Itt a magyar lottódrágulás: mutatjuk, mennyivel lesz drágább egy szelvény

Itt a magyar lottódrágulás: mutatjuk, mennyivel lesz drágább egy szelvény

2018. június 29. 14:00

Gyorsan begyűrűzött a gyengélkedő forint okozta árdrágulás a magyarok pénztárcáiba. Az Eurojackpot szelvénye eddig 660 forintba került a múlt héten, ma viszont már 680 forintot kell fizetni érte. Mutatjuk, mi áll a háttérben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Húszezernél is több magyar szokott rendszeresen nyerni kisebb-nagyobb összegeket az európai szuperlottón, az Eurojackpoton. A játék keretein belül egy 50-es mezőből 5 számot kell eltalálni, egy 10-es mezőből pedig kettőt. A sorsolást péntek esténként tartják, a főnyeremény ezen a héten bruttó 90 millió euró, tehát 29,6 milliárd forint.

Minden héten játszom az Eurojackpoton, a múlt hétig 660 forint volt egy játék, ma pedig már 680 forintért tudtam csak feladni egy szelvényt

- írta a Pénzcentrumnak küldött levelében egy olvasónk. Találomra megnéztük, hogy egy másik országban mennyibe kerül az Eurojackpot-szelvény, Spanyolországban például 2 euró. Ez azt jelenti, hogy ott olcsóbb az Eurojackpoton játszani, hisz még a jelenlegi árfolyam mellett is két euró csupán 658 forint.

Megkerestük a Szerencsejáték Zrt-t is az árváltozással kapcsolatban. Kérdésünkre megerősítették, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára a 25. heti euró árfolyam-változása miatt módosult 2018. június 23-tól 680 forintra. Az alapjáték árának változása egyben azt is jelenti - írják válaszukban -, hogy a forintban meghatározott nyeremények értéke is magasabb lesz, azaz nagyobbak lesznek az alsó nyerőosztályok nyereményei. 

A forintban meghatározott nyeremények értékét ugyanis az új, megemelt szorzóval számítja a lottótársaság.

A forint gyengélkedésével mi is foglalkoztunk már. Pont tegnapi cikkünkben írtunk arról, hogy vannak olyan szektorok vagy termékek, melyek szinte azonnal drágulnak, ha gyengül a forint, és vannak olyan területek, ahol már nem ennyire egyértelmű az összefüggés. Ezzel magyarázható, hogy az árstabilitás felett őrködő Magyar Nemzeti Bank egyelőre nem avatkozik bele a forint történelmi mélyrepülésébe.

Egy másik cikkünkben pedig arról írtunk, hogy a gyengélkedő forint hogyan befolyásolja a családok nyaralási költségeit. Végkövetkeztetésünk még mindig áll, aki olcsóbban szeretne nyaralni, mint tavaly, annak a török riviérán lehet keresnivalója, a török líra ugyanis még a forintnál is jóval gyengébb évet produkált, az infláció mértéke pedig nem követte le ezt az értékváltozást.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Máthé Zoltán

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07