20 °C Budapest
Male hand holding an electric air fryer handle in the kitchen. Home appliance for healthy cooking lifestyle.

Kígyóznak a sorok a konyhák új kedvencéért: ezért nem érdemes megvenni az olcsó airfryereket

2023. december 7. 06:30

A komoly drágulás ellenére 2023 slágerajándéka lehet az airfryer. Ugyanakkor érdemes több szempontot is figyelembe venni a vásárlás előtt, mivel az olcsóbb árkategóriás gépek esetében sokszor kompromisszumot kell kötni. Mutatjuk, mire kell figyelni!

Az airfryer brutálisan nagyot megy Magyarországon, várható hogy 2023-ban is ez lesz az egyik legkedveltebb slágerajándék. Sokan most, a decemberi akciókban igyekeznek lecsapni egy-egy jó ajánlatra, de érdemes figyelni, mert az óriási választékban nagyon könnyű mellényúlni. És egy ilyen nem olcsó mulatság:

A műszaki szektorra egy általános 15-20%-os áremelkedés volt jellemző tavaly óta, de igazán kiugró drágulás egy termékcsoporton sem volt megfigyelhető. Az oled tvk például olcsóbbak lettek, ahogy az iphone 15 is a vártnál kedvezőbb áron érkezett. A hatalmas az árverseny egy nagyon sok szereplős szektorban, ami bekorlátozza az áremelési lehetőségeket

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Magyar Norbert a Media Markt Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Hogy válasszunk airfryert?

A which.co.uk tesztjei szerint a jobb légsütők általában drágábbak. A spektrum olcsóbb végén lévő légfritőzök általában a kosaras típusok, amelyek gyakran csak kisebb adagok készítésére alkalmasak. A legtöbb olcsó airfryer csak egy sütőkamrával rendelkezik, ami korlátozhatja az elkészített ételek változatosságát, és ha egynél vagy kettőnél több személynek készítünk ételt, akkor több körben kell főzn.

Emellett egyes nagyobb modellek beépített lapátokkal rendelkeznek, amelyek automatikusan forgatják az ételt, miközben sül. Az olcsóbb opciók valószínűleg tudják ezt. Önforgató mechanizmus nélkül folyamatosan ellenőrizni kell az ételt sütés közben, és meg kell forgatni. És az olcsóbb légsütők ritkán rendelkeznek ablakkal, ami hasznos lehet az étel sütés közbeni ellenőrzéséhez.

Bár sok kézikönyv azt írja, hogy az ételeket nem kell kevergetni vagy mozgatni, tesztek során azt tapasztalták, hogy a legjobb eredmény eléréséhez szükség van a forgatásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legtöbbnek általában egyetlen funkciója van

Ne várjunk túl sok sallangot az olcsó légsütőtől: a több, változatosabb sütési funkció általában a drágább modellek sajátja. Mindenképpen számítsunk arra, hogy az olcsóbb modell alapokat kezelni tudja, de korlátozottabb lesz, mint egy drágább multifőző vagy egy több sütési funkcióval rendelkező kettős modell.

A legjobb multifőzők a légsütést csak egy funkcióként kínálják a számos közül, amelyek között szerepelhet sütés, és még a dehidratálás is.

Még a legolcsóbb és legegyszerűbb légsütő modellek is rendelkeznek speciális beállításokkal az olyan ételekhez, mint a csirke és a sült krumpli. A tesztek azonban azt mutatták, hogy ezek a programok nem mindig sütnek olyan jól, mint ahogyan azt elvárnánk tőlük. Az olcsóbb modelleknél nem mindig lehet beállítani az előre megadott hőmérsékletet vagy időzítést, így a kézi vezérléssel kell játszadozni, amíg meg nem tanuljuk a kedvenc ételek sütési idejét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem