Pozsony, 2023. október 25.Robert Fico szlovák miniszterelnök a szeptember végi szlovák parlamenti választások eredményeképpen megalakuló kormány beiktatási ünnepségén a pozsonyi elnöki palotában 2023. október 25-én.MTI/EPA/Jakub Gavlák

Először szólalt meg merénylete óta Robert Fico: ezt üzente támadójának a szlovák kormányfő

2024. június 5. 18:10

Nem jelenti fel, és kártérítést sem kér támadójától Robert Fico, aki először szólalt meg azóta, hogy egy férfi meglőtte a nyílt utcán.

Megbocsát támadójának, mert úgy érzi, neki kell megtennie az első lépést - ezt mondta egy videoüzenetben Robert Fico szlovák miniszterelnök, akinek ez volt az első nyilvános szereplése azóta, hogy pár hete meglőtték.

A szlovák politikus hozzátette még, hogy az ellenzék aktivistája volt az az ember, aki merényletet követett el ellene. Emellett köszönetet mondott az orvosoknak azért a műtétért, amivel megmentették az életét a támadás után. Elárulta azt is, hogy immár Pozsonyban, a Szent Mihály Kórházban lábadozik.

Fico a videoban elmondta: szerinte a tomboló gyűlölet miatt lőtt rá a támadója, de ő maga nem tesz ellene jogi lépéseket.

Nem érzek gyűlöletet az iránt az idegen iránt, aki meglőtt engem. Nem teszek jogi lépéseket ellene és nem kérek kártérítést. Megbocsátok neki és hagyom, hogy maga dolgozza fel, mit miért tett. Ő csak egy hírvivője annak az ördögi politikai gyűlöletnek, amelyet a sikertelen és frusztrált ellenzék alakított ki Szlovákiában mára kezelhetetlen mértékben

- fogalmazott Robert Fico.

A szlovák miniszterelnököt május 15-én lőtte meg közvetlen közelről egy 71 éves férfi egy kormányülés után. Néhány napig az sem volt biztos, hogy életben marad. A témában írt cikkeinket itt olvashatod el:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kapcsolódó cikkeink:

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

címlapkép: Jakub Gavlák, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm