28 °C Budapest
Ventilator monitor ,given oxygen by intubation tube to patient, setting in ICU/Emergency room

Friss hírek Robert Fico állapotáról: ide szállítják először, ha már elhagyhatja a kórházat

MTI
2024. május 30. 16:20

Újabb vizsgálatokon esett át csütörtökön Robert Fico, s ezek elvégzését követően az orvosi konzílium megerősítette az ellene még május közepén elkövetett fegyveres merényletben súlyos sérüléseket szerzett szlovák kormányfő egészségi állapotának javuló trendjét - közölte a besztercebányai Roosevelt kórház a közösségi médiában. Az egészségügyi intézmény, ahol a szlovák kormányfőt az ellene elkövetett merénylet óta kezelik, bejegyzésében azt is közölte: már megkezdték Robert Fico rehabilitációs folyamatát.

Közben a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a kórház igazgatónőjére, Miriam Lapuníkovára hivatkozva jelentette: a szlovák kormányfőt otthon ápolják majd, amint elhagyhatja a besztercebányai kórházat. A kórház igazgatónője elmondta: Robert Fico állapota stabil, és továbbra is a várakozásoknak megfelelően alakul.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.

Sutaj Estok szlovák belügyminiszter szerdán megerősítette: a hatóságok továbbra is vizsgálják annak lehetőségét, hogy az elkövetőnek voltak e bűntársai, ennek esélyét ugyanis a belügyminiszter korábban "valószínűbb forgatókönyvnek" nevezte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem