-1 °C Budapest
Close up senior man hands refueling his vehicle at gas station - Oil price increase concept

Érik a fordulat a magyar benzinkutakon: lassan tényleg tarthatatlan lesz az árstop?

2022. december 5. 09:31

Életbe lépett az uniós olajársapka az orosz kőolajra, ami a hazai üzemanyagárakra is hatással lehet az árfolyamon keresztül. A szakértői előrejelzés szerint ugyanakkor jelenleg Magyarországon inkább az a kérdés, melyik kúton lehet egyáltalán tankolni. A százhalombattai finomító újraindításán múlik minden - tették hozzá.

Fordulópont érkezett el az olajárak tekintetében, ugyanis az EU mától csak piaci áron vesz át Oroszországból érkező olajat. Az árszintet 60 dollárban állapították meg, melyet az oroszok nem fogadnak el. Ez egészen biztosan hatással lesz az olaj árfolyamára - írja előrejelzésében a holtankoljak.hu

Emlékeztetnek: a múlt héten a Brent olaj hordónkénti ára 5%-ot emelkedett, jelenleg 86 dollár körül mozog az árfolyam. Viszont a forint még mindig tudott erősödni a dollárral szemben, közel 2%-al jobb az árfolyam jelenleg, a múlt hét hétfői adatokhoz képest. 

A fentiek alapján további üzemanyagár csökkenésre nem számítunk a hazai kutaknál a héten. A magyar töltőállomásoknál jelenleg nem az ár a kérdés, hanem az elérhetőség, ugyanis egyre több helyen tapasztalhatunk készlethiányos benzinkutakat, országszerte. A vidék mellett már a városok is érintettek, ráadásul Budapesten is folyamatosasn vannak készlethiányos kutak

- írják az előrejelzésben. Hozzátették: a kormány elsődleges célja az ellátásbiztonság, ami jelenleg múlik a Mol százhalombattai finomítójának hétfői újraindításán, illetve a zavartalan olajellátáson.

Ha az ellátás biztonságnak az az ára, hogy megszűnik a 480 forintos ársapka, akkor nem kell többet vadászni a még készlettel rendelkező benzinkutakat, hiszen az importőrök visszatérésével tehermentesül a Mol is

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- tették hozzá.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?