1 °C Budapest
Fire Fighter team holding fire extinguishing house attacking the Blaze

Megszólalt a BKV és a katasztrófavédelem: így érinti az üzemanyaghiány a tűzoltókat, tömegközlekedést

2022. december 5. 15:51

Lassan szinte mindenki a saját bőrén tapastalja a hazai üzemanyaghiányt: amelyik kúton éppen van benzin, gázolaj, ott hatalmas sorok alakulnak ki. A katasztrófavédelem a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy bár járműveik az országos kúthálózaton tankolnak, de eddig a tűzoltó gépjárművek bevethetőségét veszélyeztető helyzet nem alakult ki. A BKV pedig nagyfelhasználóként egyéni szerződés alapján kapja az üzemanyagot, a telephelyeken tankolják a buszokat és a zavarelhárító járműveket.

Országszerte egyre több benzinkútról jelentenek üzemanyaghiányt, ez pedig nem csak a polgári lakosságot, de a hatósági gépjárműveket is érintheti. Olvasóink és a Pénzcentrum szerkesztőinek visszajelzései alapján amelyik kúton éppen van üzemanyag, ott óriási sorok alakulnak ki, rengeteget kell várni a tankolásra.

Kíváncsiak voltunk, hogy a helyzet miképpen érinti a különféle hatóságokat, közszolgáltatókat, és a Pénzcentrum körkérdséből kiderült, hogy a tűzoltóknál egyelőre nincs fennakadás.

A katasztrófavédelem teljes járműparkja, így a tűzoltójárművek is az országos kúthálózat töltőállomásain vételezik az üzemanyagot. A tűzoltó gépjárművek bevethetőségét veszélyeztető helyzet nem alakult ki

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Pénzcentrum kérdésére.

A BKV Zrt. pedig azt válaszolta lapunknak, hogy ők kiemelt nagyfelhasználóként egyedi áron, hosszú távra kötött szerződés alapján vásárolják az üzemanyagot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKV autóbuszai és zavarelhárító járművei számára a BKV telehelyein belüli töltőállomásokon biztosított a tankolás. Telephelyeink üzemanyagellátásában nincs fennakadás

- húzta alá a közlekedési cég.

Korábban az Országos Polgárőr Szövetség kérdésünkre azt közölte, hogy a közelmúltban OPSZ elnöke arra kérte a polgárőröket, hogy ahol lehet, részísítsék előnyben a gyalogos, kerékpáros, vagy lovas járőrszolgálatokat. Hozzátették, hogy a központi szervezethez nem érkezett olyan információ, hogy a polgárőrök nem tudtak volna tankolni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?