Ezt sok magyar nem tudja a grillezésről: ettől van, hogy nem sül át, vagy épp szenes lesz az étel
A gázgrillnél nem kell bajlódni a tűzrakással, egyenletes hőmérsékleten lehet vele sütögetni, de az a bizonyos plusz zamat lehet, hogy hiányozni fog.
A gázgrillnél nem kell bajlódni a tűzrakással, egyenletes hőmérsékleten lehet vele sütögetni, de az a bizonyos plusz zamat lehet, hogy hiányozni fog.
Étvágytalanság, alvászavar, időszakos gyengeség és rossz közérzet – ezek a tünetek mind jelentkezhetnek a forró nyári hőhullámok során.
Nyáron a hőségben sokkal könnyebben megromlanak az ételek, a baktériumok is gyorsabban szaporodnak.
Az ételmérgezés kialakulása egyéni tényezőktől függ, mint például az immunrendszer állapota és a bélrendszer egészsége.
Nem mindegy, miért izzadunk annyit: egy tanulmány szerint az elfogyasztott ételek és italok is felelősek ezért a folyamatért.
Egy friss felmérés szerint a gyorséttermi ételek árának jelentős emelkedése miatt az emberek többsége már luxusterméknek tekinti a gyorskajákat.
A szállodai reggelik során a legnagyobb kihívást az étellel terjedő betegségek elkerülése jelenti.
A só - vagy tudományos nevén nátrium-klorid - az emberi táplálkozásban alapvető fontosságú ásványi anyag.
Hazánkban közel 2,5 millió ember szenved allergiás megbetegedésben és minden tizedik magyar allergiás a parlagfűre.
Kalotaszeg és környéke már évszázadok óta komoly szereplőnek számít az erdélyi gasztronómiában.
A konyhákban rejtőzködő apró bogarak, mint például a lisztkukacok és kekszbogarak, bár ártalmatlanok lehetnek, de beszennyezik az élelmiszert.
Kezdenek már előbújni a természetben az ízletes tavaszi gombák, ám olyan is van köztük, amit a mérgezőkkel is könnyű összekeverni.
Az ízületi gyulladás különböző formái jelentős hatással lehetnek az életminőségre, de a megfelelő étrenddel enyhíthető a fájdalmas tünetek.
Új kutatások rámutattak az ultrafeldolgozott élelmiszerek, mint például a chipsek és csomagolt snackek hatására az emberi szervezetben.
A statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, jóllehet a disznóhúsból készült ételek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek.
Nem kézenfekvő, viszont mivel a bélrendszer helyes működése nagyon fontos az immunrendszer számára, érdemes lehet például betegen is fermentált, savanyított ételeket fogyasztani.
Somogyban népszerűek a gazdag levesek, ilyen például a különleges Mária halleves, vagy a zselici leves.
A világ összes kultúrájában, így Magyarországon is fellelhetünk ikonikus ételeket, amik sokakat megosztanak.
Vannak még olcsó élelmiszerek? Kigyűjtöttük milyen pénztárca kímélő heti menüvel spórolhatunk a jövő héten.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a növényi alapú étkezés. De vajon tényleg annyira egészséges mint hittük?