Címke: líra árfolyam (20 cikk)

MTI | 2014. április 3. 18:00

Rég volt ilyen erős a forint

Átmeneti gyengülés után délután már erősödött a forint csütörtökön az euróval szemben.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 4. 08:02

Horvát kuna, török líra, görög euró: mit érdemes váltani?

Görögország, Horvátország, Törökország a legkedveltebb magyar úticélok. A három ország valutája viszont nem azonos. Nagy kérdés, hogy most vajon lírát, kunát vagy eurót érdemes váltani és főleg mennyit? A rendkívüli nagy nehézségekkel küzdő görögökről is érdemes szót ejteni, félni kell az odautazóknak?

Pénzcentrum | 2012. július 30. 17:37

Ezért rohanták meg a pénzváltókat

Nem vásárolnak lényegesen több eurót az emberek most, hogy 280 forint alá süllyedt az árfolyam. Az egészséges spekuláció jellemzi ugyan az embereket, de többen félnek a közös valuta további gyengülésétől, amiért az eladások kiegyenlítik az euró vételek nagyságát. A pénzváltóknál most is, mint a nyaralási időszakban szinte mindig: inkább horvát kunát és török lírát vesznek a közelgő nyaralásra készülve.

Pénzcentrum | 2012. június 19. 14:32

Nő a sor a pénzváltóknál: ezeket a valutákat veszik

Nem vásárolnak lényegesen több eurót az emberek most, hogy 290 alá süllyedt az árfolyam. A pénzváltóknál inkább horvát kunát és török lírát vesznek a közelgő nyaralásra készülve. A tanítási év végétől kezdve egyre növekvő forgalomról számoltak be a valutaváltó irodák.

Portfolio | 2009. március 6. 14:50

Megtáltosodott a forint - meddig bírja?

Már a csütörtök délutáni kereskedésben újabb történelmi mélypontot ütött a forint az euró ellenében, a 315-ös szint környékén mozogtak a jegyzések, tegnap éjszaka és ma hajnalban pedig már 316 forintot is kellett adni egy euróért. <br> <br>A reggeli kereskedésben a forint fokozatosan veszít értékéből a többi régiós devizához hasonlóan. <br>

Pénzcentrum | 2007. augusztus 1. 09:25

A legsérülékenyebbek között a forint is

A tegnapi ismét fokozódó amerikai jelzálogpiaci aggodalmak egyre inkább hatással vannak a feltörekvő piacokra is. Eddig a nagyobb esések elkerülték ezt a piaci szegmenst, ugyanakkor egyre több elemző véli úgy, hogy ez lassan-lassan elkerülhetetlenné válik. A reggeli órákban számos feltörekvő piaci deviza érezhetően gyengült, a forint kb. 1%-ot esett.

Pénzcentrum | 2007. március 5. 10:25

Folytatódik a volatilis időszak a feltörekvő piacokon

A volatilis időszak folytatódására számít a feltörekvő piacokon a SEB bank reggeli jelentésében. A múlt heti nagy árfolyamingadozás után a héten az amerikai makroadatok érdemben meghatározhatják a hangulatot. A legnagyobb figyelmet a FED hangulatjelentése, a Beige Book, az amerikai munkaerőpiac adatai illetve az EKB kamatdöntése kaphatja.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 7. 07:00

Magyarország lehet a meglepetés a régióban

Lehetséges pozitív meglepetésnek tartja Magyarországot a Danske Bank legújabb kiadványában. A 25 országot összefoglaló anyag szerint hazánkban jelenleg robosztus a GDP-növekedés, ugyanakkor a fiskális megszorítások miatt ez érdemben lassul jövőre. Külön kiemelésre került, hogy az ikerdeficit szintje magas kockázatot hordoz, ami indokolja az óvatosságot. Az elemzők szerint összességében a