19 °C Budapest
Itt a magyar lottódrágulás: mutatjuk, mennyivel lesz drágább egy szelvény

Itt a magyar lottódrágulás: mutatjuk, mennyivel lesz drágább egy szelvény

2018. június 29. 14:00

Gyorsan begyűrűzött a gyengélkedő forint okozta árdrágulás a magyarok pénztárcáiba. Az Eurojackpot szelvénye eddig 660 forintba került a múlt héten, ma viszont már 680 forintot kell fizetni érte. Mutatjuk, mi áll a háttérben.

Húszezernél is több magyar szokott rendszeresen nyerni kisebb-nagyobb összegeket az európai szuperlottón, az Eurojackpoton. A játék keretein belül egy 50-es mezőből 5 számot kell eltalálni, egy 10-es mezőből pedig kettőt. A sorsolást péntek esténként tartják, a főnyeremény ezen a héten bruttó 90 millió euró, tehát 29,6 milliárd forint.

Minden héten játszom az Eurojackpoton, a múlt hétig 660 forint volt egy játék, ma pedig már 680 forintért tudtam csak feladni egy szelvényt

- írta a Pénzcentrumnak küldött levelében egy olvasónk. Találomra megnéztük, hogy egy másik országban mennyibe kerül az Eurojackpot-szelvény, Spanyolországban például 2 euró. Ez azt jelenti, hogy ott olcsóbb az Eurojackpoton játszani, hisz még a jelenlegi árfolyam mellett is két euró csupán 658 forint.

Megkerestük a Szerencsejáték Zrt-t is az árváltozással kapcsolatban. Kérdésünkre megerősítették, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára a 25. heti euró árfolyam-változása miatt módosult 2018. június 23-tól 680 forintra. Az alapjáték árának változása egyben azt is jelenti - írják válaszukban -, hogy a forintban meghatározott nyeremények értéke is magasabb lesz, azaz nagyobbak lesznek az alsó nyerőosztályok nyereményei. 

A forintban meghatározott nyeremények értékét ugyanis az új, megemelt szorzóval számítja a lottótársaság.

A forint gyengélkedésével mi is foglalkoztunk már. Pont tegnapi cikkünkben írtunk arról, hogy vannak olyan szektorok vagy termékek, melyek szinte azonnal drágulnak, ha gyengül a forint, és vannak olyan területek, ahol már nem ennyire egyértelmű az összefüggés. Ezzel magyarázható, hogy az árstabilitás felett őrködő Magyar Nemzeti Bank egyelőre nem avatkozik bele a forint történelmi mélyrepülésébe.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy másik cikkünkben pedig arról írtunk, hogy a gyengélkedő forint hogyan befolyásolja a családok nyaralási költségeit. Végkövetkeztetésünk még mindig áll, aki olcsóbban szeretne nyaralni, mint tavaly, annak a török riviérán lehet keresnivalója, a török líra ugyanis még a forintnál is jóval gyengébb évet produkált, az infláció mértéke pedig nem követte le ezt az értékváltozást.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Máthé Zoltán

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44