27 °C Budapest

Címke: internetes értékesítés (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. május 26. 13:02

Trükkös módszerrel csapott be százakat az internetes csaló

Elfogtak a tatai rendőrök egy tolnai férfit, aki az interneten árucikkek eladásának meghirdetésével csalt ki pénzt emberektől. A gyanúsított az őrizetbe vétele után több mint százra becsülte a sértettek számát - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Orosz Márton | 2013. április 16. 10:22

Kiderült: óriási terhet cipel a magyar Tesco

Izgalmas számok láttak napvilágot a magyar online kereskedelemről. A felmérések szerint a magyar nyelvű honlappal rendelkező webáruházak száma 5-6 ezerre becsülhető, azonban közülük mindössze 1200 olyan van, ami rendszeresen (legalább havonta) frissíti termékkínálatát. Kérdés, hogy a maradék 5 ezer mit is csinál pontosan, és persze az is, hogy megbízhatunk-e bennük... A Tesco felelőssége ugyanakkor óriási a netes kereskedelemben.

Pénzcentrum | 2013. március 22. 12:01

Vigyázz, mit adsz el a neten! Ez vár rád a bíróságon

Megszállták az adóellenőrök az interneten keresztül értékesítőket - ezt támasztják alá az olvasóinktól érkezett levelek is. Eközben meglepő dolog történt egy bíróságon: nem volt hajlandó figyelembe venni egy korábban indult ellenőrzési eljárásban érintett magánszemély ügyét tárgyaló bíró azt a Kúria-ítéletet, amely százakat menthetne meg attól, hogy meg kelljen fizetniük a korábbi években indított ellenőrzések nyomán rájuk kirótt horribilis összegű adóterhet. A Kúria tegnap tájékoztatta lapunkat: anonimizált formában közzétette honlapján a három és fél hónappal ezelőtt hozott, precedens értékű ítéletét.

Pénzcentrum | 2013. március 20. 08:08

Elismerte az adóhatóság, hogy hibázott

Megköszönte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a Pénzcentrum.hu "Így bukhatsz 100 ezer forintot az adóbevallással!" című írásában felhívta a figyelmet arra, hibás számítási példa szerepel a 2012. évi szja-bevallás kitöltési útmutatójában.

Pénzcentrum | 2013. március 14. 12:09

Kisemberekre vadászik a NAV, a Kúria is segédkezik

Pánikszerűen próbálja meg horribilis összegű büntetésekkel lezárni az adóhatóság az interneten ingóságokat értékesítő magánszemélyek ellenőrzését - értesült a Pénzcentrum.hu. A Kúria is asszisztál ehhez: hiányos elvi állásfoglalást tett közzé egy olyan ügyben, amely emberek százait menthetné meg attól, hogy tetemes közteherrel sújtsa őket az adóhatóság. A vizsgálatokban érintetteknek sürgősen be kell szerezniük a konkrét ítéletet.

Pénzcentrum | 2013. március 13. 11:38

Kösd fel a gatyád, ha az interneten üzletelsz! Újabb meglepetés a NAV-tól

Önmagának mond ellent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik főmunkatársa legújabb írásában. Kapkodhatják a fejüket azok, akik a jogszabályoknak megfelelően adóznának például az interneten üzletszerűen eladott ingóságaikból származó jövedelmük után.