18 °C Budapest
Close-up of car european license plate. Automobile from eu. Macro shot of registration number from european union. Small stars placed in circle. Vehicle and transport concept

Nyoma sincs a válságnak? Ezek a magyarok kedvenc autói 2021-ben: viszik őket, mint a cukrot

2021. október 2. 13:03

Sikerült pluszba billennie a magyar autópiacnak a tavalyi évhez képest. Bár még a 2019-es rekordév számai messze vannak, de a friss forgalomba helyezési adatok alapján kiderült, hogy idén szeptemberben 9524 személyautó kapott magyar rendszámot. A modellek toplistáját továbbra is uralja a Suzuki.

Pluszba billent az autó forgalomba helyezési mérleg a tavalyi évhez képest: a Datahouse friss adatai szerint ugyanis 2021. első kilenc hónapjában 94 541 személyautó kapott magyar rendszámot, mialatt egy évvel korábban ez még csak 90 104 darab volt.

Persze, a 2019-es rekordév számait meg sem közelítjük, akkor 115 105 kocsi állt itthon forgalomba, így majdnem 18 százalékos a lemaradás az első 9 hónapban.

A szeptember havi adatok tekintetében viszont már nem állunk ilyen jól tavalyhoz képest, hiszen 2020. kilencedik hónapjában 11 451 autót regisztráltak, mialatt most csak 9524 darabot.

Viszont itt pedig a rekordév adataihoz közelítettünk, két éve ugyanis 9654 személygépkocsira került magyar rendszám szeptemberben.

Ami a márkák toplistáját illeti, nagy meglepetés ezúttal sincs: hatalmas előnnyel viszi vezet egyelőre a Suzuki, amely 2021-ben már 14 410 személyautót helyezett forgalomba itthon.

A második helyen továbbra is a Toyota áll (9437 db), a Ford harmadik helyét (7898 darabbal) azonban még megcsípheti a KIA (7085 forgalomba helyezés), de a Skoda és a Dacia is lőtávolon belül van (6204, illetve 6035 darab).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Válogass a legjobb autóhitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Ezt az autót viszik, mint a cukrot

Valami nagy meglepetésnek kellene történnie, hogy a idén (zsinórban sokadszor) ne a Suzuki Vitara legyen Magyarország kedvenc autója: több mint 2000 darabbal vezet a "kistestvére" előtt a legnépszerűbb autók 2021-es toplistáján. Azonban az SX4 S-Cross ezüstérme már ennyire biztos, a Dacia Duster a harmadik helyen már nem sokkal van lemaradva (4803 db vs. 4009 db).

Negyedik helyen áll a kis Fiat 500-as is, amiből eddig idén 3533 darab kapott magyar rendszámot. A toplistára egy másik Suzuki is odafért, a Swiftből ugyanis 1937 darab fogyott eddig. A nagycsaládos kedvezményben érintett modellek között a Ford Tourneo áll a legjobban, 2325 forgalomba helyezéssel, a másik nagy sztár, a Dacia Lodgy pedig 1174 forgalomba helyezéssel szerepel a listán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem