid valójában?

Sokszor hallhattuk már azt az állítást - mind szakértők, mind pedig, kereskedők szájából -hogy a hibrid autók felára néhány év alatt megtérülhet az alacsony fenntartási és üzemeltetési költségek miatt. A tengerentúlon ráadásul még adókedvezményt is érvényesíthet az, aki alternatív energiaforrást felhasználó autót vásárol. Mégis egyre inkább hangot adnak számításaiknak azok a szakértők, akik szerint az ilyen konstrukciók ára és járulékos költségei túl magasak egy hagyományos típushoz képest. Lássuk, kinek van igaza!

Pénzcentrum | 2006. február 22. 12:51

Minden, amit tudni akartál a hibridekről

Egekbe szökik az olaj ára, napról-napra többet fizetünk egy liter benzinért, egyre jobban romlik a környezet állapota. Ezekkel a hírekkel minden nap találkozhatunk a médiában. Sokan, ezen problémákra megoldásaként, az alternatív üzemanyagokat és az azokat hasznosító gépjárművek alkalmazását említik. Azonban, hiába terjednek el egyre inkább a hibrid autók és hiába használják egyre többen, még mindig rengeteg legenda lengi körül létezésüket. Ezen dolgok egy részéről rántjuk most le a leplet.