20 °C Budapest

A neten rendelsz ajándékot? Így tuti megkapod karácsonyig

Pénzcentrum
2013. december 18. 05:32

Már csak hat nap van hátra karácsonyig, a boltokban egyre nő a tömeg, de még a netről sem késő rendelnünk. Az online vásárlások minden bizonnyal rekordokat döntenek majd az idei csúcsszezonban, a webáruházak gőzerővel dolgoznak: a legnagyobb magyar online áruháznál 10 százalékkal nagyobb a forgalom, mint tavaly ilyenkor. Mutatjuk, mire érdemes vigyázni a netes vásárlásnál, és azt is, mire figyeljen, aki az utolsó pillanatban rendel.

2012-ben a teljes éves online bevételnek mintegy 23 százaléka realizálódott a november-decemberi időszakban. Ez nem változott jelentősen az utóbbi két évben, ezért idén is hasonló arányra lehet számítani - jósolja az online kereskedelmet vizsgáló eNET. A karácsonyi forgalomnövekedés mögött elsősorban a magasabb vásárlási érték áll.

A vásárlók számára az internetes vásárlás egyik nagy előnye, hogy pénzt és időt lehet vele megtakarítani. A karácsonynak a vásárlások számára és azok értékére gyakorolt hatása arra enged következtetni, hogy az online rendszeresen vásárlók köréből kerülnek ki a karácsonyi megrendelők, akik élve az előbb említett előnyökkel, az ajándékvásárlás nagy részét online oldják meg.

6 + 1 tipp a biztonságos online vásárláshoz

1. Keressük azokat a weboldalakat, amelyek https://-sel kezdődnek (‘s' jelentése "secure", azaz biztonságos), és amelyek címe után egy lakat ikon is található.

2. Vásároljunk megfontoltan. Hagyatkozzunk a családok és barátok, valamint kereskedelmi szervezetek ajánlásaira és visszajelzéseire az online kereskedővel kapcsolatban. Ne vásároljunk drága termékeket vagy szolgáltatásokat olyan vállalattól, amelyet nem ismerünk.

3. A készpénzfelvételnél, ill. vásárlásnál használt PIN kódot SOHA ne adjuk meg internetes vásárlás esetén!

4. Olvassuk el a cég adatvédelmi politikáját. Itt minden információt megtalálunk a cég döntéseire vonatkozóan, amelyekkel az adataink biztonságáért felel, valamint az adatgyűjtésre, adathasználatra és azok harmadik félhez való továbbítására vonatkozó elveit is.

5. Őrizzük meg, ha szükséges, nyomtassuk ki az internetes vásárlás visszaigazolását, adatait. Figyeljük, hogy a megrendelt árucikk valóban megérkezik-e a jelzett határidőn belül, ha nem, lépjünk kapcsolatba az internetes kereskedővel.

6. Ellenőrizzük a banki kimutatásainkat, amelyekben szerepelnek az online tranzakciók is, így láthatjuk, ha minden rendben volt a vásárlás során.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

+1 . Igényeljünk SMS-szolgáltatást bankunktól, hogy a számlán történt változásokról azonnal értesüljünk.

Az utolsó pillanatban sem késő

Az szinte biztos, hogy ha most rendelünk külföldi webshopból, már nem érkezik meg az ünnepig az ajándék (vagy ha mégis, akkor rendkívül magas a gyorsszállítási felár). Magyar székhelyű netes boltok esetében érdemes érdeklődni (leginkább telefonon) arról, mikorra kaphatjuk meg a terméket, de valószínűleg sok helyen azt javasolják majd, hogy kiszállítás helyett központi boltjukban, raktárukban vegyük át a terméket. A magyar piacon találunk olyan webshopot is, ahol 180 perces kiszállítást is vállalnak.

Fotó: Shopline


"Azoknak, akik az utolsó pillanatban szeretnének online rendelni, több dologra is érdemes odafigyelniük. Fontos egyrészt, hogy olyan termékek közül válasszanak, amelyek raktáron vannak webáruházunkban, mert ha ezek közül rendelnek az adott munkanapon 15 óráig, akár már másnap, a rendelés leadásától számított 1 napon belül kezükbe vehetik csomagjukat" - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Sándor Gabriella, a Shopline marketingigazgatója.

A Shopline oldalán például minden esetben a "raktáron" felirat jelzi, ha egy termék 1 napon belül szállítható. Ezeket az ajánlatokat idén is egy helyre gyűjtötték, a könyvtől a játékig, hogy minél hamarabb teljesíthessék a rendeléseket, és ajándékkeresőt is frissítették ezekkel a termékekkel.

"Ha valóban az utolsó napokon rendelnének, és szeretnék, hogy szentestéig megérkezzen a csomagjuk, azt javasoljuk, hogy mindenképpen raktáron lévő termékeink közül válasszanak. Ha még biztosabbra akarnak menni, vegyék igénybe Shopline Express szolgáltatásunkat, amelynek keretében futárszolgálatunk 180 percen belül házhoz szállítja az ajándékokat." - tájékoztatott a marketingigazgató.

Mint megtudtuk, tavaly a karácsony előtti utolsó héten óriási forgalmat bonyolítottak a legnagyobb magyar webáruháznál, sőt, még 24-26-án is sokan rendeltek tőlük. Az aktuális forgalmi adatok alapján a Shopline-nál azt tapasztalják, hogy a tavalyi forgalomhoz képest idén körülbelül 10 százalékos növekedés várható a karácsonyi időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM