31 °C Budapest
Robert Fico élete már nincs veszélyben: bár eszméleténél van, még nem lehet átszállítani

Robert Fico élete már nincs veszélyben: bár eszméleténél van, még nem lehet átszállítani

2024. május 21. 14:45

Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki egy merényletkísérlet során négy lövedéktől sérült meg, hasi CT-vizsgálaton esett át - közölte a Reuters. Bár eszméleténél van és kommunikál, további kezelésekre szorul állapota javítása érdekében.

Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke, aki egy merényletkísérlet következtében sérült meg, kórházi kezelés alatt áll. A támadás során négy golyó érte, ami miatt jelenleg a Besztercebányai F.D. Roosevelt Egyetemi Kórházban lábadozik. Az orvosok szerint Fico eszméleténél van és kommunikál, továbbá hasi CT-vizsgálaton esett át annak érdekében, hogy pontos képet kapjanak egészségi állapotáról.

A múlt heti merénylet nagy aggodalmat váltott ki a szlovák társadalomban és rávilágított a politikai megosztottságra az országban. Ez volt az első jelentős támadás egy európai politikai vezető ellen több mint két évtizede. Robert Kalinák miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy Fico élete már nem forog veszélyben, de állapota még mindig túlságosan súlyos ahhoz, hogy Pozsonyba szállítsák át kezelésre. Elmondta, hogy

Robert Fico élete már nem forog veszélyben.

A belügyminisztérium nyomozást indított az eset kapcsán. Matus Sutaj Estok belügyminiszter bejelentette egy nyomozócsoport felállítását annak kiderítésére, hogy a gyanúsított egyedül cselekedett-e. A 71 éves gyanúsítottat, JJuraj Cintulát korábban bevásárlóközpont biztonsági őreként és költőként azonosították. A nyomozás során azt is vizsgálják majd, hogy a férfi része volt-e olyan csoportnak, amely ösztönözte egymást a merénylet elkövetésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm